Chez Mazilique

Aioli (cu busuioc)

De cand eram mica am invatat de la tata sa fac un fel de maioneza de usturoi. Si am facut-o multi ani, cu o gramada de victime colaterale, pentru ca oricat de buna ar fi, nu-i usor sa mananci o strachina de usturoi frecat cu o cana de ulei si un strop de lamaie.

Acum am avansat la nivelul urmator: aioli. Tot o maioneza, da’ mai gustoasa, de care incerc sa nu abuzez (dar avand in vedere ca am mancat-o cu painea de mai jos, se pare ca nu prea-mi iese :))

Doua galbenusuri se freaca cu o lingura mare de mustar de Dijon.

In treaba asta se amesteca si cativa catei de usturoi deja pisati/maruntiti. Cam cati va lasa inima (si mai ales bila :))

Si toata treaba asta se amesteca incetisor cu ulei de masline, putin cate putin, cam 150-200ml. Stiu ca-i mult, da’ nu tre’ sa mananci tot castronu’ :p

Eu am vrut si niste extra-aroma, asa ca am luat o mana de busuioc grecesc din ghiveciul de pe pervaz, si l-am batut in mojar de l-am facut franjuri. Apoi l-am amestecat in maioneza….

…pe care apoi am echilibrat-o cu zeama de lamaie.

Pe langa faptul ca am mancat sosul cu paine goala, l-am trantit si peste un biban de mare (a se remarca talentul meu in a fileta pestele – NOT!). Da’ merge si cu alte bunatati, va orientati voi ;)

YOU MIGHT ALSO LIKE