Scoala de bucatareala continua

27 Jul 2010, Cristina Mazilu
Asa cum spuneam acum o luna si un pic, m-am apucat de o scoala de bucatari. Astfel ca m-am pricopsit cu niste zile pline, aglomerate si agitate, just how I like it. Bonus, car dupa mine o genta imensa, cu continut dubios: laptop, telefoane, cutit mare, Moleskine mare, cutit mic, Moleskine mic, sortz de bucatarie, tricou, tigari, convershi, pixuri, carpa de bucatarie… the works :D
Cum de cateva saptamani am inceput si practica in bucataria-scoala (iar peste doua saptamani o sa incep practica intr-un restaurant), m-am gandit sa share with the group ce-am facut azi la scoala. Anghemaht de pui (pui cu un sos de smantana si lamaie) cu garnitura de cartofi natur…

Photobucket

…si penne arrabiata (doamna profesoara nu avea de un’ sa stie ca asta e “specialitatea casei” la mine, fiind unul dintre putinele feluri de mancare pe care stiam sa le fac acum un an si jumatate – alaturi de puiul la cuptor sodomizat cu o sticla de bere :))

Photobucket

Cum am mai spus, la cursul de bucatari – fiind unul de calificare, nu de specializare – se invata chestii basic, nu prajituri in forma de lebada cu aripi de fluture. Deci sa-mi tineti pumnii, ca mai am de fiert niste supe de oase pana acolo :)
Credits: pozele mi le-a facut un coleg, cu telefonul. fix DSLR-ul mai lipsea sa-l car in geanta :))
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (19)
  1. este foarte taree!!!
    mi se pare super cool ca faci asta. mai au locuri?! :)
    de cativa ani imi doresc sa ma apuc si eu de asa ceva. de fapt imi doresc asta pe care o faci tu, asta basic, nu sofisticaraiele alea de lebede. nu zic ca nu ar fi misto si alea, dar mi se par prea departe de pornirile mele… :)
    pana la capat o sa ma urnesc si eu sa fac ce trebuie!!!

  2. Flor says:

    Felicita fabrica producatoare de genti, e o super geanta….
    Eu am marele noroc la rupt curele de genti si pingele de sandale, ghete…etc..
    Buna treaba cu bucatareala.Ai si coif din acela alb, apretat? Mor dupa ele, sunt asa ..solemne.

  3. jollyca says:

    Anghemahtu’ ala de pui arata… tipic romanesc (dupa cum ar spune un fost coleg de grupa al meu) :).

    Aaa, pai ce ma, pe voi nu va invata sa faceti lebada cu aripi de fluture ?!?!? Pft, sa cam dus in jos standardul.

  4. Mazilique says:

    @marius – mercic. in grupa asta nu cred ca are sens, ca suntem la jumatatea cursului :( tell you all about it cand ne intalnim :)
    @flor – sunt foarte aproape de a rupe baierele gentii, sa stii :)) am coif alb, pe care l-am primit anu’ trecut de ziua mea, la misto :)) acum e foarte handy, pentru ca e obligatoriu :D
    @jollyca – cu toate astea vine din germanul Eingemachte (care inseamna ceva gen conserve, ma rog :)) si da, scoala nu mai e ce-a fost fara lebede :p

  5. Oana says:

    Mazi, nu vine de la Eingemachte si nu se refera la conserve. Nu are sens! De fapt se scrie angemacht si se refera la felul in care este gatita si prezentata carnea respectiva ( este gatita (cu sensul de aranjata, imbracata frumos in sosul alb), condimentata etc).

  6. Mazilique says:

    @oana – ahaa. mi se parea mie dubios si ca nu se leaga :)) bottom line e ca tot din germana vine, nu? :p

    (note to self: cand vine vorba de germana ar trebui sa ma rezum la comandat bere si snitzel :D)

  7. Oana says:

    Schnitzel Weiner mit Pommes, bitte! Ein Bier Bitte! :))

  8. Mazilique says:

    wiessbier, curry wurst, apfelstrudel, gruner vertliner alea :D

    11 ani de germana and look where it got me =))

  9. teo says:

    mazi, la bucataria ta sau la scoala, esti tot un deliciu pentru mine. te citesc cu zambetu’ pe buze. teo

  10. Mazilique says:

    @teo – multumesc. *iz blushing*

  11. Mariana says:

    O,ce as mai face si eu un curs din asta,fără lebăde,nu le găsesc rostul!
    Ești grozava!
    Bafta și țin pumnii!
    Cu drag!

  12. ellie says:

    Apropos de scolit, ma inveti si pe mine ce as putea sa le servesc invitatilor (prieteni) la prima lor vizita in noul nostru apartament? Nu as vrea sa muncesc o zi intreaga, dar as vrea sa ii si impresionez si mai ales sa fie incantati de pregatiri :) . Contez pe tine si multumesc anticipat!

  13. Morticia says:

    Am intrat si eu pe site la ei sa ma interesez , as dori sa fac si eu cursul.
    ‘Bucatar
    Durata: 6 luni, 720 ore ‘
    Am vazut ca ai scris ceva de 720 de ore , vroiam sa te intreb cat costa? :)

    Mersi , btw mereu salivez la retetele tale , dar acum scriu un comment pentru prima oara :)

  14. Mazilique says:

    @morticia – asta e cursul, costa vreo 10 milioane :)

  15. Morticia says:

    Thank you :)
    Ma asteptam sa coste mai mult avand in vedere durata cursului. :)
    Cum sunt oameni , sunt ok? :)

  16. ellie says:

    Multumesc, Mazi!
    O idee de prajitura usor de facut pentru invitatii cei mici carora nu le pot da Tiramisu ca o sa ne tina treji toata noaptea, ai?
    Pupici!

  17. Mazilique says:

    @ellie – banana bread :) – poate fi facuta si in forme de muffins
    http://chez.mazilique.ro/2009/11/banana-bread.html

  18. ellie says:

    Super! Multumesc once again!

Comenteaza
Follow on Instagram