Piept de pui – two ways

29 Jun 2010, Cristina Mazilu

As previously stated, puiul e carnea care-mi place cel mai putin, iar pieptul de pui il gasesc cel mai plictisitor ever. Unii testeaza bucatarii comandand muschi de vita medium rare, sos hollandaise ori o omleta – eu o fac cu pieptul de pui. Daca reuseste sa scoata ceva yummy din asta – he’s a keeper.

Ofc, ma mai provoc si pe mine la experimente cu piept de pui. Ultima data, dupa consultatii via Facebook, am incercat doua variante. Am taiat pieptul bucati si le-am marinat in:

– sos iute de ardei dulce cumparat odata cu alte chinezarii

– sos de soia + putin otet balsamic + ghimbir + cuisoare + cardamom + five spice + scortisoara + usturoi + anason stelat (sugestia lui Florin)

Parca asa imi mai vine pofta de piept de pui – plus salata & dovlecei la gratar, ca doar e light & healthy ;)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (22)
  1. Cristi says:

    tu ai incercat ceva ce-am facut eu in timp cu pieptul de pui? marinari, curcume, iaurturi, maslini, blah, blah?

    eu nu inteleg treaba legata de pieptul de pui, se pot scoate din el chestii supergiusi si gustoase.

    ai lav pieptul de puisor.

  2. Rox says:

    Nici eu nu ma omor dupa pieptul de pui. Copanele, aripioare, da, ca sunt mai suculente.
    Adi Hadean are o reteta faina pentru pieptul de pui. E rapida si puiul iese tare aromat si nu e deloc uscat.

    http://www.adihadean.ro/2010/01/cum-dai-savoare-pieptului-de-pui/

  3. Anonymous says:

    Salata e rucola cu ridichi?Cum e combinatia?

    Mazi, cand incepi sa postezi retete din cartea minunata pe care ai cumparat-o? Abia astept, am convertit-o pe mama- 79 ani- sa faca retete dupa blogul tau….
    Have a nice day, Flor.

  4. Mazilique says:

    @cristi – am incercat cu ulei de masline, curcuma si inca ceva. da’ n-a fost spectaculos. bottom line is ca prefer ratza sau alte animale :p
    @rox – 10x for the tip
    @flor – salata e verde + rucola + ridichi + patrunjel

  5. flor says:

    Thanks. Ratza cum o prepari? Am gasit la Auchan…nu am mancat in toata vietishoara mea ratza…dar as fi tentata sa fac…

  6. flor says:

    Thanks a lot, este geniala reteta de ratza. O sa o fac in wk.
    Iar sosul e mmmmm…mai trebuie dulceata sa cumpar , ca altfel am tot pt a-l face.
    Ploua infernal in Bucuresti, zona Universitate…vorba lui Nichita.
    A nice day, thanks again.

  7. Mazilique says:

    ploua si in floreasca (aka zona biroului where i procrastinate :p)

  8. cookie says:

    in militari e soare:P

  9. Mazilique says:

    acum si aici. deci pot pleca :D

  10. Gabi says:

    Nici eu nu ma dau in vant dupa pieptul de pui, dar cu asta http://chez.mazilique.ro/2009/04/pui-cu-legume-la-cuptor.html mi-am schimbat parerea. :)

  11. Mazilique says:

    @gabi – daaa, mare schema! mai ca uitasem de reteta aia ;)

  12. Georgiana says:

    Chicken teriyaki. Ma prapadesc dupa el, ori de cate ori merg la un restaurant japonez si reusesc sa ma abtin de la sushi :))

  13. Mazilique says:

    @georgiana – incearca si rata teriyaki, e preferata mea :)

  14. Anonymous says:

    SIngura modalitate prin care am reusit eu sa de-fadizez pieptul de pui este sa ii torn deasupra un sos bechamel si parmezan on top of that, dar nu prea mai e light at all, huh?

  15. Mazilique says:

    @anonim – nu prea, da’ merita, nu?;p
    mai e o varianta cu sos dijonaise, am incercat la Bonne Bouche – yumms

  16. Georgiana says:

    multumesc! am notat :D

  17. iYli says:

    Arata foarte bine. Si in plus o noutate dovleceii la gratar. Imi plac foarte mult! :)

  18. hannah says:

    Eu nu ma stresez mult. Un strop de miere, dark soy sauce si condimente cajun. Sau pun lemon pepper si salut! Am incercat cu 5 spice – nu l-am putut manca, urasc aroma de lemn-dulce.
    Nici eu nu ma dadeam in vant dupa pieptul de pui, ca mi se parea inecacios, dar mi-am luat un grill (mic si dragalas) George Foreman si imi iese foarte suculent si gustos, plus ca dureaza nu mai mult de 5 minute.

  19. Anonymous says:

    Mazi indeed, indeed worth every bite. Mai putin vara cand nu ma mai incape costumul de baie … hmmm

  20. Prietenasi, invatati sa gatiti si pe urma incercati sa va exprimati pe internet ideile. Va faceti de ras. Nenea Florin ala… bate campii rau de tot. Uite si de ce: “- sos de soia + putin otet balsamic + ghimbir + cuisoare + cardamom + five spice + scortisoara + usturoi + anason stelat (sugestia lui Florin)”.
    A pai monsieur… Dumneata domnule Florin ai macar habar ce contine five spice de repeti cuisoarele si anasonul stelat ?

  21. Roxana says:

    Eu cu pieptul de pui fac astfel:(desi pulpele sunt mai fragede) In uleiul bine incins pun o lingura de chimen si una de boabe de mustar negre… cand acestea din urma incep sa sara (to crackle mai exact- ca vad ca se vorbeste aici jumatate romaneste si jumatate in engleza :)) )adaug cuisoare, 1/2 baton de scortisoara rupt, 2-3 foi de dafin,1-2 ardei mici, iuti si uscati(depinde cate de picanta vreti sa iasa mancarea) si carmemom 1-2 si ceapa taiata matunt… Cam 3 cepe potrivite… Cand incepe sa fie sticloasa ceapa adaug direct in ulei o lingurita de ghimbir dat prin razatoare si facut pasta alaturi de vreo 3 catei de usturoi… las putin sa se gateasca apoi tot in ulei turmeric ( foarte important sa adaugi in ulei, altfel va avea un gust amar negatindu-se at the right consistency :P). E un praf galben.. Si in cele din urma adaug doua lingurite de curry powder, doua lingurite de coriander powder si amestec bine bine dupa care adaug trei rosii potrivite taiate cubulete cat mai marunte si las ca acestea sa se gateasca… pun un capac sa se inabuse bine… cam 10 min., dupa care adaug puiul.. piept sau pulepe dezosate de preferat.. si pun din nou capacul… Nu pun apa pebtru ca va lasa el de la sine si va fierbe in sucul lui… inainte cu un sfert de ora sa fie gata eu adaug optional si ardei gras taiat bucatele mai marisoare(sunt la auchan din aia in trei culori- eu adaug din fiecare pt ca arata mai apetisant) si mai las pana se gatesc si aia… tot cam 10 min/// E o reteta indiana care am invatat-o cat am stat in Anglia la o fam. de indieni as an Au-Pair… Enjoy!
    Va pup

Raspunde la Gabi
Follow on Instagram