Chez Mazilique

Pavlova cu capsuni

Nu e nimic complicat, rezultatul e spectaculos, asa ca toata treaba merita incercata! Mai ales ca acum sunt capsuni in piata cat sa mananci la fiecare masa cate un castron.

Eu am ajuns s-o fac pentru ca, la un moment dat, dupa o serie intensa de tarte cu lamaie, am ramas cu un exces de albusuri. Vreo 11. Asa ca a urmat o tura de macarons, una de pavlova.. si tot mi-a mai ramas ;))

Am incins cuptorul la o temperatura ochiometrica de 180C si am batut 5 albusuri pana ce s-au format varfuri tzepene. Treptat, lingura cu lingura, am adaugat 300g de zahar. Dupa ce si asta a fost incorporat, am adaugat 2 lingurite de amidon, 2 de extract de vanilie si 2 de otat de vin alb (nu e panica, otzetul nu se simte!).

Cand si astea au fost incorporate, in tava cuptorului am intins o foaie de copt pe care am mazgalit un cerc de marimea unei farfurii (nu prea mare, pentru ca bezeaua se va intinde la copt).

Photobucket

Astfel, cuptorul se da mai incet (140C), si bezeaua se da la copt o ora. Daca aveti cuptor electric, va iesi minunat. Daca aveti cuptor pe gaz, ca mine (ce porcarie!), s-ar putea sa se arda putin pe fund). Dar va doresc succes.

Cand ora a trecut, se stinge focul, se lasa usa cuptorului deschisa, si bezeaua se lasa sa se raceasca in cuptor.
Photobucket

Intre timp, luati voi niste smantana lichida si frecati-o pana iese frisca din ea :) Manjiti bezeaua si deasupra trageti un strat de capsuni proaspete.

Apoi impartiti-o cu prietena cea mai buna, in cazul meu – Andra
Photobucket

  1. MyTastyHobby says:

    yummylicious!! :)

    intrebare: robotul poate ajuta un lenes in toata afacerea asta? (I mean albusuri batute spuma, frisca batuta :))

  2. Mazilique says:

    more like a kitchen aid, decat un robot clasic, zic eu..

  3. MyTastyHobby says:

    Aha! S-a notat, multumesc de sfat!

  4. MyTastyHobby says:

    acum am observat ca pozele noastre se completeaza si impreuna facem o fata intreaga, ha! :))

  5. e deja isterie generala cu Pavlova asta ! musai o s-o execut si eu ! arata demential.. pot sa pun si eu botul pe o capsuna?? ;)

  6. catkitchen says:

    wooowww , si eu trebuie sa o incerc …e super !!!

  7. Gloria says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  8. mada says:

    da, drept e ca am dat peste Pavlova de multe ori in ultima vreme, mi-am luat inima-n dinti si am facut-o dupa reteta de pe blogul cel picant (convinsa fiind ca va fi un rateu total din cauza cuptorului vintage), bezeaua a iesit perfect, secretul a constat in faptul ca al meu cuptor pe gaz nu se inchide bine si, in consecinta, nu arde; am insertat un lemon curd intre bezea si frisca pt. ca am vrut dulce cu acrisor, bref…a iesit un deliciu, maine execut una cu un orange curd, asa pt. variatiune :) , si multe capsuni proaspete on top.

  9. Anonymous says:

    fie-ti mila, da-ne reteta de macarons, pls…

  10. SMLXL says:

    arata o ducioshenie. Oare daca inlocuiesc otetul cu suc de lamaie comit un genocid?

  11. Rox says:

    Salut, Mazi!
    Exista vreun secret pentru ca din frisca lichida sa iasa frisca, si nu unt? In afara de faptul ca frisca trebuie sa fie tinuta la frigider? Esec total, inclusv la tiramisu cu capsuni.
    Adica, frisca lichida + X (ce)=love?

    Multumeeesc.

  12. Mazilique says:

    @rox – smantana lichida + putin zahar = frisca. daca o bati prea tare se transforma-n unt :) dar vezi sa iei smantana pentru frisca, si nu smantana lichida de gatit ;)

  13. Rox says:

    Mazi,

    Thanks! Chiar asa s-a intamplat, frisca lichid + putin zahar si a rezultat unt, a doua oara s-a taiat, rau de tot, iar a treia oara, pentru ca sarbatoritul, de 1 an, nu mai avea rabdare, am trecut la frisca vegetala. Ma gandeam ca mi-a scapt mie ceva. Trebuie sa mai incerc pana frisca+zahar=love (de la-nceput!).
    Desi, nu m-am lasat, te-am intrebat pe tine, am vazut un filmulet despre cum se face frisca, si am aflat ca: frisca lichida trebuie sa fie tinuta la rece (12 ore), paletele mixerului tinute si ele la rece, bol de metal tinut si el la rece, viteza micuta (treapta 2) la batere pentru a evita ‘taierea’ !
    Hugs!

  14. Super tare, cred ca e cel mai simplu si mai gustos desert.
    Eu de mic sunt mort dupa bezea :), eram mai grasut :P

  15. Mada says:

    Am 2 intrebari existentiale: daca nu adaug amidon, bezeaua va fi la fel de aspectuoasa/gustoasa?
    Si 2) (stupid question alert) Merge sa-nlocuiesc otetul de vin cu otet de mere?
    Iti foarte multumesc!

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉