Chez Mazilique

Pui copt cu unt

When your chips are down, when your highs are low… faci un pui copt. Nu oricum, pentru ca deja e prea tarziu pentru light & healthy. Recurgi la heavy artillery, cum ar fi untul din retetele Juliei Child. Si un vin alb sec, bine racit.

Adica am luat un pui mare si sanatos, de curte, si o bucata generoasa de unt cu care l-am manjit bine de tot, pe toate partile – inclusiv in interior. Apoi l-am indesat cu o lamaie taiata-n doua, cu o capatana de usturoi la fel despicata, plus niste fire de rozmarin si cimbru – la fel ca la reteta asta.

Am bagat puiul in cuptorul incins bine si l-am lasat un sfert de ora, intorcandu-l la fiecare 5 minute de pe o parte pe alta. Apoi am dat focul mai incet si l-am lasat acolo cam vreo ora si 45 de minute (puiul avea aproape 2 kg si era umplut. plus ca mie-mi place biiiine rumenit).

Intre timp am spalat un kil de cartofi noi nu prea mari si i-am pus la fiert 10 minute. I-am scos, i-am scurs si i-am dat prin faina (ca apoi sa prinda o crusta yumm) si prin sare grunjoasa si i-am bagat la cuptor pe ultimele 20 de minute cat a mai stat puiu-n cuptor.

Acestea fiind zise, s-a mancat cu castraveti murati pusi acum vreo doua saptamani, dupa reteta de anu’ trecut.

(v-as mai arata si o poza after, dar a fost un masacru :))

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Gabi says:

    Deja imi ploua in gura. Cred ca reteta asta va fi the second in topul meu, dupa aia cu puiul cu legume si scortisoara la cuptor.
    In loc de castraveciori, cred ca ar merge si niste dovlecei murati. In saramura nu in otet. Am eu un borcanel… :D

  2. Mazilique says:

    @gabi – evident ca saramura!! :D

    dar daca ti-a placut puiul cu legume si scortisoara, incearca-l si pe cel marinat in acelasi gen http://chez.mazilique.ro/2010/06/piept-de-pui-two-ways.html

  3. Bianca says:

    tip: daca bagi lamaia 40 de sec la microunde (intepata in prealabil pe peste tot) inainte de *ahem* introducerea ei in pui cica iese si mai bun. Asa grait-a Jamie :D

  4. Bianca says:

    Note: am cumparat pui de tara si cartofi noi. Let the dezmatz begin :D

  5. Bianca says:

    Facut, mancat, mai vreau. Chestia aia cu uns puiul cu unt da niste rezultate fantastice. Am avut un mesean care a dat pielea la o parte ca “are colesterol”. Muahahahaha, his loss

  6. Mazilique says:

    @bianca – indeed, ce fraier :p

  7. pizzaboy says:

    arata bine, si pozele-s facute OK in acest blog, felicitari!

Insta Moments

  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty
  • Dog and hotdog. The works.
//
#acasalasimbio