Chez Mazilique

Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Ieri m-am intors de la piata cu o prada colorata – un kilogram de cirese si-un altul de capsuni – cu care m-am plimbat apoi pana acasa prin ploaie, nu pentru ca-s o fire romantica de vara, ci pentru ca Iv s-a gandit de dimineata sa-mi confiste masina. Sper ca i s-a oprit motorul de multe ori – in intersectie, in panta si pe linia de tramvai :))

Asa ca atunci cand s-a intors acasa, l-am rasplatit c-o tarta cu capsuni, ca asa are el o karma buna, de i se intampla numai lucruri gustoase, indiferent de ce golanii face.

Alatul de tarta il stiti (cel de la tarta cu smochine, cu mere, cu lamaie etc). 125g de faina + 25g de zahar + 110g unt de la frigider + o lingura de lapte (sau apa in cel mai rau caz) = aluatul. Se amesteca foarte usor la robot, da’ si cu mana, ca nu ne doare :). Dupa care se baga la frigider vreo juma de ora. Apoi, cu multa faina se ruleaza o foaie, care se intinde in forma de tarta. Cu o furculita se inteapa baza in cateva locuri (ca sa nu se umfle la copt) si se da la cuptorul incins la 180C vreo juma’ de ora, pana ce-i rumena-aurie.

Cat se intampla treaba asta, se face crema de vanilie. Super simplu, promit! 250ml de lapte se pun intr-o craticioara. In lapte se presara o lingura de zahar si bobitele din juma’ de pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie. Se pune craticioara pe foc mic. Intr-un castron se bat trei galbenusuri cu 30g de zahar si 20g amidon. Cand laptele mai sa dea in clocot, se amesteca cu crema de galbenusuri si se pune inapoi pe foc, amestecand, pana capata o consistenta de crema. Se da apoi printr-o sita (ca sa fii sigur ca obtii o crema fina) si se lasa la racit.

Daca ai ajuns pana aici, iei tarta, o umpli cu crema de vanilie..

Photobucket

…apoi ii tragi in cap niste capsuni proaspete.

Photobucket

YOU MIGHT ALSO LIKE