Chez Mazilique

Pui la cuptor – p e r f e c t

Poate nu-i o scuza faptul ca am fost plecata un pic din tara si de asta n-am mai apucat sa scriu (a se citi ‘gatesc’) nimic, but this is my story and I’m sticking to it :)) (iar poze de la foodathonul din Praga, in curand. sau chiar acum, pe facebok)

Revenind insa la ce s-a mai intamplat in bucataria proprie si de fapt inchiriata, sa continuam cu puiul la cuptor perfect, pe care l-am gatit intr-o duminica, la o cina alaturi de my lovely friends. E perfect nu pentru ca e facut de mine, iar eu sunt teribil de aroganta, ci pentru ca e minunat de aromat, ceea ce pentru carnea fada de pui e mare lucru :))Astfel, ca sa iasa minunatia de mai sus, nu trebuie urmati decat cativa pasi simpli:

Iei un pui, il cureti si-l speli, inclusiv in interior. Apoi tai o lamaie in doua si-o capatana de usturoi la fel. Mai iei doua fire de rozmarin – daca, ca in cazul meu, te induri sa sacrifici ce-ai crescut in ghiveciul de pe pervaz inca din primavara – si indesi puiul cu ele

Dupa care, ungi animalul cu ulei de masline (sau daca chiar ai un metabolism care arde orice grasimi – cu unt) si, ca sa-i dai mai mult gust, il “pudrezi” cu boia de ardei dulce, sau iute, ardei iute macinat, chilli, piri-piri – whatever is your poison ;)

Iei o tava in care pui doua cepe taiate-n doua sau in sferturi, in functie de marime, morcovi subtirei si pastarnac, ba chiar si niste tije de telina, peste toate presari sare si piper, torni apoi si un pahar de vin alb si asezi animalul peste si se baga la cuptor. Usor, nu?
Daca ai chef, din cand in cand poti sa mai torni peste si sa-l mai ungi cu zeama lasata in tava. Daca nu.. nu :) Either way, o ora si jumatate mai tarziu… ta-dah:

Ca sa facem dezmatul complet, noi am mancat cu cartofi la tava, cu masline, capere si rozmarin.

Si ce a fost neasteptat de delicios a fost sosul lasat in tava – aromat de la usturoi si vin, usor picant de la ardeiul iute – incredibil de bun, in final chiar s-a mancat cu paine, fara alte artificii. Ar fi putut fi facut mai gros – cu doua linguri de faina si cateva dintre legume pasate, plus inca ceva vin si apoi dat in clocot cu tava pusa direct pe aragaz. Dar cine a mai avut timp de asa ceva, cand oricum era amazingly delicious.

  1. George says:

    arata delicios. si ceilalti prieteni ai tai vor :)

    in alta ordine de idei, nu ne arati si ce ai mancat pe afara?

  2. Amalia says:

    Nici nu stiu ce arata mai bine puiul sau fotografiile :))… cred ca amandoua ! Sa va fie de bine !

  3. Oana says:

    la nebunia asta se pune si apa in tava sau se mai unge tava cu ulei? e de ajuns un pahar de vin? abia astept weekendu’, sa gatesc :))

  4. Mazilique says:

    @george – da si da :)

    @amalia – multumesc, eu cred totusi ca the real thing a fost mai bun ;)

    @oana – eu nu am pus nimic in plus. vinul a fost suficient, deci apa nu mai trebuia, iar ulei de masline – doar pentru manjit puiul, i tried to keep it light ;) dar chiar nu mai era nevoie..

  5. Anonymous says:

    deacum am sa ma uit pe blogul tau dupa ce iau in gura niste pudra de talc; sa-npiedice salivatul in exces si mai ales in gooool

  6. Rox says:

    Vroiam sa-l incerc in weekendul asta, dar m-am hotarat la un mic party cu nachos si bere cu tequila :) poate si niste sombreros :)) Asa ca ramane puiul pe weekendul viitor. You rock!!

  7. Mazilique says:

    @rox – daca you go with nachos, neaparat sa faci guacamole! cu manutza ta, nu din borcan. tocmai vorbeam cu o prietena de cat de pofta imi e ..

  8. Mazilique says:

    @rox – retzeta de guacamole o gasesti in sidebarul din dreapta ;)

  9. Bianca says:

    Am facut si eu puuuui! Pana sa apuc sa scot camera foto era sfartecat fara mila. Asa ca am lasat camera si m-am bagat la papa. Poze data viitoare :)

  10. snoopy says:

    astazi mi`am incantat familia cu un pui delicios si foarte prezentabil, dupa reteta ta! multumesc mult de idei:)

  11. simona says:

    nu ai spus nimic de boabele de piper pe care le-ai pus INAUNTRUL puiuliui…se vad in ultima fotografie ca au fost

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.