Salata de naut cu verdeturi

20 Mar 2013, Cristina Mazilu
Nu stiu daca mi se trage de la primavara, dar clar la mine s-a produs un dezechilibru chimic din moment ce asta e a treia reteta vegetariana (ba chiar vegana!) care se intampla consecutiv aici in incinta. Radem, glumim, da’ eu maine-poimaine revin cu o poveste de la o taiere de porc, ca imi pierd credibilitatea.

Dar pana atunci, se facea ca ieri a dat pofta-n mine si-am executat un fel de salata cu naut. Care de fapt e destul de consistenta cat sa fie un fel de mancare in sine.

Am luat 2 conserve de naut, le-am scurs, am clatit bine boabele si le-am pus intr-un bol. Am maruntit 1 juma’ de punga de spanac tanar (toata treaba se poate face foarte simplu intr-un robot, din cateva blitzuri) si-am adaugat frunzele peste naut.

In robot (se poate si fara, da’ eu eram lenesa) am turnat frunzele de la 2 legaturi de patrunjel, sucul de la 1 lime si jumatate de lamaie (ca tot zacea prin frigider de la cine stie ce cocktail alcoolic), 2 linguri de mustar de Dijon, 3 catei de usturoi (unii zic c-am exagerat, da’ vorbeam cu amatori :)) si suficient ulei de masline extravirgin cat sa iasa o pasta verde si aromata. Pe care am turnat-o peste naut & spanac, si-am amestecat bine. Putina sare si niste piper proaspat rasnit mai tarziu, aveam o salata neasteptat de buna (well, I’m just being modest :)). A mancat pana si Andra, care nu e de acord cu multe chestii dubioase care-mi ies din bucatarie :p

Pe parcurs am mai ajustat-o cu putin chimion macinat (pe salata, nu pe Andra, doh) si niste pudra de ardei cayenne, cat sa capete putina personalitate. Pe viitor o mai strecor ceapa rosie taiata pestisori/ ceapa verde/ coriandru/ busioc/ coaja de lime. Da’ nu toate odata!

Daca incercati si voi salata, let me know ce idei va mai vin, I’m sure ca poate fi imbunatatita cu tot felul de chestii.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (16)
  1. oh, I am so doing this !!!

  2. @miru – let me know how it goes ;-)
    @zuzu – sorry to break it to you, dar unghiile frumoase sunt ale Andrei (my bff). eu doar fac pozele. si imi rod unghiile :))) very lady-like

  3. Lyv says:

    Eu de obicei fac naut cu rosii, ceapa verde, ton si maioneza. Iese foarte bun… Si aici cred ca ar merge bine tonul!

  4. Bianca says:

    Ma gandeam la niste feta pe ici pe colo?

  5. acolesiu says:

    Nautul is my new best favourite thing to eat, iar reteta asta mi-a lasat gura punga. Salata mea de naut e mult mai simpla, dar probabil la fel de delicioasa; naut, rucola, doua salote si un pic de vinegreta.

  6. @bianca – yup, i think it works :-)

  7. acolesiu – gura punga e ceva de bine, sper :-) suna bine combinatia ta – de incercat

  8. Sara says:

    Naut, ton, mult patrunjel,niste marar, lamaie, ulei, piper proaspat macinat neaparat :), ceapa rosie/verde. Naut+ton cu ajutorul patrunjeluui = combinatia perfecta!

  9. andra says:

    Buuun de m-am lins pe degete! <3
    Multumeeeesc, Mazi!

  10. ar merge niste morcov crud si/sau ardei rosu copt :P

  11. Bubulache says:

    Ar merge cu un edelweiss

  12. lore says:

    eu am rezolvat-o ieri cu doua legaturi de leurda (+ suc de la o lamaie, coriandru – nu este naut fara coriandru – si niste fulgi de chilli)

  13. si eu tocmai ce am venit de la piata si ma pregatesc de o tura – de data asta pun si niste busuioc ;-)

  14. Silvia says:

    Reteta furata de la o prietena (nu credeam ca iese atat de miam miam, dar a iesit si o folosesc des, cu rezultate la fel de miam miam):
    naut, niste rosii cherry sau rosii obonsuite de la care scot semintele, o conserva de ton bucati in ulei de masine (ca sa nu mai pun ulei), niste branza feta (oaie & capra) sau telemea de oaie mai vechiuta, zeama de lamaie, niscaiva patrunjel șiiiiii seminte de chimen, plus sare si piper.
    Miam miam!

Comenteaza
Follow on Instagram