Chez Mazilique

Eu – Weekend bun (3). La Cluj

Si weekendul care a trecut am reusit s-o fac lata foodie-style. Cu putin noroc, sper sa fie asa toate weekendurile de acum inainte, amin!

Initial, planurile erau sa trag o fuga rapida pe cea mai apropiata insula greceasca unde sa-mi infund matzu’ cu toate lighioanele marii, plus ceva bere Mythos. Da’ cum planurile din iarna nu se mai pupa cu cele din vara, schemele au fost regandite si recalibrate astfel:

1St Day

Vineri dimineata nu mi-a mai trebuit somn. M-am trezit la 5, am facut bagaje si la 7 si 12 minute eram in masina, in drum spre Cluj. De la Ploiesti (am luat-o pe directia Brasov-Sighisoara-Tg. Mures) a inceput o ploaie si asa a tinut-o tot drumul. Nu m-a deranjat, avand in vedere ca varianta caniculara pentru mine e un vis urat.

Pe drum am dat si peste vreo doua blocaje care mi-au stricat media orara, dar important e ca pe la pranz eram la Cluj. Acolo ne-a luat in primire Emil de la Foodie.ro, cea mai mi-nu-na-ta gazda cu care am avut de-a face ever (chestia care will totally backfire cand o sa incep sa-mi fac drumuri la Cluj tot mai des si mai des). Pentru ca stia cu cine are de-a face, nu doar ca a umplut un frigider cu bunatati, dar a facut si un traseu delicios prin carciumi.

Am inceput cu un pranz “light” de vreo 12 feluri de mancare indiana, la Indigo. Bun de-am ras toate farfuriile, de la tikka masala la vinaloo, pui cu alune caju, miel korma si alte chestii pe care nu mi le mai amintesc.

Photobucket

Dupa un scurt moment de refacere, am luat-o de la capat la Ludwig Bavarian Bierhaus.
Photobucket

Dupa cum se intelege din titulatura, acolo s-au intamplat multiple beri, mostly Paulaner, da’ si niste covrigi bavarezi.

Photobucket

Photobucket
Ne-am mutat apoi intr-o alta carciuma, naiba stie unde era si cum o chema, acolo s-au intamplat alte beri, dar si niste shot-uri verzui in care sincer nu vreau sa stiu ce era :))

The Morning After

Ce-a urmat a doua zi a fost un breakfast of champions cu ibuprofen forte si suc proaspat de portocale.

Photobucket

Dupa ce-am cumparat si niste bilete la filmele de la TIFF, cat sa nu-mi fac procese de constiinta ca sar festivalul cu totul (ca doar era o vreme cand mergeam la TIFF si stateam de la inceput pana la sfarsit, cu o medie de 3 filme vizionate pe zi. mda, those were the days), am luat-o din loc cu masina. Si-am ajuns la barajul Somes-Tarnita.

PhotobucketAm mai urcat putin, pana la Mărişel. Umbla vorba ca acolo-s peisaje frumoase, dar cum noi ne-am nimerit intr-un nor, n-am stat sa pe holbam la brazi…

Photobucket

…si ne-am parcat rapid la Cabana Motilor. Una dintre cele mai frumoase cabane pe care le-am vazut (but then again, eu nu prea ajung pe la cabane…), amenajata dragutz si cu o atmosfera placuta. Clar, nu e vorba de o cabana de montaniarzi, ci una turistica.

Photobucket

Despre mancare pot sa zic ca e mai bine decat in alte locuri, insa nimic spectaculos daca esti in cautare de experiente culinare. Am inceput cu paine taraneasca, smantana de casa, muraturi si sirop (hai si-o bere, doua..)

Photobucket

Si am continuat cu un lunch of shame. Ciorba de burta :)) Nu mai mancasem de ani de zile si tare mi-a parut rau ca era foarte fada, de-a trebuit sa pompez in ea ardei iute la greu.
Photobucket

O musaca mai tarziu am plecat inapoi in Cluj.
Photobucket

La Cirese

Si fragi, ca sa fim exacti. Nu doar ca l-am abuzat pe Emil un weekend intreg, dar am mers si pe capul prietenilor lui. Spre exemplu in curtea Anei, pe care am vandalizat-o culegandu-i ciresele si fragii.
Photobucket

PhotobucketSi pentru ca intre timp a venit si seara, am avut un motiv numai bun sa ne mutam in alta carciuma. De data asta Club Italia, o trattorie relaxata, cu mancare buna-buna.

Cum ar fi: bruschette cu rosii si cu funghi porcini.
Photobucket
Lasagna
PhotobucketLinguini cu fructe de mare
Photobucket

Midii
Photobucket

Foccacia
Photobucket

Pe final

Duminica a fost punctul culminant al debandadei culinare. Eu am inceput cu-n pranz la Baracca, restaurantul meu preferat din Cluj, ba cam si din tara. Si asta inseamna ca am stat acolo vreo sase ore, am mancat vreo zece feluri, si a fost un vis. Dar despre asta intr-un episod urmator si separat ;)

Seara s-a sunat strangerea si m-am intalnit cu Emil Tamas si Adi Hadean la – ati ghicit! – o alta bodega. Ne-am adunat pe terasa la Napoli Centrale, dar cand am vazut ca ospatarii sunt hotarati sa ne aduca doar bauturi si n-au de gand sa ne ia si comanda, am luat-o din loc si ne-am oprit la Grataria.

Locul imi dadea din start mixed feelings – nu doar ca avea un afis dubios care te atentiona ca are cele mai mari coaste de porc din tara, dar era si pustiu inauntru. Dar noi am fost viteji si am comandat un burger
Photobucketceafa de porc
Photobucket

…si coaste. Care nu doar ca nu erau asa mari – erau, de fapt, trei bucati mici – dar erau manjite cu sos eros pista, adica nu si-au batut capul mai departe de a cumpara un borcan de iutzeala, iar cartofii erau congelati. Avand in vedere ca atunci cand eram mica abuzam de eros pista in lipsa de tabasco (nu erau prea multe variante pe vremea aia), m-am descurcat exemplar cu coastele ;)
Photobucket

Si ca sa ne indulcim seara, am incheiat-o tot la Baracca, cu tiramisu
Photobucket

…si tort bavaroise.
Photobucket

Urmatoarea zi, luni, am plecat din Cluj la 5 dimineata. La 11 eram acasa. Am dormit ca un porc, am zacut apoi in aceeasi maniera, si-am hotarat sa mananc de acum doar cirese :)))

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. MyTastyHobby says:

    Asa imi promit si eu dupa fiecare weekend de abuzuri culinare :), dar cine isi mai aduce aminte a doua zi?? Sa ne zici daca tu ai reusit si sa ne dai si reteta, please :D

    Altfel – super weekend, tre’ sa merg si eu la Cluj neaparat.

  2. lynx says:

    io nu mai suport,asa w-end pur si simplu ma termina nervos si ma indeamna la competitie;daca as fi fost in locul ‘unora’ ti-as spune:bravo mazi,esti cea mai tare,dar cum nu sunt,doar te invidiez,prieteneste

  3. natty says:

    oh ai fost la cluj:) ce mi-ar fi placut sa te intalnesc, sa mai vii! marisel e foarte frumos, pacat ca ati nimerit in nori…
    baracca e intr-adevar cel mai bun restaurant din cluj, sper sa aiba viata lunga!

  4. Anonymous says:

    “sa-mi infund matzu'”??? sintagma asta iti cam taie elanul de a citi mai departe. Poate alta formulare ar fi cazut mai bine…

  5. Mazilique says:

    dupa cum se vede, nu prea-mi bat capul :)

  6. Lillee says:

    Si… nu ai facut indigestie? :D

  7. Mazilique says:

    nope, still up & running :)

  8. colorsdiary says:

    wow ce dezmat, imi placeeee!

  9. Maria says:

    Data viitoare, incearca o ciorba de burta la Fair Play. Arata ca o bomba, ti-e oarecum frica sa intri, dar la pranz nu gasesti o masa libera. Si am mai auzit ca a aparut un restaurant bun, Da Vinci.

Insta Moments

  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions
  • Happy days at @mazilique_studio - #fluffy #ricotta #pancakes