[domnu’-tata-lu’-mazi] Tochitura moldovenueasa
Tata a pus-o de-un guest post direct de la Moldova. Enjoy.
__________
“Oaaahhhhh, cat de moldoveneste suna, chiar daca am auzit si de tochitura dobrogeana, olteneasca, ardeleneasca…
Intr-o tigaie separata se fac oua ochiuri – aici nu dam indicatii, ca stie tot nepriceputul. Se mai pune si de-o mamaliga, iar din ciubar, borcan, din beci, frigider sau chiar de la Mega Image se alege cea mai buna branza de burduf.
Pozitionarea pe suprafata de desfrau culinar si dezmat in bataia de joc si-n ciuda dietei: se ia o bucata buna de mamaliga, cat sa ne ajunga pentru tot ce avem de bobinat, se aseaza un ochi peste, se pun 2-3 linguri de branza alaturi si – fara retinere sau rusine – se completeaza locul ramas liber in farfurie cu carne suculenta si frumos rumenita.
Mai zaboviti un pic cu cratita in mana si puneti ca de la altii, uitand de toate manierele, cateva linguri de grasime incinsa peste toate cele din farfurie, mai ales peste branza.
nu mă mai joc! :))
muraturile au fost… gogoneaua de pe mamaliga, ca sa zic asa! fuai ce pepene! am balit!
ce light & healthy ? s-o tina cine o putea sau sa nu deschida pe mazilique; no, sed si cuget, ca-i bine sa te asez din cand in cand la masa “moldoveneste”
@hadean – stiu. si mie-mi vine sa stau o tura :p
@zazuza – gogoneaua si pepenele au fost un vis, i tellz u!
@lynx – chiar asa. eu cred ca nu mai calc pe acasa pana de paste, ca altfel ma intorc rostogolindu-ma :p
ioi, mazi, sa-ti traiasca si sa-i traiesti! adica sa fiti sanatosi!
Domnule, astia de ne agreseaza cu astfel de posturi (notiune care impieteaza verbul a posti), ar trebui predati politiei culinare, directia chestiuni dietetice, brigada vegetarieni :D
Fix asa ceva am mancat ieri la pranz. Dar, la mama ei, in Bucovina, facuta in casa. Mai exact spus, la Poiana Negri.
Cu tot cu muraturi. Azi si maine-s la regim.
Tochitura arata extraordinar iar harul povestirii este mai ceva decat al lui Creanga.Congrats!
Proaspat intoarsa de la sedintele de inceput de an, dupa Azuga si mancare la restaurantul hotelului, stiam eu de ce de abia astept sa ajung acasa…Ti pupa moldovanca!
fie, am sa ‘bobinez’ si eu un asa produs, made de moldova, dar sa stiti ca o fac pe raspunderea voastra celor care incurajati consumul nesabuit
asa ca am incuiat cartile de dieta in bucataria de vara
o sa purtati pe constiinta, aceasta-mi inconstienta
light & healthy, pe un curand destul de indepartat
Tare talentat domnul tata la vorbe!
Mazi, m-ai o-mo-rat!
exista un singur motiv pentru care nu imi plac blogurile culinare, si acest motiv este ca mi se face foame instant daca vad o mancare care imi place, desi nu imi este neaparat foame :))
am fript cuburi de carne de gulas,cuburi de pulpa grasa si carnati nemtesti in mat de oaie de la kaufland in untura sarata de casa.am adaugat niste beibi cepe si spre sfarsit niste inele de masline negre si i am zis tochitura banateana.ofc,4 haini dupa.viata e frumoasa,blogul asta e misto.il citesc de o saptamana.multumesc.va pupescu