Chez Mazilique

Banana bread tea-cake

Adica o compozitie de banana bread, coapta in formele alea de tea-cake cumparate de la Ruse

120 grame unt se mixeaza cu 200 grame zahar brun sau alb (eu prefer brun, mi se pare ca da un gust mai caramelos si nici nu e asa de dulce) pana se obtine o compozitie cremoasa. Pe rand, se adauga 2 oua. Apoi se incorporeaza treptat – 250g de faina in care ai amestecat 1 lingurita bicarbonat de sodiu si o jumatate lingurita sare. Mai adaugi 3 banane pasate, ba chiar si 100g de nuci, daca vrei. Compozitia obtinuta se toarna in formele de tea-cake, unse in prealabil cu unt, insa se mai lasa 2 degete pana la marginea de sus, pentru ca prajitura ca creste.

Cand le-ai scos din cuptor le pudrezi cu zahar si le mananci langa o cana de ceai of your choice.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Catalina says:

    lovely!! crezi ca as putea sa le fac si in formele alea mici, albe, termorezistente, de la ikea? :) nu se prind?

  2. Mazilique says:

    daca le ungi cu unt si le tapetezi cu faina, nu se prind :)

  3. Antonina says:

    Simplu si delicios ..

  4. Ela says:

    Eu le fac in forme de muffins… banana bread muffins! Sunt delicioase!

  5. Mazilique says:

    @ela – doh, me too. vezi cateva posturi mai jos ;)

  6. Corina says:

    Arata delicios :) cate cookies ti-au iesit din compozitia de mai sus?

  7. Ana B says:

    Mi-am dat colegii pe spate cu retelete de la tine. Ieri a fost ziua mea, asadar am servit bunatati si am primit cadori :)M-am apucat de gatit inca de duminica dar luni tot am stat vreo 6-7 ore in bucatarie. Printre eclere(reteta de la mama)si alte chestii clasice, si-au gasit locul si vreo 30 chocolate chip cookies, o banna bread dubla si o tarta cu fructe. Asta inseamna reclama la adresa bogului tau :) Tooata lumea cerea retete, nu m-am complicat, le-am zis doar “Chez Mazilique” si am scapat. Am si o intrebare, la chocolate c.c ce am gresit de mi s-au latit toate in tava de parcaerau oua ochiuri? Precizez ca am lasat compozitia vreo 30 de ore la frigider. Sa fie oare de la faptul ca am folosit doar faina de prajituri?

  8. Mazilique says:

    @corina – nu stiu sa-ti zic, ca am pus si-n tava de muffins..
    @ana – cred ca de la faina…

Insta Moments

  • one of my favourite corners
  • Happy weekend days at #MaziliqueStudio. Check out the #seafood #stew #recipe on the blog.
  • Lomi-Lomi
  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'