Salata cu pui fript si chutney de mango

28 Mar 2013, Cristina Mazilu
Prima data am mancat salata asta facuta de colega mea Ioana, asta vara. A mesterit-o si saptamana trecuta, la o sedinta foto GoodFood si de atunci mi s-a pus piticu’ pe ea si am facut-o de vreo patru ori. Ma tem ca povestea nu se sfarseste aici.

In varianta ei cea mai simpla, salata se executa asa: 1 piept de pui se taie in fasii/ bucati bite-size, se pune intr-un castron si se mozoleste cu 2 linguri de chutney de mango (daca n-ai timp si mai ales chef sa-l faci singur, se gasesc borcane la Mega Image. i won’t judge :-) si 1 lingura de ulei de masline. Se incinge o tigaie sau un grill si se frig bucatile de pui cateva minute. E gata in no-time.

Intre timp rastorni niste salata intr-un castron, o stropesti cu zeama de la jumatate de lamaie, niste ulei de masline extravirgin, sare, piper, din astea. Cand e gata puiul, il trantesti peste salata (inclusiv ce urme de chutney caramelizat mai raman prin tigaie), amesteci bine si cam asta e tot. Nu dureaza mai mult de 10-15 minute. The good stuff.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
  1. Anonymous says:

    hmm, saptamana trecuta am luat ultimul chutney de la Mega, o fi vina ta? :)

  2. Ambrosia says:

    My better half’s all-time favourite! :) Si mai este si usor de pregatit, vii de birou si un-doi e gata!
    Eu mai exagerez un pic cu putin curry pe pui inainte de a-l tavali prin chutney. Si pentru ca mi-s nesatula (si el de asemenea) si ador mangoul, mai pun si mango crud in salata. Si dressing cu chutney si iaurt grecesc. Yum.. Maine fac!
    Imi poti recomanda un desert care sa mearga dupa dish-ul asta? Pretty pls..

Comenteaza
Follow on Instagram