Chez Mazilique

Briose cu banane si ciocolata

Incredibil, dar adevarat, a mai iesit ceva din bucataria mea in afara de sticle bine frapate.

Acu’ doua saptamani, primesc un mail de la A.:

“Holy f***, DO THIS”, si un link atasat cu o reteta.
“Sa-mi f** una, DA!” ii raspund.

Asa ca I’ve put a new spin on the greatest hit care este Banana Bread si am facut briose cu banane si ciocolata. Clasic combo made in heaven, acum si-n bucataria Chez Mazilique.

Pentru ca mi-am pierdut mixerul (asa se intampla daca joci in deplasare cu oalele si cratitele din dotare;-), am aruncat toate ingredientele in robot. Sigur ca puteam sa amestec si cu telul, but why bother, really.

 

INGREDIENTE
suficiente pentru 1 portie

  • am mixat 170g de zahar cu 60g de unt pana s-au facut crema
  • am adaugat 1 ou, am amestecat pana s-a incorporat
  • am adaugat 3 banane bine coapte (daca-s innegrite, cu atat mai bine)
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 4 lingurite de apple sauce (am folosit un compot de mere – care de fapt e dens ca un sos – luat de la Mega Image cand planuiam sa fac o reteta austriaca de clatite. dar despre asta cu alta ocazie)
  • toate astea le-am mixat pana am obtinut un amestec omogen
  • intr-un bol separat am amestecat 170g de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 1/2 lingurita de sare, apoi le-am adaugat peste compozitia cu banane
  • am incorporat faina, am adaugat 70g de ciocolata neagra taiata-n bucati mici, am amestecat si gata a fost compozitia

Am turnat aluatul in tava de briose si am dat-o la cuptorul incins la 180C cam 25 de minute. Au iesit niste prajiturele aromate si pufoase, cu o textura mai putin densa decat cea de banana bread. Deci asta inseamna ca s-au mancat repede, deci trebuie sa mai fac. Ceea ce va doresc si voua.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Deci da.In weekenddd!

  2. dar sa stiti ca tot banana bread cu nuci e de baza <3

  3. Alexandra says:

    Le-am încercat. Sunt senzaţionale la gust şi foarte rapid de făcut. Ceva de genul: din momentul în care eşti anunţată că-ţi vine cineva în vizită până sună la uşă le-ai şi băgat la cuptor şi cât serveşti sucurile/ ceaiul/ cafeaua deja le scoţi din cuptor. Păcat că sunt mai bune reci decât clade (şi rar au apucat să se răcească). Păcat că am doar 12 bucăţi/ tavă.

  4. Mihaela says:

    Mazi, se poate înlocui apple sauce-ul cu altceva? Gen dulceață sau gem?

  5. Nico says:

    Le-am facut de 3 ori pana acum. Grozave de fiecare data! Multumesc pt reteta!

  6. Elvira says:

    Minunateeeeee! Can’t stop eating! Am pus ceva ciocolata dark cu espresso, faina din macinis integral si cele mai coapte banane posibile. In love!

Insta Moments

  • one of my favourite corners
  • Happy weekend days at #MaziliqueStudio. Check out the #seafood #stew #recipe on the blog.
  • Lomi-Lomi
  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'