Chez Mazilique

Frigarui de porc, lipicioase si condimentate

Pentru reteta asta ar fi mers bine de tot un gratar cu carbuni adevarati. Pentru un moment m-am gandit sa scot bicicletele de pe balcon si s-o fac lata intr-un stil romanesc, spre deliciul vecinilor, dar m-am linistit si-am stat cuminte la aragaz si gratarul de fonta de la Ikea.
Intai m-am apucat de marinada: jumatate de lingurita de chimion macinat, o lingurita de seminte de fenicul (se gasesc la Plafar sub forma de ceai, dar sunt exact ce trebuie), o lingura de cimbru, o lingura de smokey peri-peri de la Nomu (sau alta paprika afumata daca gasiti), patru cuisoare, niste coaja de portocala si cativa catei de usturoi au fost busiti bine-n mojar.

Photobucket
Dupa care am amestecat cu 150ml de ketchup (Heinz iute, in cazul meu), 6 linguri de otet balsamic si zeama de la jumatate de portocala.

Photobucket
Toata treaba asta a acoperit bucatile de muschi de porc taiate bite-size, care au stat o vreme la frigider.
Photobucket
Pot sta si toata ziua, dar nu cred ca e asa o tragedie daca le pui pe gratar imediat dupa ce le-ai amestecat cu sosul – fiind on the sticky side, ramane prins pe carne si tot capeti ceva aroma ;)
Dupa ce-ai facut frigaruile si le-ai pus pe gratarul incins, poti sa mai picuri deasupra din marinada ramasa. Se coc vreo 15-20 de minute. Daca gratarul era cu carbuni, tare mi-ar fi placut sa le vad innegrite :)
Photobucket
O sa fie bun, promit!
Photobucket

  1. Bun, dom’ne – al naiba de bun! Reproduc si eu – si ce scuza buna sa imi iau peri-peri de la Nomu :p

  2. yaya6 says:

    wauuu fara multe comentarii si cu o pofta nebuna,nebuna de frigarui

  3. jollyca says:

    Adica daca ma duc la plafar si cer ceai de fenicul imi da… seminte de fenicul?
    Geeeez, fenks for the tip!!

  4. deci, da. s-a dus cura mea pe apa sambetei. Imi place, place, place

  5. Mazilique says:

    @jollyca – pai ceaiul de fenicul se face din semintele sale, apparently. deci cam asta-i faza :p
    @mirela – in weekend nu se pune ;) that’s my rule! plus ca muschiul de porc nu e asa gras, plus ca-l faci la gratar… deci e bine, indulge!

  6. Anonymous says:

    ma lipesc si eu la aceste enervante de frigarui
    oare, o tara de slaninutza strecurata pe batz , nu le aranjeaza ?

  7. Mazilique says:

    @anonim – in mod clar nu le deranjeaza! :)

Insta Moments

  • When life gives you lemons, make gin & tonic cake🍋🍋🍋🍸🍞. Link in profile
  • las și eu animalele astea aici.
  • Când eu încerc să lucrez la #MaziliqueTheBook și Lumi mă ajută 🐾❤️🖍️
  • Pasta, tuna, broccoli, olives, lemon, garlic - the works! Recipe link in profile
  • Words to live (and drink) by, via @overheardlondon ・・・
The Long Acre Bar. Covent Garden. 🍾💁
  • Olive oil and sea salt - the official sponsors of kitchens everywhere. (As of now, in my new home kitchen as well) • #casacucastani
  • Când se întoarce @oana_misha din vacanță 💙
  • 💙🐾 mornings with Lumi
  • @ottolenghi inspired #clafoutis, with wine and thyme caramelised figs. recipe in profile link