Chez Mazilique

Apartamentul IKEA: la final (6)

A trecut fix o luna de la petrecerea apartIKEA si tot o luna de cand eu am ramas cu un pitic pe creier. E un pitic simpatic, dar foarte insistent, care in fiecare zi imi sopteste la ureche, intr-un accent suedez, ca trebuie sa-mi redecorez apartamentul. Ala inchiriat, in care stau de aproape trei ani. Imi spune ca motivul pentru care gatesc tot mai rar (si mai prost, subliniaza el, da’ eu aleg sa-l ignor) e pentru ca imi trebuie o bucatarie noua: alba, cu blat din stejar (ca aici) si neaparat cu insula (ca aici). Urmatoarea problema pe lista lui e ca imi tin toate hainele atarnate in dormitor, pe niste bare dubioase, din fier forjat, asa ca insista sa-mi iau un dressing. Ocazie cu care pot sa-mi schimb si patul. De asemenea, ma tot bazaie (si aici chiar sunt de acord cu el) sa-mi iau o canapea noua. Si in, general, sa schimb tot de prin casa (rafturile cu carti si cele cu condimente ma lasa sa le pastrez). Of, e greu sa traiesti cu piticii suedezi.

Revenind. A trecut o luna de cand m-am jucat redecorand apartIKEA. Intr-o zi de luni am intrat intr-un apartament mobilat simplu si nu neaparat pe gustul meu, asa ca pe parcursul saptamanii a trebuit sa-i dau un suflu nou si sa-l fac acasa. Ca sa fac asta, in prima noapte petrecuta in apartament, am adormit pe la 5 dimineata, pentru ca pana atunci am mutat mobila prin casa, am rasfoit catalogul IKEA 2013, am rascolit site-ul, mi-am facut liste si am incercat sa gasesc un concept pentru tot dezmatul, in bugetul de 2.500 de lei. Daca am facut treaba buna sau nu, e discutabil (abordarea mea a fost destul de acromata :p), dar OMG, a fost sooo much fun.

E simplu sa faci schimbari mari si un pic de magie with a touch of IKEA. Transformarea care mi-a placut cel mai mult in apartament a fost dormitorul all white (with a touch of red & poppies ;-) Si-a mai fost si extra-cheap.

De asemenea, am facut o mica pasiune si pentru peretele cu fotografii, care e un plan mai vechi pentru apartamentul meu, dar pentru care inca mai colectionez imagini.

Mai jos – un colaj cu momente din saptamana petrecuta la apartIKEA. De la plimbarea cu sticla de prosecco, la petrecerea cu lazi de prosecco :-))

Acu’ pe bune, eu ce canapea imi iau?!!?

YOU MIGHT ALSO LIKE

 1. oq says:

  Hagalund sau karlstadt? par accesibile si sunt extensibile -pt ca nu poti sti cine ramane peste noapte (couch surfing maybe?)

 2. @oq – o vreme am avut un crush pe ektorp, da’ acum mi-a cam trecut. hagalund e prea mica, la karlstadt ma gandeam si eu, da’ nu sunt convinsa yet :-/

 3. Ana says:

  Eu mi-aş lua Kivik, dacă aş putea s-o dau afară pe actuala…

 4. Adina says:

  iti recomand huse in culori diferite pentru canapea si fotoliul. Canapeapa ta si fotoliul nu sunt rele, trebuie sa schimbi doar culorile. Succes!

  • Cristina Mazilu says:

   apartIKEA a fost un proiect de redecorare intr-un buget dat. canapeaua era a locului :-)

Insta Moments

 • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
 • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
 • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
 • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
 • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
 • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
 • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
 • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty
 • Dog and hotdog. The works.
//
#acasalasimbio