Chez Mazilique

Banana bread tea-cake

Adica o compozitie de banana bread, coapta in formele alea de tea-cake cumparate de la Ruse

120 grame unt se mixeaza cu 200 grame zahar brun sau alb (eu prefer brun, mi se pare ca da un gust mai caramelos si nici nu e asa de dulce) pana se obtine o compozitie cremoasa. Pe rand, se adauga 2 oua. Apoi se incorporeaza treptat – 250g de faina in care ai amestecat 1 lingurita bicarbonat de sodiu si o jumatate lingurita sare. Mai adaugi 3 banane pasate, ba chiar si 100g de nuci, daca vrei. Compozitia obtinuta se toarna in formele de tea-cake, unse in prealabil cu unt, insa se mai lasa 2 degete pana la marginea de sus, pentru ca prajitura ca creste.

Cand le-ai scos din cuptor le pudrezi cu zahar si le mananci langa o cana de ceai of your choice.

  1. Catalina says:

    lovely!! crezi ca as putea sa le fac si in formele alea mici, albe, termorezistente, de la ikea? :) nu se prind?

  2. Mazilique says:

    daca le ungi cu unt si le tapetezi cu faina, nu se prind :)

  3. Antonina says:

    Simplu si delicios ..

  4. Ela says:

    Eu le fac in forme de muffins… banana bread muffins! Sunt delicioase!

  5. Mazilique says:

    @ela – doh, me too. vezi cateva posturi mai jos ;)

  6. Corina says:

    Arata delicios :) cate cookies ti-au iesit din compozitia de mai sus?

  7. Ana B says:

    Mi-am dat colegii pe spate cu retelete de la tine. Ieri a fost ziua mea, asadar am servit bunatati si am primit cadori :)M-am apucat de gatit inca de duminica dar luni tot am stat vreo 6-7 ore in bucatarie. Printre eclere(reteta de la mama)si alte chestii clasice, si-au gasit locul si vreo 30 chocolate chip cookies, o banna bread dubla si o tarta cu fructe. Asta inseamna reclama la adresa bogului tau :) Tooata lumea cerea retete, nu m-am complicat, le-am zis doar “Chez Mazilique” si am scapat. Am si o intrebare, la chocolate c.c ce am gresit de mi s-au latit toate in tava de parcaerau oua ochiuri? Precizez ca am lasat compozitia vreo 30 de ore la frigider. Sa fie oare de la faptul ca am folosit doar faina de prajituri?

  8. Mazilique says:

    @corina – nu stiu sa-ti zic, ca am pus si-n tava de muffins..
    @ana – cred ca de la faina…

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉