Brioșe cu banane și ciocolată

08 Aug 2013, Cristina Mazilu

Incredibil, dar adevarat, a mai iesit ceva din bucataria mea in afara de sticle bine frapate.

Acu’ doua saptamani, primesc un mail de la A.:

“Holy f***, DO THIS”, si un link atasat cu o reteta.
“Sa-mi f** una, DA!” ii raspund.

Asa ca I’ve put a new spin on the greatest hit care este Banana Bread si am facut briose cu banane si ciocolata. Clasic combo made in heaven, acum si-n bucataria Chez Mazilique.

Pentru ca mi-am pierdut mixerul (asa se intampla daca joci in deplasare cu oalele si cratitele din dotare;-), am aruncat toate ingredientele in robot. Sigur ca puteam sa amestec si cu telul, but why bother, really.

 

INGREDIENTE
suficiente pentru 1 portie

  • am mixat 170g de zahar cu 60g de unt pana s-au facut crema
  • am adaugat 1 ou, am amestecat pana s-a incorporat
  • am adaugat 3 banane bine coapte (daca-s innegrite, cu atat mai bine)
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 4 lingurite de apple sauce (am folosit un compot de mere – care de fapt e dens ca un sos – luat de la Mega Image cand planuiam sa fac o reteta austriaca de clatite. dar despre asta cu alta ocazie)
  • toate astea le-am mixat pana am obtinut un amestec omogen
  • intr-un bol separat am amestecat 170g de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 1/2 lingurita de sare, apoi le-am adaugat peste compozitia cu banane
  • am incorporat faina, am adaugat 70g de ciocolata neagra taiata-n bucati mici, am amestecat si gata a fost compozitia

Am turnat aluatul in tava de briose si am dat-o la cuptorul incins la 180C cam 25 de minute. Au iesit niste prajiturele aromate si pufoase, cu o textura mai putin densa decat cea de banana bread. Deci asta inseamna ca s-au mancat repede, deci trebuie sa mai fac. Ceea ce va doresc si voua.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
  1. dar sa stiti ca tot banana bread cu nuci e de baza <3

  2. Alexandra says:

    Le-am încercat. Sunt senzaţionale la gust şi foarte rapid de făcut. Ceva de genul: din momentul în care eşti anunţată că-ţi vine cineva în vizită până sună la uşă le-ai şi băgat la cuptor şi cât serveşti sucurile/ ceaiul/ cafeaua deja le scoţi din cuptor. Păcat că sunt mai bune reci decât clade (şi rar au apucat să se răcească). Păcat că am doar 12 bucăţi/ tavă.

  3. Mihaela says:

    Mazi, se poate înlocui apple sauce-ul cu altceva? Gen dulceață sau gem?

  4. Nico says:

    Le-am facut de 3 ori pana acum. Grozave de fiecare data! Multumesc pt reteta!

  5. Elvira says:

    Minunateeeeee! Can’t stop eating! Am pus ceva ciocolata dark cu espresso, faina din macinis integral si cele mai coapte banane posibile. In love!

  6. Ioana says:

    Am facut si eu au iesit bunicele. As avea o sugestie: injumatatirea cantitatii de sare, bicarbonat si zahar. Au iesit cu un gust pronuntat de bicarbonat, se poate face ceva sa nu iasa asa?

Raspunde la Mihaela
Follow on Instagram