Chez Mazilique

Pui copt cu unt

When your chips are down, when your highs are low… faci un pui copt. Nu oricum, pentru ca deja e prea tarziu pentru light & healthy. Recurgi la heavy artillery, cum ar fi untul din retetele Juliei Child. Si un vin alb sec, bine racit.

Adica am luat un pui mare si sanatos, de curte, si o bucata generoasa de unt cu care l-am manjit bine de tot, pe toate partile – inclusiv in interior. Apoi l-am indesat cu o lamaie taiata-n doua, cu o capatana de usturoi la fel despicata, plus niste fire de rozmarin si cimbru – la fel ca la reteta asta.

Am bagat puiul in cuptorul incins bine si l-am lasat un sfert de ora, intorcandu-l la fiecare 5 minute de pe o parte pe alta. Apoi am dat focul mai incet si l-am lasat acolo cam vreo ora si 45 de minute (puiul avea aproape 2 kg si era umplut. plus ca mie-mi place biiiine rumenit).

Intre timp am spalat un kil de cartofi noi nu prea mari si i-am pus la fiert 10 minute. I-am scos, i-am scurs si i-am dat prin faina (ca apoi sa prinda o crusta yumm) si prin sare grunjoasa si i-am bagat la cuptor pe ultimele 20 de minute cat a mai stat puiu-n cuptor.

Acestea fiind zise, s-a mancat cu castraveti murati pusi acum vreo doua saptamani, dupa reteta de anu’ trecut.

(v-as mai arata si o poza after, dar a fost un masacru :))

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Gabi says:

    Deja imi ploua in gura. Cred ca reteta asta va fi the second in topul meu, dupa aia cu puiul cu legume si scortisoara la cuptor.
    In loc de castraveciori, cred ca ar merge si niste dovlecei murati. In saramura nu in otet. Am eu un borcanel… :D

  2. Mazilique says:

    @gabi – evident ca saramura!! :D

    dar daca ti-a placut puiul cu legume si scortisoara, incearca-l si pe cel marinat in acelasi gen http://chez.mazilique.ro/2010/06/piept-de-pui-two-ways.html

  3. Bianca says:

    tip: daca bagi lamaia 40 de sec la microunde (intepata in prealabil pe peste tot) inainte de *ahem* introducerea ei in pui cica iese si mai bun. Asa grait-a Jamie :D

  4. Bianca says:

    Note: am cumparat pui de tara si cartofi noi. Let the dezmatz begin :D

  5. Bianca says:

    Facut, mancat, mai vreau. Chestia aia cu uns puiul cu unt da niste rezultate fantastice. Am avut un mesean care a dat pielea la o parte ca “are colesterol”. Muahahahaha, his loss

  6. Mazilique says:

    @bianca – indeed, ce fraier :p

  7. pizzaboy says:

    arata bine, si pozele-s facute OK in acest blog, felicitari!

Insta Moments

  • Playground, I haz it
at #MaziliqueStudio
  • #tropical days at #MaziliqueStudio
  • We're hiring. Check it out on the blog
  • Just a throwback to one of my favourite places - Baracca (and of of my favourite dishes)
>
>
>
#missingthis
  • Really excited about tomorrow, as I'm returning to #MaziliqueStudio and to working on my projects in my beloved kitchen. But until then, I'm treating the first Monday of the year as it should be - with 50 shades of grey laziness and a touch of nostalgia.
  • You really have to check this out. Recipe in profile link 
#chocolate #icecream #christmas #recipe
  • Some #bacon wrapped #turkey. Check out the recipe on the blog
  • a girl and her #pig
  • #mozzarella #garlic #parmesan #basilic and #parsley #pullapartbread >>> recipe in profile link