After ShortsUP

18 Jul 2010, Cristina Mazilu

Ieri am gatit vreo 11 ore pentru ShortsUP, festival de scurtmetraje care de data asta a avut loc in aer liber, la Cinema Uranus. Au fost 100+ briose cu ciocolata si 100+ tarte cu legume, executate in bucataria Bacaniei Vechi (10x Marius, altfel n-o scoteam la capat :p), plus inca pe atatea bruschete cu rosii si busuioc – la fata locului, cu paine prajita-ntr-o tigaie de teflon (ca nu exista grill) si fara farfurii sau servetele, ca nici din astea n-am avut pana la un moment dat :)) Dar all in all foarte fun si agitat.
Photobucket
Photobucket

Asa ca acum, dupa un somn de vreo 12 ore, mai zac putin. Si apoi o iau de la capat :D
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (11)
  1. Zuzu says:

    Arata minunat maratonul tau culinar de ieri!

    Mazi, ai facut reteta de cheescake din GoodFood?
    as vrea sa fac un cheescake azi si nu stiu ce reteta sa aleg

  2. Mazilique says:

    @zuzu dear, ia aminte :p

    incalzeste cuptorul la 180C/foc mic. zdrobeste intr-un robot de bucatarie (sau intr-o punga, cu sucitorul) vreo 10 biscuiti digestivi, cat sa acoperi fundul unei forme de tort cu baza detasabila si diametrul de 20cm. amesteca biscuitii cu 50g unt topit, pune compozitia pe baza formei – ca un blat al tortului – si baga la cuptor 5 minute, apoi lasa sa se raceasca.

    bate 600g de branza philadelphia cu 2 linguri de faina, 175g zahar, o lingurita de extract de vanilie, 2 oua si un galbenus, plus 140g de smantana pana obtii o compozitie omogena.

    in compozitia asta, amesteca vreo 150g de fructe de padure (sau doar capsuni taiate sau doar zmeura, sau ce vrei tu :P) si toarna in forma de tort. baga la cuptor 40 de minute. verifica apoi starea tortului – ar trebui sa fie usor wobbly (adica asa — nu foarte prins) iin centru. scoate tortul si lasa-l sa se raceasca.

    mai ia 150g de ce fructe ai folosit si pune-le intr-o craticioara cu 1 lingura de zahar pudra. incalzeste pe aragaz pana ce fructele isi lasa zeama si se amesteca cu zaharul. poti sa le zdrobesti cu o furculita (sau nu – poti sa le lasi intregi) si pune-le peste tort inainte sa servesti.

    o sa iasa ff bun, promit ;)

  3. Zuzu says:

    Mazi, thank youu!!!

    Intrebare:

    daca as vrea sa fac cheesecakeul si cu lapte condensat din acela f dulce, grecesc, cum as putea sa-l introduc in reteta data de tine?
    daca merge…

    ideea e ca am multe cutii care expira in sept si vroiam sa incep prin a le folosi

  4. @Zuzu – cam cate cutii???
    cam cate?
    da-mi de stire, mi-am pierdut linistea…

  5. Mazilique says:

    @zuzu – cred ca poti sa faci un topping de dulce de leche dupa retela lui florin http://crazymothercooker.blogspot.com/2010/04/dulce-de-leche-crema-caramel-din-lapte.html

  6. Zuzu says:

    @Marius – 4, dupa cheesecake

    @Mazi – pana la urma a iesit o struto-camila, foarte buna.
    Duminica a gasit mama o reteta de cheesecake necopt, cu lapte din ala condensat f dulce, a iesit ceva, dar cu un gust prea pregnant de branzica.

    asa ca azi am detasat visinele, am pastrat blatul de biscuiti(nefericit alesi cei cu unt, ca-i aveam la indemana, insa sunt cam consistenti…), am amestecat crema cruda cu un ou si putina faina si am bagat la cuptor.

    A meritat upgradarea cheesecakeului :)))

    Rezultatul se poate admira pe blog
    http://zuzzzu.blogspot.com/

    Thanks again!!!!!!

  7. Andreea says:

    Dear, nu stiu ce sa-ti zic ca-mi place mai mult din blogul asta, retetele sau pozele…sunt toate incantatoare! Permite-mi sa te adaug in umilul meu blog, treci si pe acolo if you like.

  8. teodora says:

    sunt teo, am fost voluntara la ShortsUp, si ti-am promis un comment la post, dar am fost plecata. trebuie sa spun ca desi conditiile nu au fost excelente, you did a magnificent job. singurul meu of a fost ca a trebuit sa stau (PREA) mult cu mancarea ta sub nas, cat am fost stand mobil, fara a putea manca, si am murit de pofta, but in the end i finally got a taste of your work. again, great job, and hoping for future collaborations :)

  9. Mazilique says:

    @teodora – multuuuumesc! si eu sper sa ne intalnim si cu alte ocazii :x

Comenteaza
Follow on Instagram