Chez Mazilique

Tocana de legume “vezi ca ti se strica-n frigider”

 

Mi se intampla sa ajung la piata si/sau la supermarket cu planuri mari, si atunci cumpar din toate cate un pic, cu ganduri mari: sa fac pui nu stiu de care, legume nu stiu cum, sa marinez nu stiu ce, sa… diverse. Evident ca socoteala nu se potriveste pentru ca intr-o zi mananc in oras, in alta ajung prea tarziu acasa si alta data mi-e lene. Asa ca ma trezesc cu plase de cumparaturi care risca sa fie aruncate. Cred ca pe mai toti ii enverveaza situatia asta – practic arunci bani la gunoi.

Asa ca ultima data cand era s-o patesc, am scos din frigider toate legumele si am decis sa fac o tocana. Nu prea stiam cum – singurele tocane pe care le-am mancat erau cele facute de bunica mea, cu carne si cartofi, therefore am facut cum m-a taiat capul.
Photobucket
Am taiat toate legumele: ceapa pestisori, dovleceii si vinetele – bucati, morcovii – rondele, ciupercile – in doua daca erau mai maricele, ardeii – cuburi.
Photobucket
Am luat o oala mai incapatoare si am pus un strop mic-mic de ulei de masline (in continuare sunt pe tripul light & healthy, so bare with me) ca sa calesc un pic ceapa, apoi am pus si vinetele. Deja era prea complicat sa mai amestec in oala, asa ca am rasturnat si restul ingredientelor si am turnat un litru de supa de legume peste toata distractia. Pentru ca mi s-a parut ca tot nu e destul lichid si ca o sa se arda naibii ceva, am rasturnat si o conserva de rosii tocate, am pus sare, piper si ardei iute (pentru ca nu ma pot abtine… :)), am ras si niste usturoi deasupra, am amestecat si am lasat sa fiarba. Sa fi trecut vreo ora cand eu aveam o farfurie aburinda cu tocana de legume de vara, stropita cu patrunjel si mult mai buna de cat ma asteptam. Do try :)
Photobucket
PS – cine are liber la carbohidrati, sa puna si cartofi :p

  1. VertAnge says:

    Mie mancarurile astea ” cu de toate” mi se par cele mai bune.

  2. Mazilique says:

    si eu incep sa ma las convinsa ;)

  3. Zazuza says:

    intr-adevar, pentru ca din bunatatea aia de legume nu avea cum sa iasa ceva gresit :)). si cu o tona de patrunjel adaugata: iata deliciul perfect :))

  4. Gabi says:

    si uite asa, incet-incet, ne intoarcem la traditie… pentru ca suntem nevoiti sa utilizam la maximum tot ce avem ori pentru ca ne-au obosit chestiile complicate? pana la urma, fericirea e in lucrurile simple, nu?

  5. Califlauer says:

    ce bine arata legumele tale care se strica in frigider haha. daca le-ai vedea pe ale mele … :)
    sigur nu erau proaspat cumparate :p ?

  6. Mazilique says:

    @gabi – corect
    @califlauer – mah, aveau cateva zile..

Insta Moments

  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani
  • #Pumpkin and #honey #ginger cake. Recipe on the blog, link in profile 🍯🧡🎃
  • About last night, at @adihadean’s @attic_lab_bucharest - lovely dinner, cold bubbly, spicy gin & tonics and #kuiba #livingbeautiful tableware
  • Un fel principal consistent, care poate fi pregatit cu o zi in avans si pus pe foc chiar inainte de cina 🍲 🍲 🍲 - link in bio