Chez Mazilique

Aluat de pizza

 

Daca las doar pozele astea de mai jos se intelege, nu?

Just in case: 300 g de faina pentru paine (ca n-am gasit pentru pizza la supermarketu’ de jos), 200ml apa calduta, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingurita de sare si una de drojdie uscata. Mix it up.

Apoi, pe o suprafata pudrata bine cu faina, framanta aluatul vreo 5 minute.
Pana arata ca-n poza de mai jos.

Asta e tot. Poti nici sa nu-l lasi la crescut (I didn’t). Urmeaza pizza. K? K! Thx, bye!

  1. Delia says:

    No sugar? :)

  2. Thy says:

    Si daca nu avem ulei de masline?Cu ce putem inlocui?

  3. Laura M says:

    Eu fac blatul de pizza cu cartofi

  4. @delia – nope, not this time

    @thy – nu pui, o sa fie ok :-)

    @laura – interesant, n-am mai auzit

  5. Anca says:

    Este bestial aluatul fara dospire! Si eu care ma temeam ca nu va fi bun daca nu il dospesc. Este perfect asa!

  6. teodora says:

    Foarte bun aluatul.multumesc

  7. […] mai simpla pizza ever, pe cuvant! Am folosit reteta de aluat de la Mazi, pentru ca m-a convins cu aceste cateva cuvinte: “Poti nici sa nu-l lasi la crescut” […]

Insta Moments

  • catch of the day at #MaziliqueStudio - #fresh #sardines
  • #sourcherry and #pistachio #tart on the blog. link in profile
•
•
•
#MaziliqueStudio #lazysummerdays #summercooking #fruitpie #fruity52
  • • mausi •
  • • bad to the bow •
  • late (working) lunch at the studio •
•
•
#MaziliqueStudio #prawns #aop
  • one hot mess
•
•
•
#strawberry #rustictart #fruittart #fruity52 #summercooking
  • #happydays at #MaziliqueStudio - totul e gata, am umplut masa și am adunat prietenii în jur, iar fiecare fel are câte o bere Silva - #foodpairing #craftqualitybeer #silvabeer
  • Dinner was served. #GatestePentruPrieteni
  • lattice play at @mazilique_studio // #GatestePentruPrieteni