Chez Mazilique

Briose cu praz si branza. Facute de altii

 Eu tot n-am apucat sa gatesc (daca nu se pune la socoteala faptul ca azi dimineata am prajit niste oua pe care nu le-am mancat pentru ca nu mi-au placut). Sunt scoasa din circuit, mai dureaza pana-mi dau doua perechi de palme sa-mi revin. Plus faptul ca mi-am aruncat toate tigaile nu cred ca a fost de ajutor :))

Dar noroc ca am un job care inseamna fix ce zice: mancare buna. Asa ca acum tot biroul miroase bun si cald, pentru Alexandra si Ioana au scos din cuptor briose cu praz si branza.

Reteta GoodFood e cam asa:

  • INGREDIENTE
  • 175g de făină obişnuită
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţă de nucşoară
  • 50ml de lapte
  • 1 ou bătut cu furculiţa
  • 100ml de ulei vegetal
  • 1 praz tocat mărunt
  • 75g de brânză Cheddar rasă mărunt

 

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se tapetează o tavă de brioşe cu nouă hârtii de brioşă. Se amestecă toate ingredientele uscate până când se omogenizează, apoi se toarnă deasupra laptele, oul, uleiul. Se adaugă cu grijă prazul şi brânza, apoi se amestecă. Se toarnă compoziţia în mod uniform în formele de brioşe, apoi tava se dă la cuptor timp de aproximativ 25 de minute, apoi se verifică – s-ar putea să fie nevoie să mai stea la cuptor.

  1. Antonia says:

    :| Tocmai ce cautam pe good food reteta de briose cu ceva bun si sarat si ma oprisem la reteta asta:))) Great minds man great minds :P

  2. jollyca says:

    Ai aruncat tigaileeee? Trebuia sa fi facut si tu o licitatie, macar scoateai niste bani pe “vase cu autograf”.

    Cooking fatigue sau cook’s block?

  3. Mare Maria says:

    Cred ca sunt foarte gustoase:) Pupici:x

  4. Anonymous says:

    de unde cumperi formele de copt pt briose,eu am gasite unele in ikea ,dar nu imi plac te pup.
    p.s. datorita tie am inceput sa bake sweet things

  5. Mazilique says:

    @anonim – gasesti in alte hypermarketuri si la metro :)

  6. otalescu says:

    singura branza pe care o gasesc aici(in India) este cheddar, (pe langa paneer care e un fel de plastic alb si fara gust) de care m-am plictisit pana peste cap… noroc cu voi ca mai gasesc o reteta care sa-i dea alta forma!!

  7. Cri says:

    Eu am adaptat reteta cu 100g branza verde (dorblu) si 50g burduf si este a 3-a oara cand fac si de fiecare data sunt un succes!!!
    Multumesc pt minunata si simpla reteta!!!

Insta Moments

  • Ne cautam studio assistant! Gasesti toate detaliile in link-ul din bio. Te asteptam 🍾🔪
  • Twelve years after my first visit at @aquadome_hotel.therme.spa, this is still my favourite #apresski activity
•
•
•
#feelaustria #peakoftirol #sezondeskis
  • Happy days on the slopes • Pictured here is my winter alter ego - Pufa-Pinguina ❄️🐧💙 #sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • #Skihase caught in the bar lights
  • My favourite #kaiserschmarrn is here in #Soelden, at Gampe Thaya. Ask Jakob to show you how to cook it 😉
•
•
•
#sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • "Pârtia asta e cea mai abruptă din Sölden!"
"Și noi de ce suntem pe ea?!?!? 🤪😵😱☠️"
#sezondeskis #peakoftirol #feelaustria
  • It's been a long time my love. 4 years. Longest we've ever been apart. Now it's time to go dancing again. I know you're used to real rock'n'roll. But let's make this first one a slow-dance • #soelden #peakoftirol #feelaustria
  • Today was my third date with this awesome sourdough pizza. I guess I’m now in a relationship with the recently opened @pizzamania_ro 🙄🍕❤️
  • home • this must be the place