Somon cu dovlecei si salata

29 May 2013, Cristina Mazilu

It’s the simple things. Ca o cina care e gata in mai putin de 15 minute de cand am intrat in casa si pana m-am asezat la masa.

Am spalat un dovlecel. L-am taiat in doua, apoi in alte doua (deci patru, deci sferturi) apoi in cubulete. Le-am picurat cu o lingura de ulei de masline si le-am tavalit cu putin piper proaspat rasnit si sare de mare. Le-am aruncat intr-o tigaie incinsa.

Intr-o alta am asezat o bucata de file de somon, cu pielea in jos. Nu l-am miscat cateva minute, vrei 3, timp in care pielea s-a rumenit si s-a facut crocanta (Stiu multa lume care nu mananca pielea de peste. Intr-adevar, daca nu e gatita bine, e cam neplacuta. Dar daca e crispy and crunchy e un vis. Plus ca pielea de somon are concentratii de acizi grasi Omega 3, adica din aia sanatosi. Cine se ingrijoreaza din princina mercurului – ei bine, ala se gaseste in tot pestele, asa ca daca arunci pielea nu te ajuta cu nimic.). Apoi l-am intors pe cealalta parte si l-am mai tinut vreo 2 minute in tigaie, cat sa ramana roz in mijloc. Nu-i nimic mai neplacut decat somonul overdone (ba da, vita Black Angus well done. sad, sad, sad).

In tot timpul asta, am mai scuturat dovleceii in tigaie, iar la final am aruncat peste ei un catel de usturoi maruntit si o mana de patrunjel.

Langa treaba asta a venit o salata de frunze verzi, cu un dressing simplu de lamaie & ulei de masline extravirgin.

Voi ce mai mancati pe repede inainte? Need inspiration pentru zilele astea superuberextrahyperaglomerate. k thx bye!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (16)
  1. supa de rosii cu galusti de faina. 15 minute si e gata :))

  2. ioana says:

    Cand stiu cam o saptamana din asta pe repede inainte (ie orice saptamana in industria mea), ma relaxez in weekend gatind o cantitate mai mare de mancare, sa ma tina cateva zile.

    Asa ca am facut o galeata de ratatouille (foarte apreciata de francezii care erau in vizita si de francezul care este sot) cu pui condimentat si taiat felii, facut pe tigaie (cam cum as face daca eram in tara si aveam gratar din ala pe aragaz). Si puiul a fost apreciat.

    Asta a fost duminica, am avut ceva mai mult timp liber, ratatouille a durat ceva, adica cat sa spal si sa tai legumele. Apoi cat a stat pe foc am facut altele.

    Acum e miercuri, am asortat o bucata de peste pané la ghiveciul pe care l-am luat cu mine la munca. (Pestele a venit de la cantina asa ca am trisat).

    In alte cazuri, cand ajung obosita acasa fac o salata de andive cu branza mucegaita, un mar, nuca, sunca de care am, si esalota. Ca astea am mai mereu la indemana.

  3. Lili says:

    Eu rapid fac urmatoarele:

    1. Paste de vara – cat timp se fierb pastele (de obicei unele scurte, dar merg si spaghetti), tai cateva rosii in cubulete, busuioc proaspat, putin usturoi crud (optional), ulei de masline, sare si piper proaspat rasnit. Le amestec bine intr-un bol, adaug pastele scurse si la sfarsit niste mozarella taiata fasii. Se amesteca totul bine, sa se patrunda si… pofta buna! O nebunie :)

    2. Pui la tigaie si legume cu sos de soia – le gatesc separat. Punem puiul taiat fasii scurt la marinat in putin ulei de masline, presarand sare, piper rasnit proaspat si o lingurita de ras el hanout – ideea am preluat-o tot de la tine, de la tocana marocana, pentru care am cumparat toate ingredientele, dar inca nu am reusit s-o duc la bun sfarsit :) În cele cateva minute, taiem si spalam legumele: eu pun o ceapa verde, conopida, broccoli, telina, ardei, putina varza taiata fasiute, morcov ras si dovlecel. Legumele le perpelesc intai un pic intr-o tigaie in putin ulei de masline si apoi adaug doar sos de soia dupa gust, fara alte condimente (iese destul de sarat asa). Intre timp puiul se face si el intr-o alta tigaie – dietetic si foarte gustos, chestie de maxim 15 minute :)

  4. Ana says:

    Un curry de linte sau fasole = proteine sanatoase = 20 min

  5. Anonymous says:

    love the picture :)

    pra

  6. @pra – srsly? you’re so ever-surprising. mie mi se parea foarte… meh :p

  7. @io – in curand se lasa cu gazpacho ;-)

    @ioana – ratatouille. great idea!

    @lili – cand o sa-ti faci timp pentru tocana marocana, sper sa merite. i loved it :-)

    @ana – damn right!

  8. rozinchina says:

    de sezon: mazare + menta, coaja de lamaie, o ceapa verde tocata marunt, sos de lamaie & ulei de masilne + branza de capra

  9. Anonymous says:

    colorful, clean and nice :)

    pra

    oh, and balanced :p

  10. @pra – and i thought symmetry was for the simple minds ;-)))

  11. Iulia Balan says:

    Inainte de toate – Mazilique esti divina !
    Iti voi povesti rapid o chestie pe care am facut-o recent : piept de curcan taiat file pe care il dai prin susan si pe care il pui apoi intr-o tigaie de teflon cu unt incins.Pana prinde el o culoare frumoasa tu mai ai timp sa rupi frunze de salata , sa tai un avocado si niste rosii cherry peste care sa pui un pic de zeama de lamaie si ulei de masline ,sare si piper dupa gust.Enjoy !

  12. Anonymous says:

    @”Ana spunea…
    Un curry de linte sau fasole = proteine sanatoase = 20 min”

    Suna tare bine … bine de tot. Poti sa pui si retetele ?

    Multumesc,

    Mihai

  13. Anonymous says:

    @”Ana spunea…
    Un curry de linte sau fasole = proteine sanatoase = 20 min”

    Suna tare bine … bine de tot. Poti sa pui si retetele ?

    Multumesc,

    Mihai

  14. Anonymous says:

    Scuze pt dubla postare :(
    Din cauza ca nu sunt robot :)

Raspunde la Cristina Mazilu
Follow on Instagram