Mancare #inPraga
03 Aug 2013, Cristina Mazilu
Praga straluceste la apus in toate nuantele de auriu, da’ nu e la fel de shiny si la capitolul mancare. Exista in oras doua restaurante cu cate o stea Michelin – Degustation Bohême Bourgeoise si Alcron, unde, in ciuda planului de acasa, n-am mai reusit sa ajung. Si nu pot sa zic ca plang dupa asta – in unele situatii chiar cred ca e mai bine sa stai la o masa cu oameni misto decat la o masa goala, dar cu mancare buna.
Din experienta de acum cativa ani stiam ca la multe dintre restaurante risc sa mi se intample o aglomeratie de carnuri – porc, gasca, rata iepure, si mai mult porc, vita -, alaturi de galusti (knedlíky) si alte feluri grele si pline de sosuri. Uneori gustoase, dar pofta ti se taie cam repede la 40°C.
Din fericire, in prima seara am ajuns la un restaurant italian, Marina Grosseto Ristorante. Pe malul raului, aproape de podul Carol, acolo am gasit un meniu scurt si bine alcatuit, si niste feluri de mancare simple si absolut delicioase. Mentiune speciala pentru sorbetul home-made de capsuni & prosecco ;-)
Celalalt restaurant care mi-a placut a fost Cafe de Paris (french, obviously), unde ni s-a intamplat foie gras, antricot de vita si multa bere Staropramen.
Dar sa fim seriosi – prima chestie in care m-am infipt cand am ajuns la Praga, at freakin’ early o’clock in the morning, au fost niste carnati :-))