Chez Mazilique

Cum sa faci buttercream frosting // Glazura de unt

Chiar daca de ceva vreme bate vantul pe aici, n-am intrat in somaj de tot: in ultimele weekenduri m-am distrat cu mult unt si zahar, plus cateva sute de cupcakes. Daca te-ai  saturat sa-ti manjesti briosele cu ciocolata topita, intotdeauna exista varianta in care le pui capac cu niste crema de unt.

Adica: faci briosele cum spuneam aici (sau orice reteta ai chef si crezi ca s-ar bucura de-o combinatie) si cat se racesc te joci cu urmatoarele:

  • 120g de unt (la temperatura camerei)
  • 230g de zahar pudra (dat prin sita, ca sa fii sigur ca e foarte fin)
  • o lingurita de extract de vanilie (sau ce alta aroma iti mai trece prin minte: coaja de portocala, cafea, extract de migdale – eu am cumparat niste extracte naturale foarte simpatice si foarte ieftine de la Londra, pacat ca n-am facut-o in cantitati industriale :p)
  • 2 linguri de lapte
  • coloranti alimentari daca ai chef de panarama

Intr-un bol, untul se bate cu un mixer pana ce e cremos. Apoi incepi sa incorporezi zaharul pudra – cate putin, ca nu vrei sa te trezesti intr-un nor alb si dulce (da’ acum ca am spus-o, parca suna bine). Aici ti-ar fi de ajutor o spatula de silicon, ca sa incorporezi si crema care se lipeste de peretii bolului. Adaugi apoi laptele si aromele mixezi pana ce crema e fina si afanata (cam 3-4 minute). Acum e momentul sa mazgalesti treaba daca vrei sa te joci cu coloranti – in functie de ce vrei, adaugi putin colorant alimentar (gel, pasta, lichid sau praf dizolvat). Desigur, exista si variantele de coloranti naturali (zeama fructelor colorate: zmeura, afine, mure etc.). Daca se subtiaza crema (la mine n-a fost cazul), mai poti adauga zahar pana ce are consistenta ok.

Si cand treaba-i gata, nu-ti mai ramane decat sa-ti manjesti prajiturile (nu doar cupcakes, merge si la torturi si alte panarame hipercalorice). Fie intinzi crema cu o spatula si o sa arate mai “rustic/lenes/natural”, fie ai putina rabdare si umpli un poche cu dui (se gaseste la supermarket de la Fackelman) sau spritz sau punga cu varful taiat si-ti incerci mana in trandafirasi si alte aratari mai mult sau mai putin decorative.

Photobucket

Crema de unt poate fi tinuta la frigider vreo doua saptamani (dar, evident, nu mai tarziu de data de expirare a untului! :))) – inainte de a o folosi trebuie sa mai treci mixerul prin ea o data, ca sa se mai aeriseasca.

Photobucket

  1. Alina C. says:

    E perfect frostingul tau!Arata delicios acele cupcakes!
    Cat despre concurs…super!
    Micul dejun perfect l-am luat de ziua mea,atunci cand am avut timp de rasfat maxim si a arata asa http://3.bp.blogspot.com/-A-NFePdzoRE/TfOHEwkSQtI/AAAAAAAAA8c/WH5wD85i3Qs/s1600/DSC_0461.jpg
    Cafea aromata ,croissante proaspete cu unt si dulceata de fructe de padure (home made),suc proaspat de portocale si gustarile mele preferate : prosciutto melone si Brie .

  2. :)) un mic dejun bun este ala pe care apuci sa il iei :) dar in alta ordine de idei… Un sandwich facut cu: paine neagra cu seminte, un strop de unt, un ou prajit pe ambele fete, o feliuta subtire de branza, daca e si ceva salam picant si cu d’ala, hai si niste busuioc si felii de rosii. Dupa el o gura de cafea sau un ceai rece de menta. si dupa care ne trezim de tot, dam jos din pat si plecam la birou :)) (sandwichul de mai sus e pe testate: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/36958_145119375500416_100000070622749_432916_7052736_n.jpg )

  3. Valentina says:

    Micul dejun ideal: croissants din faina integrala cu unt, cascaval spaniol maturat carat in bagaje din vacanta la Malaga, dulceata de zmeura facuta de mine, ridichi, cornflakes cu lapte, cafea cu menta, omleta cu somon.. ce mai, o masa in toata regula, nu e de mirare ca intarzii mereu la birou dimineata:)

  4. Anonymous says:

    Buna, imi poti spune, te rog, de unce ai cumparat colorantul alimentar?
    Eu incerc de ceva vreme sa gasesc dar nu prea am succes.
    Multumesc!

  5. Mazilique says:

    @valentina – o sa am nevoie si de o adresa de mail sau de un contact, in caz ca vei castiga – sa stim de unde sa te luam :)

    @anonim – colorant lichid se gaseste prin hypermarketuri (ex Kaufland), iar pasta si praf am cumparat de la un magazin de prin spate de la Cocor, se numeste Cast Decor

  6. forfecutsa says:

    Intamplarea face ca astazi sa fi avut parte de cel mai bun mic dejun din multa vreme :D
    paine prajita cu unt, somon si castraveti verzi,crackers cu crema de branza si baby shrimps, crackers cu crema de branza, castraveti si pesto proaspat si niste mini clatite cu jeleu de capsuni si unt de arahide…oh the yumm:D

  7. Raluca says:

    Mmmmicul dejun de vis ar fi: paine frantuzeasca cumparata la felie, densa si buna – vreo 3 feluri, unt putin moale, gem de caise, salam chorizo, un ou ochi si o felie de bacon rumenita, crema de branza, rosii, migdale, nuci si merisoare uscate si un ceai Earl Grey cu lapte :)

  8. Antonina says:

    yummy tare!! ne-am rasfatat aproape identic in vikend ;) Tot cupcakes am facut si eu, unele cu cioco altele cu buttercream, doar ca i-am pus asteia din urma niste capsuni ;) Interesant concurs !

  9. Bianca E. says:

    Micul dejun, ca si hainele,starile (nevrozele)sau activitatile ,ar trebui asortat la anotimp. Toamna scaldata in nuante de caramiziu , ruginiu si rosu bordeaux e background-ul perfect pentru un mic dejun in aceste tonuri. As incepe cu un ceai de portocale bine aromat cu niste cuisoare. Scrambled eggs catifelate cu crema de branza, marar si chives urmate de clatite cu salvie si dovleac dulce si crostini cu gem de smochine si branza de capra. As incheia extravaganta cu o cafea neagra acompaniata de biscotti cu alune de padure. Daca ai alaturi o revista Time si un el sau o ea…this is as good as it gets.
    O zi buna.

  10. Sabrina says:

    Micul dejun perfect e pe plaja la Barcares. Unde e Barcares? E o statiune micuta in sudul Frantei. Acum ar fi cald, numai bine de iesit pe terasa care da spre plaja goala. Barbati-miu s-ar duce pana la artisan sa-mi ia o bagheta integrala in forma de spic, calda. Eu deja am facut cafeaua si am turnat sucul de portocale in pahare. Atat: bagheta integrala cu unt, cafea, suc de portocale. Apoi scutur camasa lui de firimiturile de croissant indesat pe neve, pe drum :D.

  11. gabriela says:

    Un mic dejun delicios la care ma tot gandesc si inghit in sec de fiecare data – o mini ciabatta – o jumatate unsa cu pesto, mozarella si rosii cherry si o jumatate unsa cu unt si dulceata. Apoi un generos pahar de suc de portocale rosii de sicilia – fresh. Super yummy!

  12. Larisa says:

    Micul dejun perfect e cel preparat chiar de tine, ca să fim bine înțeleși. Începe cu o cană imensă de ceai de fructe uscate, însoțit de lămâie și miere densă. După prima gură de ceai, ar urma o brioșă imensă cu afine sau pere, care să aibă un topping pe bază de unt delicios și hrănitor, alături de o improvizație de Croque Madame, adică doar un ou fiert, tăiat felii, cu niște bucățele zglobii de șuncă deasupra :) Dacă tot e să fie perfect, aș adăuga și 1-2 mandarine la o mică distanță de ce am spus deja, că tot e sezonul ăsta fain! :)

  13. Mitinita says:

    Pentru mine au trecut cand un mic dejun perfect era cel in pat si cand nu trebuia sa misc un deget…nu ca s-a intamplat des,dar acela era micul dejun perfect,sa ma trezeasca mirosul cafelei,sa am o farfurie plina cu fructe si cereale sau iaurt cu fulgi de ovaz…Am schimbat foaia si acum dimineata incepe cu mine fugind la bucatarie,facand niste pancakes. Un shake cu citrice,torn sirop de artar peste pancakes si fug sa-mi servesc maruntelele flamande. Si apoi ma asez si le privesc. Nu-mi mai trebuie nici mic dejun,imi ajunge sa le sorbesc din priviri. Sunt multumita ca ele sunt fericite,mananca cu atata placere ca imi umplu inima de bucurie.Rasplata lor e atat de dulce,nu conteaza ca si-au pus degetelele lipicioase peste fata mea,pupicii primiti de la ele ma asigura ca am facut ceva bine.

  14. alex says:

    Pentru mine nimic nu se compara cu o omleta cu bacon/panceta,putin branza sarata on the side si langa o salata de rosii si de ridichi de gradina cum doar la bunica mai gasesti. Si la toate gusturile astea copilaresti o cafea neagra tare!

  15. Merat says:

    Multumesc pentru buttercream frosting. De mult cautam asa ceva pentru briose. Si tot respectul pentru blog unde am gasit retete delicioase, dar rar am comentat. Insa… nu ma pot abtine sa nu observ, cu putine exceptii, cat de complicate sunt ideile de mic dejun perfect pentru unii… I mean, really expensive si complicat :) Pentru mine, cel mai bun mic dejun ramane paine neagra prajita cu unt si ceai cu miere si esenta de rom. the classics are way better than shrimps, somon, bacon, etc. My tiny opinion.

  16. Smo says:

    Daca e vorba de mic dejun de vis (sau in vis), despre asta pot sa va vorbesc… despre mic dejun din viata reala, nu as sti ce sa zic, fiindca intotdeauna ma trezesc prea tarziu, era sa scriu ma “tarzesc” – combinatie intre “tarziu” si “trezesc” :)) asa ca spre rusinea mea in viata reala cam tot timpul sar peste mic dejun. Dar daca vorbim de mic dejun de vis, aceasta cea-mai-importanta-masa-a-zilei ar fi perfecta cu briose cu crema de unt, bineinteles :D eventual paine cu unt si miere, in amintirea zilelor de scoala. Cafeaua si sucul de portocale nu au cum sa lipseasca, poate si un frappe cu vanilie. Simplu si minimalist, zic eu, usor de mancat si baut in pat, sa nu iti pice prost cand te rostogolesti pe partea cealalta sa mai dormi “doar un minut” :))

  17. Marie says:

    CAFEA,suc de portocale+lamiie,kefir,in Vama(pentru premiul special)

  18. Mihaela says:

    Paine prajita cu unt si dulceata de cirese negre si cacao cu lapte. Painea si dulceata facute de mine.

  19. Georgiana says:

    Pentru mine micul dejun de vis este cel pregatit de sotul meu,intra in bucatarie, masoara 2 cani de lapte una mare primita cadou de la mine si una mica cu buline pentru mine, intr-o cescuta pregateste o lingurita cu cacao si 2 cu zahar si 2 de lapte le amesteca si abia apoi le pune peste laptele ce fierbe. Intre timp scoate untul din frigider si ma intreaba ,,iubito cate felii de paine vrei” si intinde o jumatate de paine feliata pe masa, le unge cu unt tacticos pe toate si apoi cu dulceata. E micul meu dejun de vis cu aceeasi reteta neschimabata(aceeasi metoda de pregatire, aceasi intrebare) de 6 ani de zile.

  20. Marie says:

    Btw,wow pentru pozele dvs&cutitul de unt

  21. Au says:

    ciocolata de casa cu alune de padure si muuuuuuuult unt…la mic dejun pentru ca seara e prea periculos sa deschid caserola !
    cred ca scria cel mai bun mic dejun, nu cel mai sanatos!!

  22. Alice says:

    Micul dejum pentru mine e mereu pe fuga…ma trezesc si in bucatarie m-asteapta sotul cu o cafea mare. Sorb repejor cateva guri si ma apcu de pregatit micul dejun al Mirunei…cereale cu lapte, sau iaurt cu putina paine si unt. Zilnic. Insa micul meu dejun de vis se intampla de maxim 2 ori pe an, cand sunt acasa la ai mei. Atunci ma trezesc si mai de dimineata, pe la vreo 6, pentru ca ma ispiteste mirosul de cafea proaspata, la ibric. E bunicul meu. Are 82 de ani. Ma asteapta linistit cu cafeaua. Fug repejor si stam amindoi senini si calmi la un mic dejun. Fiecare fumam cate o tigara si-o cana de cafea. El neagra, eu cu putin zahar. Si-mi place sa-l aud pufaind din tigara. Doar atat! Apoi…facem paine prajita cu unt,incalzim si laptele pentru ca incet incet apar ceilati….

  23. Ioana says:

    Micul dejun perfect incepe cu miros de cafea (a altora, eu doar adulmec). Continua cu o frittata colorata si aromata, cu extra branza, o felie de paine prajita cu unt (best comfort food ever) si un ceai verde fierbinte tare. La sfarsit, inca o felie de paine prajita cu gem de caise (facut de tata :) ).

  24. Cum arata in viziunea mea micul dejun de vis ?

    Deschid usor ochii si razele soarelui imi mangaie fruntea. Lenevesc cateva minute in pat cu gandul la ziua care incepe in forta.
    Mmmm, am nevoie de ceva care sa-mi dea putere sa rezist .
    Nici nu mi-am terminat bine gandul ca simt miros de cornuri proaspete. “Trebuie sa fie de la vecini, am gandit !” Dar mirosul persistent nu-mi dadea pace.Ma ridic usor iritata cu gandul la frigiderul meu aproape gol si la micul dejun ce il voi lua in fuga in drum spre serviciu: o cafea de la tonomat, o gogoasa aproape rece , brrrr !
    Intru in bucatarie si nu-mi vine sa cred ochilor: Pe masuta de cafea frumos aranjate pe o tavita un pahar cu lapte cald, cornuri calde, unt Lurpack,fursecuri si cafea . Si flori de camp, superbe.
    Inchid ochii crezand ca visez , ii deschid si micul dejun era tot acolo. Il savurez pana la ultima firimitura , imi sun apoi sotul si ii multumesc pentru minunata, neasteptata surpriza .
    Ce iti poti dori mai mult de atat de la un mic dejun de vis ?Pacat ca nu l-am putut savura impreuna, ar fi fost micul dejun perfect !

  25. Corina M. says:

    Micul dejun ideal: omleta cu mozzarella si pancetta,o bagheta proaspat scoasa din cuptor cu unt,dulceata de visine si un pahar cu lapte!

  26. Lavinia says:

    Micul dejun de vis inseamna pentru mine o english muffin calda si crocanta, cu poached egg si sos olandez fin si cremos, cu unt. Daca se nimereste si o felie de somon afumat deasupra, e numai bine. Toate astea, o cana de cafea cu lapte si perspectiva unei zile pe care o pot petrece in varful patului, uitandu-ma la serialele preferate m-ar face foarte fericita.

  27. nico211 says:

    Un mic dejun perfect, nici nu mai stiu cand a fost, mereu sar peste

  28. Ana B says:

    Gustul perfect la micul dejun a fost atunci cand am savurat din “untul oprit”. Sunt mare amatoare de combinatii hiper-ultra-calorice, drept pt care in 3 luni de dieta si sala n-am avut voie paine cu unt si dulceata. Este spectaculos ce se intampla cu papilele tale gustative cand, dupa o perioada de “abstinenta” te infrupti cu nesatz dintr-o felie de paine cu unt si dulceata. Rasaritul, cafeaua si multe altele trec in plan secund, esti doar tu si felia ta.

  29. Dine says:

    Well, exista mic dejun si MIC DEJUN. Nu stiu daca exista mic dejunul ideal, perfect sau complet. Exista mic dejunul de context si dispozitie.Si mic dejunul proustian :-). Exista mic dejunul de sambata/ duminica dimineata, in casa parintilor, cand o voce parinteasca te intreaba : vrei o felie de paine prajita? Si pt ca ei te cunosc mult prea bine, stii ca de fapt o felie de paine prajita inseamna asa : vreo 4 felii de paine de casa prajite, unse cu unt din abundenta. Pe vreo doua felii ai din principiu gem/ dulceata de casa. Pe ina una ai o felie de pranza/casacaval + felii de ou fiert+ sare, pper , patrunjel tocat marunt. Si pe ultima probabil mezel. Desigur, alaturi o cana boiereasca de cafea. This is what i call a SPOILED BREAKFAST. Pt restul, exista mastercard.

  30. Nico says:

    Mic dejun de vis? Daca ma gindesc bine, micul dejun ideal pentru mine are aroma copilariei. Ce inseamna asta? Cam asa. Mic dejun luat in casa bunicilor, la masa din curte, in aer curat si raze de soare jucause ce se reflecta in parul meu. Pe masa o salata de rosii si castraveti cu mult patrunjel si ceapa, putin acrisoara. In aer se simte mirosul legumelor proaspete culese din gradina, tocmai asta il face de vis. Astazi rar mai intalnesc aceste miresme. O farfurie cu brinza proaspata, o omleta delicioasa din oua cum numai bunica stia sa faca si felii de paine de casa delicioasa. Da, asta este dejunul dupa care tinjesc, arome si trairi din timpuri apuse. Astazi, asa cum spunea cineva mai sus, pentru orice exista mastercard. Sa ne auzim cu bine, Nico.

  31. Bercean Csilla says:

    Povestea mea n-are treaba cu micul dejun, doar cu untul.
    Fiica mea, de 9 ani, de cate ori venea taticul ei, de pe alte meleaguri, un singur lucru ii cerea, unt, din avion, cum mancase si ea intr-o calatorie.
    Deci mare a fost bucuria mea, cand am gasit si la noi in comert, cel mai delicios unt, perechea perfecta a unei coji de paine crocante!

  32. Ada Adriana says:

    Micul dejun idel ar fi alcatuit din croissante delicioase cu unt , dulceata de visine si un pahar de lapte.
    lucky_ada@ymail.com

  33. Andreea says:

    Din pacate in timpul saptamanii niciodata nu apuc sa mananc micul dejun asa cum ar trebui. In zilele bune insa ma rasfat. Cum? Am cel mai bun gem de macese facut cu multa dragoste de mama. (cu macese culese de mine si de ea direct de la tara). Asa ca, imi fac un ceai cald, mi-l pun in cana preferata, imi pregatesc vreo doua felii paine prajita cu unt si astept sa se topeasca numai putin, dupa care pun si gemul. Las la urma painea cu unt si gem (e desert!) si mai mananc eventual niste fructe sau branzica.

    Ati putea zice ca nu e nimic special, dar nu ati gustat din minunatia de gem cu unt! nomnom

  34. Andreea says:

    Din pacate in timpul saptamanii niciodata nu apuc sa mananc micul dejun asa cum ar trebui. In zilele bune insa ma rasfat. Cum? Am cel mai bun gem de macese facut cu multa dragoste de mama. (cu macese culese de mine si de ea direct de la tara). Asa ca, imi fac un ceai cald, mi-l pun in cana preferata, imi pregatesc vreo doua felii paine prajita cu unt si astept sa se topeasca numai putin, dupa care pun si gemul. Las la urma painea cu unt si gem (e desert!) si mai mananc eventual niste fructe sau branzica.

    Ati putea zice ca nu e nimic special, dar nu ati gustat din minunatia de gem cu unt! nomnom

  35. Andreea says:

    ups. scuze. imi daduse eroare prima oara :)

    p.s. ti-am incercat retele si te urmaresc de ceva vreme. am ajuns o mica bucatareasa :D la cat mai multe retete cu prajiturele!

  36. ruxandra says:

    cand mananc o felie cu unt, ii spun lui Romulus ca asta e masa ideala pentru mine: o paine buna si un unt bun. si el glumeste pupand-ma pe frunte: e cea mai ieftina masa daca vrei asta in fiecare zi.
    dimineata orice poate fi gustos, daca ai chef si voie buna.

  37. Anca says:

    Un mic dejun perfect trebuie sa aiba ca decor o dimineata insorita de vara si ca actori principali: o ceasca de ceai verde cu lamaie, paine de secara prajita, cu unt, suc de portocale si lamaie, omleta cu dovlecei, branza de oaie sau brie, bacon prajit si neaparat gem (de fructe de padure).

  38. ophelia1983 says:

    mic-dejun perfect: tu lenesa il vezi pe el cum il chinuie talentul sa iti faca o cafea mare si neagra, as cum stie ca iti place…unge niste croissante caldute cu ceva unt calorios si 1 -2 lingurite de gem de zmeura peste…) …si daca nu a facut suficienta dezordine prin bucatarie, poti spera si la un fresh mare de portocale!!!

  39. Ioana says:

    Micul dejun perfect este din start unul la a carui pregatire eu contribui efectiv. Altfel, nu il pot savura. Unui mic dejun perfect nu trebuie sa ii lipseasca, dupa parerea mea, o omleta perfecta. Acum, evident ca aici variantele se diversifica in functie de preferintele fiecaruia. Personal, as pregati o omleta din 3 oua (MD pt 2 pers), batute bine cu un strop de lapte, sare, piper, patrunjel, cascaval ras, trantite toate in tigaie dupa ce am topit o bucatica de unt (sau, eventual, am perpelit niste bucatele de bacon). Dupa ce e gata, mai rad putintica telemea de vaca peste omleta si mai presar niscaiva patrunjel. La aceasta omleta se adauga un platou pe care am taiat niste rosii cherry (sau autohtone de gradina), castraveti, ridichi, masline. O cana cu ceai (verde cu orient spice), suc proaspat stors (din 3-4 portocale si un grapefruit = demential) si nelipsita cutiuta cu unt + miere (sau dulceata de gutui). Painea care insoteste acest mic dejun este, in viziunea mea, o bagheta multicereale taiata oblic, o chifla multicereale, obligatoriu prajite. Si daca m-am trezit si ceva mai devreme si am apucat sa fac si o tava cu briose (din acelea ale tale cu banane si seminte – testate cu succes la micul dejun – sau unele simple cu migdale) atunci clar nu mai mancam nimic pana pe la 5-6 seara :);). Cel putin pentru 2 persoane acesta este micul dejun perfect: pentru mine si iubitul meu care, desi a pregatit si el de mai multe ori micul dejun, este cel mai fericit cand eu sunt de acord cu propunerea lui: “Daca faci tu omleta, pregatesc eu restul.” :):)

  40. Ana says:

    buna! Ma intereseaza volumul Best of GoodFood – gata in 30 de minute si nu il gasesc nicaieri. S-a si epuizat? Multumesc si scuze de mesaj offtopic.

  41. elle says:

    Cel mai fain mic-dejun mi-e ceva simplu de regula, ca painea prajita cu unt si dulceata de gutui si o cafea simpla si tare, ca nu suntem amatori :). Imi place insa sa imi asez tacamurile frumos, sa-mi asez mancarea frumos ca si cum mi-as fi propriul oaspete, sa am flori pe masa, sa am muzica faina si sa-mi fac tabietul asta pe indelete. E exact ce-mi trebuie ca sa fac diferenta intre o zi mohorata si una fabuloasa.

  42. andreea z says:

    Diminetile mele sunt diversificate, nu imi place mereu sa mananc acelasi lucru, insa un singur lucru imi da satisfactie si imi spune ca e dimineata : cafeaua. Pe langa ea : paine prajita la toster, pt ca nu am prajitor de paine dupa care dreg cu unt cu branza, rosii sau castraveti, si ceai, sau paine prajita cu unt si dulceata + ceai de tei, sau sandwich cu cascaval sau branza tot la toster facut+lapte cu cacao sau ceai de fructe de padure. Si lista poate continua depinde de cum ma trezesc dimineata, daca am pofta de o gustare dulce sau sarata.

  43. miha.ela says:

    Indraznesc sa ma visez in Venetia, intr-o camera de hotel, cu acele geamuri inalte, asternuturi albe si matasoase si muzica dulce, o floare in par.

    Un mic dejun in pat cu struguri, branza brie, croissante cu UNT, dulceata de afine, o cafea cu rom pentru mine si un ceai de lamaie cu miere, ghimbir si menta pentru el !

  44. RoxanaC says:

    “All the wrong decision take you to the right places” cica… Nu vreau sa elaborez pe tema asta, voi spune doar ca asta vara mic-dejunul perfect era alaturi de un tip (baiat rau, motorist, tatuat, that’s how i like them :) ), lapte si biscuiti de cacao in pat, la 11-12. Dar apoi m-am gandit ca ar merge un stagiu de practica intr-o tara straina, a carei limba nu o stiam. Si asa am ajuns, pentru doua luni, fara cazare, doar cu cea mai buna prietena alaturi si cu un program care incepea la 7.30, printre oameni blonzi cu ochi albastri. Si pentru ca doua gagici cu par saten si ochi caprui care incep converstiile cu “excuse me, do you speak english?” sunt o chestie exotica, multe lucruri bune s-au intamplat. Probabil cel mai bun a fost ca am reusit sa ne gasim o camera si colegi de apartament. Iar de acolo totul a luat cele mai neasteptate turnuri, spre bine, foarte bine si mai sus. De fiecare data cand ma gandesc, am senzatia ca e o fetita super entuziasmata in capul meu care, cu lacrimi in ochi, rememoreaza toate diminetile in care 6 studenti se strangeau in jurul mesei din bucatarie si beau cafeaua, fiecare in felul lui – neagra, cu lapte, cu mult zahar sau cu amandoua. Se manca omleta si ochiuri si sandwichuri si carnati si salata de fructe si iaurt si paine cu unt si miere si paine cu crema de branza si fulgi de porumb, de fapt fiecare manca ce-l taia capul si-l tinea stomacul. Si intre timp afara ploua sau dimpotriva, incepea sa straluceasca soarele. Iar in timp ce unele dimineti incepeau pe la 6, altele (de weekend) abia dupa 12, printre sticle de bere rasturnate sau sticle de spirtoase aproape goale si ramasitele noptii de dinainte. Asa s-au scurs doua luni, aproape ca prin vis si niciodata nu mi-a fost mai usor ca atunci sa sar din pat dimineata. Acum, cand e decembrie si la 5 seara e aproape bezna, cand uneori cu greu gasesc motivatia sa ma extrag de sub asternuturi si sa incep ziua, visez la acele dimineti. Acele dimineti care au pus poate bazele unor prietenii dincolo de granite (thank god for skype) si dincolo de cuvinte. Iar acum, pe ultima suta de metri a unei facultati de 6 ani, printre examene, cursuri, licenta si atrocitatile guvernului boc as da aproape orice pentru un mic dejun ca acela pentru ca pana la urma nu conteaza ce mananci la micul dejun atata timp cat il mananci alaturi de prieteni, nu?

  45. Nico says:

    Multumesc frumos pentru premiu. Sarbatori fericite tuturor! Nico

  46. Ruxandra says:

    uau nu-mi vine sa cred ca am castigat. merci chez mazi. si nu numai pentru concurs. multumesc fiindca imi place la nebunie cand, nici nu deschid bine blogul tau, si deja imi miroase a sarbatoare. vorba minunatului film “Babette’s Feast”, putem spune: doamnelor si domnilor, bine ati venit, luati loc, urmeaza Mazi’s Feast.

  47. Bilete avion says:

    Suna si arata delicios. Nu este recomandat privitul brioselor pe stomacul gol!

  48. miha.ela says:

    Sper ca ai primit e-mailul meu de azi noapte :)

  49. Georgiana says:

    Buna, azi am primit premiile. Mersi
    Sunt super

  50. Sabrina says:

    E foarte bun, indeed. 10x Mazi!

  51. Anonymous says:

    de ce nu pot vizualiza imaginile la unele post-uri?

  52. Smo says:

    A ajuns si la mine premiul, multumesc! [Smo]

  53. am facut de craciun muffins,si am incercat sa le si acopar cu crema de unt..dar nu imi place consistenta si gustul:)) nu stiu,parca mai bune sunt simple sau cu topping de ciocolata

  54. Nico says:

    La multi ani Mazi!Un an plin de realizari si bucurii. Totodata iti multumesc pentru premiu. Numai bine, Nico.

  55. Smo says:

    dada, La Multi Ani, Mazi!! :)

  56. mihaela says:

    mazi…ne e dor de tineee

  57. Ana says:

    pe cand un rand- doua, o mancarica, o gluma, o maslina? Te asteptam!!!Sper ca esti ok cu sanatatea si nu acesta e motivul tacerii! LA multi ani cu sanatate si impliniri!

  58. Anonymous says:

    MAzi come back please….

  59. miha.ela says:

    la mine nu a ajuns premiul si am fost acasa pana de sf ion…

  60. miha.ela says:

    itr-un final a ajuns si ma bucur chiar nu am mai mancat si auzit de marca asta de unt, e bun !

    am si cumparat, mi-ar fi placut sa-l gasesc si in varianta nesarata :)

  61. scutelnicu florina says:

    Am descoperit untul Lurpak acum ceva vreme, cautam cubulete de unt. Au fost singurele care le-am gasit atunci in supermarket. De atunci de fiecare data cand merg in market si nu mai am in casa direct teleghidata la unt. Nu aleg altceva niciodata numai untul usor sarat.
    Deci da pentru mine micul dejun ideal e painea integrala cu seminte unsa cu untul usor sarat alaturi de un pahar de suc de portocale. Nu il combin niciodata cu nimic altceva deoarece imi place sa ma bucur de gustul lui. Iar maxima placere este micul dejun in concediu pe terasa privind marea si ascutand valurile. Bineinteles cu nelipsitul untisor usor sarat ( musai!).

  62. Iarmilca says:

    Buna ziua! imi puteti spune pt cate cupcakes ajunge butter cream-ul? multumesc

    • Cristina Mazilu says:

      a fost acum mult timp si nu mai stiu exact – depinde si de metoda de ornare – dar vreo 30 cred ca ies :-)

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.