Chez Mazilique

Cartofi dulci cu nuci si dressing aromat

E un hibrid de salata-garnitura care e buna si rece, si calda. E aromata, are multe texturi, ba’ mai e si sanatoasa. Dubios ca-mi place. In plus, cred ca o sa mearga bine pusa intr-o caserola si luata la un picnic in cateva saptamani, cand sper ca vremea o sa fie de acord cu planurile mele.

Am incins cuptorul la 190 de grade, am luat 2 cartofi dulci (cam 850g impreuna) si i-am taiat in cuburi – nu trebuie sa-i cureti de coaja, doar sa-i speli bine (cred ca in sezon o sa incerc reteta asta si cu dovleac – sigur o sa iasa buna and way cheaper ;). I-am amestecat cu trei linguri de ulei, sare, piper si i-am pus intr-o tava care a stat la cuptor vreo 40 de minute (la jumatatea timpului i-am mai rascolit putin, sa se rumeneasca pe toate partile).

Cat timp cartofii s-au copt, am pus la indemana vreo 60g de nuci prajite, 1 mana de stafide. 1 legatura tocata de patrunjel, plus niste coriandru (acquired taste – daca iti place, aduce o nota foarte interesanta) si 3 cepe verzi tocate marunt.

Apoi m-am ocupat de dressing: intr-un borcan gol am turnat 60ml de ulei de masline extravirgin, 2 linguri de sirop de artar (asta a fost momentul cand a trebuit sa cobor pana la Mega Image – asa se intampla daca gatesti pancakes in deplasare si-ti lasi siropurile prin alte bucatarii :p), 2 linguri de suc de portocale proaspat stors, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura de otet de sherry (aici m-am felicitat ca depozitez in bucatarie 7 feluri diferite de otet – niciodata nu stii cand o sa ai nevoie de vreunu’ mai dubios ;), 2 lingurite de ghimbir proaspat ras si 1 varf de scortisoara macinata. Am pus capac borcanului si am amestecat bine. Shake it, baby.

Cand cartofii au fost gata, i-am pus intr-un bol, am adaugat ceapa, patrunjelul, nucile, stafidele, ba chiar si un pic (mai multa) de pudra de ardei cayenne (some like it hot) (poti folosi si alte variante: fulgi de ardei iute, ardei iute proaspat, taiat marunt, pasta harissa etc) si apoi am turnat dressingul. Am amestecat toata treaba, am mai ajustat sarea & piperul, apoi am mancat trei portii. E bine totusi ca am si o urma de self-control si am mai lasat una si pentru a doua zi :-/

  1. Anonymous says:

    varianta cu dovleac poate fi fie cheaper, fie more cheap, in nici un caz more cheaper, dear..

  2. dar cartofii dulci sunt betterer :))

  3. Anonymous says:

    betterer sau butterer, dear?

  4. Anonymous says:

    Faina treaba, dar ma roade o intrebare tehnica: de la ce MI cumperi tu toate astea (sirop de artar, melasa de rodii etc.)? ca am fost la cateva si se ridica din umeri cand intrebam de asa ceva. Ultima mea speranta a fost MI concept store, insa si acolo am primit acelasi raspuns. So…?
    (ramona)

  5. @ramona – eu le cumpar de la Mega Image-ul de la Hala Traian, dar credeam ca gasesti la oricare..

  6. AW says:

    Sa fii sanatoasa – am mancat de ne-au crapat burtile :) Eu vin la tine pe blog doar cand nu mi-e foame ca altmiteri ar fi prapad :)

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.