Chez Mazilique

Aioli (cu busuioc)

De cand eram mica am invatat de la tata sa fac un fel de maioneza de usturoi. Si am facut-o multi ani, cu o gramada de victime colaterale, pentru ca oricat de buna ar fi, nu-i usor sa mananci o strachina de usturoi frecat cu o cana de ulei si un strop de lamaie.

Acum am avansat la nivelul urmator: aioli. Tot o maioneza, da’ mai gustoasa, de care incerc sa nu abuzez (dar avand in vedere ca am mancat-o cu painea de mai jos, se pare ca nu prea-mi iese :))

Doua galbenusuri se freaca cu o lingura mare de mustar de Dijon.

In treaba asta se amesteca si cativa catei de usturoi deja pisati/maruntiti. Cam cati va lasa inima (si mai ales bila :))

Si toata treaba asta se amesteca incetisor cu ulei de masline, putin cate putin, cam 150-200ml. Stiu ca-i mult, da’ nu tre’ sa mananci tot castronu’ :p

Eu am vrut si niste extra-aroma, asa ca am luat o mana de busuioc grecesc din ghiveciul de pe pervaz, si l-am batut in mojar de l-am facut franjuri. Apoi l-am amestecat in maioneza….

…pe care apoi am echilibrat-o cu zeama de lamaie.

Pe langa faptul ca am mancat sosul cu paine goala, l-am trantit si peste un biban de mare (a se remarca talentul meu in a fileta pestele – NOT!). Da’ merge si cu alte bunatati, va orientati voi ;)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Amalia says:

    Wow…
    M-ai atins la inima cu aceasta reteta. Va fi neaparat incercata, chiar daca nu pe paine irlandeza facuta in casa.

    O intrebare doar: cum se numeste “instrumentul” cu care ai lucrat acest minunat preparat?

  2. Amalia says:

    Uuuups, oare s-a prins cineva ca nu am mai cumparat/vazut “unelte” pentru bucatarie, respectiv nu am mai gatit ceva serios din facultate…?

    Shhh. Sa ramana intre noi doua, te rog.

    P.S. Eu il credeam un nou mixer, ultima generatie…il si vedeam zbarnaind cu spor in maioneza usturoiata. :D

  3. Mazilique says:

    eh, e un tel mai fitzi, de la bugatti, cado’ de craciun acu’ vreo doi ani :)

  4. coco says:

    cum nu trebue pe tot ?

  5. soferul says:

    Bestial sosul. Tocmai l-am facut:) Spaniolii nu pun mustar, francezii pun. Dar e super bun in ambele combinatii.

Insta Moments

  • Lomi-Lomi
  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil