Chez Mazilique

Biscuiti cu malai, lamaie si vanilie

Cred ca prajiturile si biscutii cu malai sunt delicioase, dar mai cred ca nu toti imi impartasesc parerea. Mie imi plac tocmai pentru ca au o textura crocanta-zgrunturoasa, altii probabil ca vor ramane cu impresia ca au mancat un fursec cu nisip dupa prea multe beri in Vama.

Dar eu insist in pasiunea mea de mamaligar, asa ca am amestecat 200g faina cu 130g malai si jumatate lingurita de sare. In robot (se poate si cu mixeru’), am cremuit 225g unt cu 135g zahar si 1 lingura de coaja de lamaie rasa. Am adaugat, pe rand, 1 ou si 1 galbenus, amestecand bine dupa fiecare. Am picurat si o lingurita de extract de vanilie. Apoi am adaugat, treptat, amestecul de faina. Si gata a fost aluatul.

Si aici sunt mai multe variante – cea mai usoara e sa faci bilute din aluat, sa le asezi pe o tava tapetata cu o foaie de copt, sa le turtesti usor cu podul palmei (sau cu o furculita daca vrei dungi ;p) sau sa le pui intr-un poche cu dui intr-o forma stelata (spritz cred ca-i zicea bunica) si sa le aranjezi frumos in floricele si alti fluturasi. Dar orice varianta ai alege, in final tava intra la cuptorul incins la 180C si iese dupa 15 minute cu niste fursecuri calde. Din compozitia de mai sus ies vreo 40 de cookiez.

In concluzie, sper ca nu-s singura care ar manca “fursecuri din mamaliga cu unt” :p

YOU MIGHT ALSO LIKE