Chez Mazilique

Tarta cu mere

Photobucket

Ce altceva sa faci cu multe mere proaspete, culese fix din livada si nu de pe rafturi de supermarket?

Pai am facut un aluat (pâte sablée) la fel ca la tarta cu smochine – am amestecat in robot (poti si cu mana) 250g de faina + 50g de zahar + 220g unt de la frigider + 2 linguri de lapte (sau apa in cel mai rau caz) = aluatul. Am impartit aluatul si in doua si am intins doua foi. Cu una am umplut forma de tarta si am dat-o la frigider cat m-am ocupat de mere.
Le-am curatat si le-am taiat cubulete, le-am amestecat cu scortisoara si zahar, gustand din cand in cand, pana mi s-a parut potrivit. Le-am pus intr-o tigaie, am mai adaugat vreo 2 linguri de faina si le-am calit-caramelizat ca sa elimine din apa si tarta sa nu iasa flescaita. Dupa care am umplut forma de tarta…
Photobucket

…iar a doua foaie am taiat-o fasii si am pus capac :D

Photobucket

La cuptor vreo 40 de minute, pana ce a fost aurie si crocanta. Am mancat de-am plesnit vreo doua zile :D

Photobucket

  1. Ile says:

    Am mancat-o din priviri :)

  2. Zuzu says:

    Eu am facut azi!

    Delicioasa!!!!!

  3. deea says:

    Am prestat si eu superbiciunea asta de tarta si e absolut delicioasa!

  4. Mazilique says:

    bravo, fetelor. dar ce repede v-ati mobilizat :p

  5. zana zorilor says:

    ceau, mazi.
    trebuie sa te felicit si sa iti multumesc pt reteta asta. e cea mai superba tarta pe care am facut-o pana acum. cu aluat nisipos care ti se topeste in gura….., iam iam.
    am impresionat niste musafiri desi nu imi propusesem asta. blink.:)

    u rule

  6. Mazilique says:

    @zana zorilor – ma bucur ca a iesit lovely. am mai facut si eu una aseara ;)

  7. Mirela says:

    am incercat si eu reteta … si este extraordinar de buna :)
    toti am fost multumiti asa ca am inclus-o in retetarul familiei si am transmis-o prietenilor :)
    multu mult

  8. Mazilique says:

    @mirela – hihi, ce ma bucur!

  9. Odrida says:

    eu am ajuns sa o fac saptamanal..:)

  10. oana says:

    este absolut mortal de buna, am facut-o de mult ori si o sa o mai fac in continuare pt ca e usor de facut si f buna. O precizare daca mi se permite: tava in care fac eu tarta e cam nasoala….si ca sa nu o pun direct in tava si sa se lipeasca, eu intind aluatul direct pe foaia de copt. Iese absolut perfecta.

    Si inca o problema: cand caut reteta pe site nu o gasesc niciodata dupa nume. Trebuie sa ma uit in postarile mai vechi….

  11. Mazilique says:

    oana, o sa refac siteul ;)

  12. Anonymous says:

    Multumesc mult Mazi !!!

  13. Monica says:

    Acuma am scos tarta din cuptor; astept putin sa se raceasca:) Dar am o intrebare in legatura cu aluatul: cu toate ca am pus exact cantitatile zise de tine, mi-a iesit prea lipicios parca, si se rupea. Vrea si eu sa stiu secretul aluatului perfect daca se poate:) mersi!

  14. Adriana says:

    Vreau sa fac si eu maine tarta dupa reteta ta si as vrea sa te intreb, daca rad merele iese la fel de bine ? ms

  15. @monica – foloseste faina mai intins
    @adriana – nu, pentru ca merele rase lasa mai multa apa si n-ai cum sa le caramelizezi

  16. Anonymous says:

    Draga Cristina,
    Sunt îndrăgostită de tine!!!
    Loool :D
    Iubesc stilul tau de a gati faci ca totul sa para usor,iar preparatele sunt foarte sănătoase si gustoase!!
    Te iubesccccc

  17. that’s good to know :-))

  18. Mazi, am gasit reteta asta, mi se pare simpla, abia astept sa ma apuc de ea/ obviously sunt newbie in gatit, mai ales gatit dulciuri… desi iti citesc blogul de secole, in principal pentru poze si povestiri de prin calatorii :)
    Nu inteleg insa sfatul pe care i l-ai dat Monicai mai sus – cum adica sa foloseasca faina mai intins?

  19. vroiam sa spun “la intins” :))

  20. Mih_ela says:

    phew! multumesc :d abia astept sa fac tarta :) Craciun fericit!

  21. SANDA MORAR says:

    merele rase se storc de zeama si se calesc in putin unt !

  22. Diana Shamaa says:

    Buna. Am facut si eu azi minunatia asta,foarte buna la gust doar ca m-am chinuit putin cand am intins aluatul, se rupea destul de usor. O intrebare am:asa faramicoasa trebuia sa iasa? Multumesc pentru reteta.

  23. Laura says:

    Cerd ca am citit reteta de zece ori, iar a unspea m-am dus direct sa cumpar mere.
    One q totusi. Temperatura cuptorului sa fie la cat? 180, 200?

    Yum!

  24. […] Tarta de mere a lui Mazi! Pentru ca aluatul e extrem de usor de facut si ai nevoie de numai 4 ingrediente, pe care oricum le […]

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.