Tarta cu nectarine si frangipane (crema de migdale)

11 Jul 2011, Cristina Mazilu

Caldura asta m-a levenit maxim, dupa cum se poate deduce din activitatea lipsa. Plus ca am racit (da, pe zapuseala asta), chestie care m-a faultat si mai tare. Dar sambata, dupa o tura prin Obor, am venit acasa cu piersici, cirese, visine, nectarine, dovlecei, patrunjel, salata… you know, the works. Si ca sa-mi spal pacatele, am executat o tarta cu nectarine si crema de migdale. Tarte aux nectarines et à la crème frangipane, daca e sa ne snobarim putin (and we always do).

Am facut clasicul aluat – pâte sablée. Simplu ca de obicei, am amestecat la robot 110 unt + 125g de faina + 25g de zahar + 1 lingura de lapte (sau apa in cel mai rau caz). Cu care se umple o forma de tarta si se baga la frigider.

Timp in care m-am ocupat de crema frangipane. Am copt la cuptor niste migdale crude (ca nu aveam gata prajite). Apoi am dat la blender 40g de migdale, 30g unt, 30g zahar si 1 ou.

Am scos tarta de la frigider, am manjit-o cu crema si am umplut-o cu felii de nectarine.

Photobucket

Apoi a mers 45 de minute la cuptorul incins la 180C. Timp in care eu m-am ascuns sub aerul conditionat :)) Dar a meritat.
Photobucket

Si mi-a placut atat de tare, ca pe seara am mai executat una, am impachetat-o, l-am luat pe Tudosiei si am mers la Escargot sa vedem ce mai au bun. Cu tarta spaga :)) In afara de prosecco si traditionalul rosé, s-a raportat un sashimi de somon cu pepene verde si branza de capra (s-a lasat cu suspine) si paste cu cerneala de sepia si creveti (ce putea sa fie rau?). Am parasit incinta cand afara deja se mai racorise. Adica prin miez de noapte :)

Photobucket
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (17)
  1. cris says:

    nu cumva ai uitat de unt la ingrediente aluat? fara unt nu cred ca iese ceva.

  2. Mazilique says:

    fara unt iesea un aluat de paste :)))

  3. Anonymous says:

    Am blender sau mixer- Cam care substituie mai bine robotul te rog? Mersi tare mult, MP

  4. Mazilique says:

    @anonim – nu prea-l substituie in cazul asta. fa-l cu mana..

  5. Mihaela says:

    Se dau bunatati la schimb sau cum? Am in frigider dulceata de trandafiri, cirese negre, capsuni, visine, sirop de muguri de brad, 2 rosii, 1 ou si un borcan cu mustar.

  6. jollyca says:

    Foaia de aluat nu se pre-coace inainte de a pune umplutura? Just sayin’…

  7. Mazilique says:

    nope, fara precopt tura asta :))

  8. gady says:

    merge aluatul de tarta si fara ou? eu sunt mai incepatoare… :)

  9. Mazilique says:

    pai in reteta asta nici nu se pune ou.. deci merge! :)

  10. Ile says:

    Hop-top am venit si eu cu o intrebare: cat de mare e forma ta de tarta, ca sa-mi pot da eu seama cum sa fac pentru a mea :)
    ca am luat si eu niste nectarine si tare vreau sa fac asa o tarta bunaaaaa :D

  11. Mazilique says:

    sa zicem vreo 20j de cm. nu o am acum langa mine :)) dar eu zic sa te adaptezi din mers ;)

  12. Raluca says:

    Hey, Mazi. Da’ cu nuci in loc de migdale o merge? ca din astea am din belsug. N-am mai mancat niciodata o astfel de tarta si chiar sunt curioasa de gust. Mersi.

  13. Anonymous says:

    Ce fel de robot folosesti pentru a face acest aluat?
    Multumesc

  14. Mazilique says:

    @raluca – sa stii ca si eu ma gandeam la asta :)) cred ca merita cercetata varianta ;)
    @anonim – eu folosesc un kenwood. dar merge orice robot de bucatarie care are cutit de aluat. adica o paleta alba din plastic, care invarte ingredientele-n vas :))

  15. maria says:

    E delicioasaa!! Eu am pus ceva mai multa faina decat in reteta, dar a iesit super buna. Cu as putea inlocui zaharul din reteta, ca sa ii dau si juniorului meu?

Raspunde la gady
Follow on Instagram