Kumar’s Agra Palace

24 Sep 2009, Cristina Mazilu

Acum vreo trei saptamani, la recomandarea lui Fry*, am fost la Agra Palace, cârciuma cu mancare indiana a lui Arun Kumar, patron si bucatar sef de aceeasi provenienta, care inainte a lucrat la Barka Saffron, apoi la Taj.

N-o sa va aburesc cu misterul Indiei bla-bla-vrăjeli, dar am marcat atunci niste aperitive specifice plus Jinga Masala (creveti cu ceapa, rosii, ardei iute, ghimbr, usturoi, oua, sos de caju, sos de rosii si smantana) si inca un fel de pui pe care nu-l tin minte, orez basmati cu sofran, nuci si fructe uscate. Nimic de reprosat, ba am luat si la pachet, din care am mai mancat vreo doua zile :))

Asa ca weekendul trecut am revenit pentru alte yummynessuri indiene. Di

1st of all au fost lipiile si sosurile din partea casei: doua feluri de sosuri racoritoare, pe baza de iaurt (me thinks..) si ceapa murata.
Apoi am fost placut surprinsa ca m-a tinut minte chelnerul, inclusiv ce comandasem tura trecuta, asa ca ne-a facut un platouas similar – Murgh Pakora (pui pane marinat cu condimente indiene), Pyaz Bhaji (chiftelute de ceapa cu sos de menta – foarte bun) si Delhi wala Samosa (pateu de legume cu cartofi si mazare fina) as pictured below. Urmat de doua feluri de pui – Murgh Madras (bucatele de pui cu nunca de cocos, rosii, sos de caju si condimente indiene) si Murgh Masala (bucatele de pui cu ceapa, rosii, ardei iute, ghimbri, usturoi, oua, sos de caju, sos de rosii si smantana) – nu e pe meniu, dar se poate ;)
Poza e valabila pentru oricare dintre feluri, ca lookwise – arata la fel :p
Langa astea am plasat si o lipie cu usturoi. Slurp.
To top it all, am primit si desert din partea casei – Gulab Jamun (galuste cu lapte scazut, in sirop de miere) si Rasmali (galuste cu lapte scazut, servite in lapte cremos cu sofran).
E clar ca o sa ne intoarcem. Over and over again :))) Per total, distractia plus cateva bauturi a fost around 150 de lei (in total, nu de persoana. de ex, puiul costa undeva intre 27 si 29 de lei/portia)

*deci aveam si eu inca din tineretea blogosferei doua bloguri care-mi placeau – Lifesux a lu’ Fry si Fabrica de Jucarii a lu’ Boo. Niciunul dintre ei nu mai scrie. Huooo.


Much later edit: Fry e acum Crazy Mother Cooker :)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (17)
  1. George says:

    150 de roni de persoana? sau? ca ma bate si pe mine gandul…

  2. Rox says:

    Vaaai, cat de pofticioasa sunt. Si n-am de unde manca bunatati indiene aici. Poftesc la astfel de mancaruri de cand l-am vazut pe Anthony Bourdain in India cum manca tot soiul de chestii, lipii, sosuri si multe preparate vegetariene (delicioase zicea el).

  3. Mazilique says:

    @george – 150 toata masa. mergeti fara mine?!! :))

    @rox – si eu ma intorc curand, am un meniu de epuizat

  4. Simply Red says:

    Draga Mazilique, blogul tau e minunat, imi gadila papila in cel mai duios mod :o). Mi-e clar ca daca as fi atat de preocupata de culinare… as pune kilograme cu nemiluita :o) Oricum, frumos si apetisant de la micul dejun pana la cina, inclusiv in pauzele cu fructe :o)

  5. Mazilique says:

    @simply red – oh, cmon. ca nu tot ce-i bun ingrasa (in mod surprinzator)! vezi light & healthy ;)

  6. Anonymous says:

    E o gluma de restaurant cu specific indian, din meniu: ”Bucati de pui marinate în branza topita”(wtf?!? branza topita???), iar ”cartofi natur, cartofi taranesti si Chinese Egg Fried Rice” ca si garnitura nu suna prea indian. Iar la feluri principale: ”Mexican Burrito” si ma opresc aici, o mare varza.
    Iar Naan adica lipiile alea arata rau in poze :-|
    Ai citit meniul inainte? Wtf???
    Imi mare rau Mazi ca nu ai un gust mai cultivat, ma dezamagesti profund. Habar n-ai ce e aia mancare indiana.C’est la vie…

  7. Mazilique says:

    @anonim – sincer, mi se rupe de ce-i scris in meniu, alegerile mele au fost in functie de recomandarea prietenilor si de cea a chelnerului. si nu am avut de ce sa ma plang.

    si daca nu ai fost la carciuma asta(si cred ca n-ai fost, din moment ce faci comentarii bazandu-te pe cartea de bucate), nu cred ca sunt relevante criticile tale.

    iar daca esti dezamagit(a), te poftesc sa nu mai revii pe aici. cheers.

  8. acidtrix says:

    Hmm … cat de relevanta poate fi parerea cuiva care nici macar nu-si lasa numele cand face un comentariu ? @-)

    Eu, care am fost acolo cu mazi pot sa spun ca teh noms were great si ne-am simtit foarte bine.

    Cat despre feluri diferite de mancare, sa nu uitam ca suntem in europa, deci mancarea se mai adapteaza si la zona. Important este ca daca vrei sa mananci ceva indian poti vorbi cu chelnerul care a fost foarte helpful.

    Sigur o sa mai ajung pe acolo :-)

  9. mimo says:

    la terasa musafir, la the ark, se serveste si carne de vita, desi amarjit, bucatar si patron, e indian. ce zici de asta, anonimule? :)

  10. @ Mazilique, multumim pentru vizita si recomandari. Dupa cum ai putut vedea iti apreciem alegerea si gusturile :)

    @Anonim Te asteptam la Agra Palace sa te convingi de autenticitatea mancarurilor indiene, avem peste 120 de feluri iar daca ai vreo preferinta din care nu se regaseste in meniu, facem si la cerinta clientului orice preparat indian. Faptul ca preparam si mancaruri din alte bucatarii decat cea indiana este consecinta faptului ca vrem sa venim in intampinarea la cati mai multi clienti, vei regasi acest lucru la multe restaurant cu specific national. Chiar daca suntem specialisti in mancare Indiana de-a lungul timpului am invatat sa preparam si alte mancaruri, mai mult decat atat avem clienti care vin la noi pentru ambianta placuta din restaurant.

    Arun Kumar,

  11. Raluca says:

    mazi, da’ un belshug pe-acolo nu facem? in grup, asa…

  12. @Raluca Va asteptam cu drag ;)

    Arun Kumar

  13. Mazilique says:

    @raluca – mai ales acum, ca si Kumar ne-a confirmat ca ne primeste cu drag ;)
    chiar vroiam sa va fac azi o propunere, da’ nu vroiam sa ma suprapun planurilor lui ceausescu, asa ca am zis ca stau o tura, sa nu-i subminez autoritatea :)) hahaha

  14. Romanita says:

    Am fost aseara. Asta pentru ca blogul tau m-a facut sa imi incalc o promisiune, “am cartea de bucate, am net-ul, condimentele le iau online, gatesc ce pot acasa dar nu mai calc prin restaurant indian in Romania”. E simplu: am locuit o perioada lunga de timp aproape de un cartier indian si am avut mai bine de doi ani un mic ritual de sambata impreuna cu trei prieteni indieni – luam pranzul sau cina impreuna. Intoarsa acasa am incercat sa imi pastrez micile tabieturi/dependente cu rezultate traumatizante. Romanizarea/europenizarea mancarii indiene mi s-a parut o jignire la adresa bucatarului si la adresa clientului (atat pentru initiat cat si pentru profan care in felul asta are o imagine deformata asupra unei bucatarii extraordinare). Asadar, aseara am mers la Kumar’s Agra Place impreuna cu un grup mare de prieteni, majoritatea nefamiliarizati cu mancarea indiana. Nu a fost superlativul pe care il asteptam DAR ma voi mai intoarce cu siguranta. La pozitive: ambianta, muzica, naan (mai putin una dintre ele care era cam arsa), un vindaloo cum nu am mai mancat de mult (si care mi-a vindecat migrena…desi nu il recomand celor care nu au capacitatea de a duce mancarea foarte iute), samosa delicioase, pui tandoori bine marinat, bine lucrat, bine prezentat, sosurile. La negative un singur lucru: un pui biryani recomandat ca neiute care era mult mai iute decat ar fi trebuit (el a fost delicios, problema a constat doar in faptul ca a fost recomandat unei persoane care specificase ca nu poate manca nimic iute- cu atat mai bine pentru co-meseni :). Am inteles si de ce apar in meniu mancaruri atipice, prietenii mei au preferat sa comande un mix de feluri noi si mancaruri pe care le stiau – si poate ca asta e un mod de a invata o alta bucatarie. Am ramas cu un semn de intrebare la final cand doamna care ne servise cu multa amabilitate ne-a raspuns ca muzica este adusa din India ;(. Nu e nimic, data viitoare o sa o intrebam din nou, pentru ca intoarsa acasa am bantuit prin discografie destul de mult ca sa identific autorul. Sa mai spun ca am inceput dimineata cu Zakir Hussain? To be continued…

  15. Mazilique says:

    @romanitza – ma bucur mult ca ti-a placut. si eu am mers tot mai des la agra palace lately. chiar daca nu sunt asa familiarizata cu mancarea indiana, invaţ. and i like it :)

  16. locke says:

    Tocmai am terminat de mancat insa cand am vazut postul asta, mi s-a facut din nou foame…ah, ce bine arata chestiunile mancacioase aici:D

  17. Mazilique says:

    stai sa vezi ca tocmai ce-am recidivat aseara si pregatesc un post nou tot de acolo :))

Raspunde la mimo
Follow on Instagram