Cu ce se mananca Köln

20 Nov 2009, Cristina Mazilu

Spuneam saptamana trecuta ca am cam slabit. Forget it, Köln m-a adus inapoi la proportiile obisnuite (despre care nu vom comenta nici de bine, nici de rau, nici niciodata :)).

Si asta s-a intamplat simplu si oarecum neasteptat. Eu una nu ma asteptam sa nimerim asa bunatati (in afara de baietii de la Muse, the main purpose of the lovely trip)

So. Dimineata, inainte de a porni prin orasul parca prea linistit si mohorat care este Cologne/Koln, ne opream la o brutarie de langa hotel (sunt foarte multe de genul prin tot orasul), unde puteam alege intre multe feluri de paine, croissante, baghete, dulci sau sarate, sandwichuri mult mai bune decat la orice Snack Attack, Gregory’s sau ce prostii mai gasim noi pe strada in Bucuresti, plus cu cafea, ceai, suc de mere pentru o dimineata yummy.

Dupa care ne fâţâiam pe strazi, luând îngrijorator de multe pauze pentru un refill cu weissbier,intre carciumi oprindu-ne la tonetele cu bratwurst, currywurst & co.

Cat priveste dulciurile: gogosi berlineze
si covrigi cu migdale
In final, pe seara, ne oprim la cate-o carciuma din Altstadt, unde descoperim niste portii mai mult decat generoase. De exemplu, un ciolan foarte fraged, dar very crispy on the outside ;)
sau snitele equally big
fripturi in sos aromat
dar si un gulas incredibil de catifelat – nu la nivelul dorit de spiciness, but still so very good.

Ce-i drept, in fotografii nu se regasesc covrigii bavarezi. I-am mancat prea repede :p

Despre Muzeul Ciocolatei – si mai ales magazinul de la iesire :)) – in episodul urmator

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (20)
  1. Cristi says:

    Niciodata nu pui preturile :((.
    De ce ? :)))
    Erdinger e ok, dar ca weissbier parca prefer mereu Paulaner.

  2. Mazilique says:

    pai nu prea m-am uitat la preturi.
    acum, daca stau sa ma gandesc:
    berea la carciuma: intre 1.5 euro (250 ml) si 3.5 (500 ml), depinde de marca si de bodega
    bratwurst – 2.5-3 euro
    gulas – 4.5-7 euro
    brezel – 0.60 – 1.50
    snitzel, ciolan etc – 15-20 euro
    cred.. :)

  3. berea alba nefiltrata e ai’ mai buna… Paulaner e buna si ea…desi inca imi mai suspina sufletelul dupa Malteser…pe care din pacate nu o mai gasesc nicaieri :((

  4. Ala Oancea says:

    Mama ! Ce de bunatati ! Salivez aici de zor ;)

  5. Fete Faine says:

    Vai cate bunatati. E ora 5 piem si eu n-am mancat decat niste mozarella cu rosii pana la ora asta. Acuma ca am vazut pozele tale, cred ca rad tot ce gasesc prin frigider. Tare as pofti si eu la un bratwurst macar…..

  6. George says:

    te-ai ingrasat la loc? nu-i nimic, te muti din nou :D

    sau wii la prietenii la party :)

  7. Sim Filip says:

    Cum, n-ai vizitat domul? Ai mancat in loc sa vizitezi domul? Bine, si eu tot asa am facut cand am fost acolo prin 2006 :-j Trenuletul care facea turul Muzeului Ciocolatei mai e? Ah, Koln!

  8. Mazilique says:

    @rox – don’t worry, nici eu n-am mancat azi :))
    @george – am zis ca nu vorbim despre asta :D
    @sim – bineinteles ca am vizitat domul. si museul ludwig, dar aici vorbeam despre mancare :P
    trenuletul inca mai este :)

  9. Flo says:

    OMG! are we soulmates, or we just love good food, good drinks, good, good, good?? mi-ai adus aminte si de Koln si de faptul ca astept pe cineva la cina, on za menu: Spaghetti aglio, olio e peperoncino (Calabrese) :P keep it up!I SOOOOO enjoy u’re blog! >:D<

  10. Mazilique says:

    @flo – soulmates total :)) my fave kind of pasta

  11. Cristina says:

    mmm…ce bine arata.. yammiiii… dar retete noi cand vedem si noi aici???? …. :)… abia astept ceva nou sa incerc si eu

  12. Mazilique says:

    waaa! multumeeesc tare :*

  13. Ciufu says:

    Damn it nu am fost prima:(
    HAPPY BIRTHDAY!!!! SA NE TRAIESTI!!! SI SA FII IUBITA SI FERICITA AND CO.
    >:D<>:D<>:D<

  14. Mazilique says:

    omg, you are such lovely people!
    multumesc tareee

  15. Verde Ursuz says:

    muzeul ciocolatei? nu m-am informat destul de bine, am ajuns doar la muzeul filmului. :(( Slightly offtopic: a incercat cineva ginger ale? Mi-a zis cineva ca iese foarte buna si varianta home-made.

  16. Anonymous says:

    LA MULTI ANI BREEEEEEEEEE!!! sa cresti mare (nu in proportii, ca vad ca ai o problema cu asta :D) si bucatareasa iscusito-faimoasa! si sa-ti cada barbatii la picioare! ;;) (ce text bun de manea) – plohotnuke

  17. Flo says:

    La multi ani! Acum inteleg cookingul pentru 20 ppl ;-) Iti doresc sa ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca. Numai bine >:D<

  18. Verde Ursuz says:

    note to myself: sa nu mai scriu dimineata cand inca citesc Berlin in loc de Koln. Si la multi ani! Sa fii in continuare o sursa de inspiratie asa cum ai fost pentru mine! :)

Comenteaza
Follow on Instagram