Chez Mazilique

Pui copt cu unt

When your chips are down, when your highs are low… faci un pui copt. Nu oricum, pentru ca deja e prea tarziu pentru light & healthy. Recurgi la heavy artillery, cum ar fi untul din retetele Juliei Child. Si un vin alb sec, bine racit.

Adica am luat un pui mare si sanatos, de curte, si o bucata generoasa de unt cu care l-am manjit bine de tot, pe toate partile – inclusiv in interior. Apoi l-am indesat cu o lamaie taiata-n doua, cu o capatana de usturoi la fel despicata, plus niste fire de rozmarin si cimbru – la fel ca la reteta asta.

Am bagat puiul in cuptorul incins bine si l-am lasat un sfert de ora, intorcandu-l la fiecare 5 minute de pe o parte pe alta. Apoi am dat focul mai incet si l-am lasat acolo cam vreo ora si 45 de minute (puiul avea aproape 2 kg si era umplut. plus ca mie-mi place biiiine rumenit).

Intre timp am spalat un kil de cartofi noi nu prea mari si i-am pus la fiert 10 minute. I-am scos, i-am scurs si i-am dat prin faina (ca apoi sa prinda o crusta yumm) si prin sare grunjoasa si i-am bagat la cuptor pe ultimele 20 de minute cat a mai stat puiu-n cuptor.

Acestea fiind zise, s-a mancat cu castraveti murati pusi acum vreo doua saptamani, dupa reteta de anu’ trecut.

(v-as mai arata si o poza after, dar a fost un masacru :))

YOU MIGHT ALSO LIKE