Chez Mazilique

Best ever chocolate cake // Prajitura cu ciocolata, da’ fara faina

Ciocolata poate nu e intotdeauna my poison of choice, da’ prajitura asta mi-e teama ca o s-o repet pana nu mai pot intra pe usa de la bucatarie. Pentru ca n-are faina, e foarte fondanta, fix ti se topeste-n gura, si daca o faci acum, cat mai sunt fructe de padure prin piete, te trezesti in farfurie cu o combinatie fabuloasa.

Pentru asta tre’ sa aliniezi urmatoarele: 250g de ciocolata (eu folosesc amaruie, pentru ca-mi place aroma plina – I suggest you do the same ;), 125g unt, 180g zahar, 6 oua, 1 lingura de extract de vanilie, coaja rasa de la o portocala, optional fructe de padure si poate niste zahar pudra de final :)

Photobucket
Ciocolata rupta-n bucati se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topesc pe foc mic.
Photobucket
Se separa 4 dintre oua. In bolul cu galbenusuri se mai adauga restul de 2 oua intregi, 80g de zahar, extractul de vanilie si coaja de portocala. Toata treaba se amesteca impreuna cu ciocolata topita pana rezulta o compozitie omogena.
Photobucket

Cele 4 albusuri se bat bine, iar cand sunt deja batzoase se adauga, treptat, restul de 100g de zahar. Cand acesta a fost incorporat, peste albusuri se toarna compozitia ciocolatoasa si toata treaba se omogenizeaza cu o spatula (nu amesteca cu forta, ca o sa iasa aerul din albusuri si te-ai chinuit degeaba :p)

Photobucket
Cand ai terminat si treaba asta, intr-o forma de tort cu fundul detasabil (unsa in prealabil cu unt si tapetata cu hartie de copt) se toarna toata treaba si se da la cuptorul incins la 180C vreo 30 de minute.
Photobucket
Eu inca ma imprietenesc cu noul meu cuptor (the pretty), asa ca am scapat tortul cam prea aproape de sursa de caldura (in partea de sus), si l-am parlit putin, dar s-a rezolvat apoi cu niste zahar pudra on top ;)
Photobucket
Prajitura se scoate cu grija din forma, se pudreaza cu zahar si se imperecheaza cu niste fructe de padure (zmeura, afine, mure, ce gasesti)
Photobucket
Cum ziceam, fiecare bucatica a fost o minunatie :)
Photobucket

  1. hmm..eu pe asta l-as fi imprietenit nitel cu un strop de branza dulce batuta bine bine cu niste zmeura pana se omogenizeaza…

  2. coco says:

    mmmmm…..ce bun tre’ sa fieeee….

  3. Anonymous says:

    Mamma mia! Arata intr-un mare fel! *saliveaza si trece pe lista To Bake (nu, chiar am o lista din asta!)*

  4. Mazilique says:

    @anonim – stiu, am si eu una :))

  5. andreea_09 says:

    i love u! :D

  6. Bună! Ştiu că va fi stupidă întrebarea pe care am să ţi-o pun, însă ar ieşi bine dacă aş pune mai puţin zahăr? Sau, aş putea înlocui zahărul cu altceva. :)

  7. Anonymous says:

    da,cred ca e minunatie, dar nu ii trebuie si praf de opt? Ne place si farfuria, e din voiajurile tale?
    Floriana

  8. Mazilique says:

    @floriana – nu-i trebuie praf de copt, ca se ridica de la oua. ce-i drept, se tufleste dupa, da’ n-are nimic :))
    farfuria e de la zara home, de acum cativa ani

  9. ana oprea says:

    dupa cum spuneam, asa sa ne dea la toti
    !

  10. chiar si fara faina, cred ca este o praji faina! abia astept sa incerc! :)

  11. Anonymous says:

    multumesc :)

    Floriana

  12. Mitinita says:

    cel mai mult imi place textura…moist si decadent

  13. Anonymous says:

    done! am visat la ea toata ziua. e f simpla si f buna :)

  14. Anonymous says:

    De ce mai e nevoie sa ungi tava cu unt daca pui hartie de copt?

    My two cents, foloseste numai unt, e suficient, plus ca intrat in compozitie ii da un twist f misto.

  15. Mazilique says:

    just to be on the safe side :))
    plus ca eu n-am pus hartie de copt decat pe fund, nu si pe laturi, ca-mi era cam lene

  16. Anonymous says:

    Mda? N-ai zis ca ai tapetat-o cu hartie? Bottom line – pui hartie peste unt, ai pierdut tot efectul. Ma rog…

  17. Mazilique says:

    ma rog. eu am vazut si varianta uns tava cu unt + prafuit cu faina + hartie de copt. sa stii o treaba :))

  18. Anonymous says:

    da, buna si asta. si eventual tava sa fie de teflon.

  19. Didi says:

    honey, you made me a believer!!!Imi place asa de mult cum scrii incat, m-am decis (lenesa convinsa) sa-ti incerc reteta asta si a iesit super fina si buna si cu zmeura.. ahhhh!! extraordinar de buna reteta ta! multumesc!

  20. Mazilique says:

    @didi – awww :x ce ma bucur!

  21. Ami says:

    Am incercat reteta ta si a iesit incredibil de buna! merci!

  22. Bianca says:

    daca o lasi doar 15-15 min, iese lava cake?

  23. Anonymous says:

    Daca, sa zicem, am doar jumatate din cantitatea de ingrediente si mi-e lene sa ies la cumparaturi, as putea sa o fac in forme pentru creme brulee? Mi-e ca e prea mare forma de tort . Ce zici? A ta ce diametru are? Sa imi fac o idee…

  24. Mazilique says:

    sure, foloseste o forma mai mica :)

  25. Vara Toamna says:

    Foarte bună şi simplă, mi-a ieşit minunată din prima! Doar să precizez că la mine în cuptor a stat 50 de minute. Poate că din prudenţă am dat focul mai mic. De acord cu tine că e “best ever”!

  26. idenisssa says:

    Buna.

    Ce diametru sa aiba forma de tort ca sunt atatea dimensiuni de mi-am prins nasul? Unde gasesc o forma cu fund detasabil, ca eu nu am avut noroc sau poate nu am cautat destul…..?

    Multumesc.

  27. Adelina says:

    mi-a iesit foarte buna la gust, dar nu arata deloc ca in poze. s-a lasat foarte mult, a fost groasa cam de un deget si foarte sfaraamicioasa, nici n-am putut sa tai felii, am mancat direct din forma. din ce cauza sa fie?:(

  28. @idenissa – cauta o forma mai mica – 20-23cm. incearca la hypermarketuri.

    @adelina – e posibil sa fi stat prea mult la cuptor?

  29. Adelina says:

    hmm,s-ar putea sa fii stat vreo 40 de minute in loc de 30, doar ca nu mi se parea facuta, in mijloc inca era oarecum lichida. data viitoare o sa o tin mai putin:D si eu inca ma imprietenesc cu cuptorul meu:)) imi faceam griji sa nu fie din cauza ingredientelor…am folosit un unt mai slab si ciocolata de menaj.

  30. Anonymous says:

    what a glorious chocolate cake!!! love it!

  31. teodora says:

    Foarte buna, dar cred ca tava mea a fost putin cam mare pentru aceste cantitati (26 cm). Oricum, gust excelent chiar daca nu arata asa de bine ca a ta.Cu siguranta ca am sa o repet. Multumesc

  32. Anonymous says:

    Multumesc pentru reteta! Super bun! Iata si varianta mea :)) http://www.lakako.com/instagram/photos/563221794

  33. Anonymous says:

    Multumesc pentru reteta! Super bun! Iata si varianta mea :)) http://www.lakako.com/instagram/photos/563221794

  34. Anonymous says:

    Multumesc pentru reteta! Super bun! Iata si varianta mea :)) http://www.lakako.com/instagram/photos/563221794

  35. Reteta am facuto de mai multe ori dar vreau un sfar ce program ai ales la cuptor temperatura o stiu 180 dar de unde sa bata de sus de jos????

  36. Coralia says:

    hello! 2 intrebari :)
    – e tava de 20 cm sau mai mare de 26-27 diametru?
    – se poate manca si rece/dupa ce a fost tinuta la frigider? (caut un desert de facut seara si transportabil a doua zi dintr un oras in altul) – aceeasi intrebare si pt noul tort al tau cu zmeura si migdale si fulgi on top :)

    • Cristina Mazilu says:

      buna,

      la ambele torturi am folosit o tava de 18-20cm diametru. si pot fi transportate si mancate a doua zi :-)

Insta Moments

  • Windowsill harvest at @mazilique_studio
  • tender is the night
  • (wannabe ) (ballerina) bun + golden retriever + cuddly hugs = hot dog?! 🌭💛
  • #peach and #pistachio #tart - recipe on the blog and link in profile
  • #figs #clafoutis, soon on the blog
  • 🎶🎶 take my ❤️ and please don't break it // geez, I'm having a cheesy morning at @mazilique_studio
  • Midnight promises at @mazilique_studio 
#testkitchen #chocolatecake #spreadthelust
  • tata crește roșii ❤️🍅
  • catching up with my breakfast