Cheesecake cu lamaie

17 Sep 2012, Cristina Mazilu
Pana acum n-am facut cheesecake, pentru ca aveam impresia ca nu-mi place. Dar cand am facut prima data – adica saptamana trecuta – am facut vreo 30.

De fapt s-a dovedit ca e bun, ca imi place si ca o sa mai fac.

150g de biscuiti digestivi au fost zdrobiti fara mila in robotul de bucatarie. Pentru calmarea nervilor, pot fi pusi intr-o punga si dati de pereti pana se alege prafu’ de ei. Dupa ce se intampla asta, se amesteca cu vreo 70g de unt topit, iar cu maglavaisul astfel obtinut se tapeteaza o forma de tort, de tarta sau – de ce nu – si o oala de ciorba, la nevoie.

Se iau o gasca de cutii de crema de branza (din aia simpla, nu cu verdeturi si usturoi – doh) – cam 800g in total – si se amesteca cu 200g de zahar pudra si coaja rasa de la 2 lamai. In schema asta, mixerul e prietenul tau.

Si ca treaba sa fie completa, sucul de la 2-3 lamai (pe gustatelea, ca sa nu ti se strepezeasca dintii) se incalzeste putin si se amesteca cu 4 foi de gelatina care au fost muiate-n apa. Sau cu agar-agar de la Pukka Food. Cand s-a dizolvat, se mixeaza sucul de lamaie in crema de branza, care apoi se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece, pana ce compozitia e inchegata.

E übersimplu, no wonder c-am facut 30j de prajituri. Insa la my short attention span, marele meu noroc a fost ca m-a asistat Ioana, astfel sfarseam intr-o balta de zeama de lamaie, dupa ce in prealabil ma tavaleam in zahar pudra. Ceea ce nu e intotdeauna un lucru rau, da’ poate cu alta ocazie.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (8)
  1. jollyc says:

    Ce marca era crema de branza. Marca 365 de la Mega Image a disparut, asa ca sunt in cautari de crema de branaza *BUNA* (ceea ce exclude din start Philadephia :P)

  2. Anonymous says:

    @Jollyc Philadelphia de ce nu e buna?
    @Mazi, tu ce crema de branza ai folosit?

  3. am folosit hochland creme – absolut surprinzator si cu rezultate neasteptate de bune

  4. mak says:

    Ce diametru ar trebui sa aiba o tava pentru o cheesecake cu cantitatile de mai sus?

    Multumesc,
    Raluca

  5. andreea says:

    le-ai scos asa pur si simplu din formele alea?

  6. Cristina Mazilu says:

    Nu, am mancat direct din tava :-))

  7. Mada says:

    eu pun lemon crud – reteta ta bineintels , in cheesecake !!! este demential !!!

  8. dush says:

    :)) la mine in ultima vreme am pata pusa pe key lime pie, is lesinata dupa gustul de lapte condensat cu lime..

Raspunde la mak
Follow on Instagram