Istanbul: Fıccın

21 Sep 2012, Cristina Mazilu
Pasta de pui cu nuci (Circassian chicken/ Çerkez tavuk), manti – niste dumplings umpluti cu carne de vita si mozoliti in iaurt si ulei cu ardei rosu, placinta fıccın, care da si numele locului (o specialitate cercheza), vinete coapte si amestecate cu o crema de iaurt, cateva lingurite de sumac, menta si fulgi de ardei iute, in caz ca vrei sa spice things up, o bere Efes (mare si rece), apoi inca una, si tot asa.

Carciuma asta e de tinut minte si de revenit (cat mai curand si cat mai des). Cheap, casual, great food – works for me.

De gasit pe Kallavi Sok. No:13/1 – 7/1 Beyoğlu – e o straduta care porneste din Istiklal. Cum cobori dinspre Taksim, imediat ai trecut de biseria St. Anton de Padua, pe dreapta ai sa vezi o straduta ingusta intre un Converse shop si un Starbucks. Faci trei pasi si carciuma e pe stanga). La pranz se aglomereaza rapid, asa ca mergi din timp, ca sa mai gasesti bunatatile care-s in meniul zilei.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. doru says:

    ce bine arata berea aceea :D unde mai pui ca nici n-am baut niciodata EFES si sunt curios de fel :))

  2. Irinski says:

    Uau, cat stai in Stanbul? Indura-te si posteaza mai des vesti de-acolo pt. noi, cei de acasa. Mi-e dor de orasul ala.

  3. Daniela says:

    Arata destul de bine, asemeni unui bufet mai micut,te astept pe blog cu ceva mai multe poze, sa ne butem bucura si noi cei care nu putem vizita ceea ce vezi tu.

  4. Simona says:

    Locul asta are niste canapele rosii? Am descoperit si eu un restaurant micut, stil vagon aproximativ(pt ca avea un culoar lung), in care am mancat numai bunataturi si care era pozitionat cam pe unde zici tu, dar nu i-am retinut numele si ma tot gandesc la el de atunci :) si recunosc placinta cu carne, nu de alta :)

  5. @simona – unde am fost eu nu era stil vagon si nu aveau nici canapele rosii, insa Ficcin are trei restaurante, unul langa altul, pe aceeasi strada. eu am intrat in primul, poate tu ai fost in altul :-)

  6. Anonymous says:

    Eu tocmai ce m-am intors.
    Ficcin-ul s-a extins. Sunt 5-6 restaurante.
    Mancarea buna la gust si la pret. Sezut de 2 ori acolo.
    De evitat circassian ravioli. A fost luata (nu de mine), gustata una bucata si trimisa inapoi la bucatarie. Cica gustul era dubios (raviolii aia erau fazi iar carnea cu care erau umpluti avea un gust ciudat). In plus erau acoperiti cu un sos consistent si tare-tare uleios. Partea buna a fost ca nu a fost pusa la plata si chiar unul din chelneri a spus ca a avut multe retururi si nu intelege de ce mai este in meniu.
    In rest tot ce am mancat acolo a fost bun.

    Mihai

Raspunde la doru
Follow on Instagram