Chez Mazilique

Pizza in 4 pasi simpli

Au trecut mai bine de patru ani de cand n-am mai umblat la reteta de pizza. Asa ca aseara m-am gandit ca o injectie de carbohidrati europeni e tot ce-mi trebuie dupa distractia din Taiwan (dar stati linistiti, mai am inca vreo 20j de posturi cu mancare chinezeasca pe teava, suficient cat sa va plictisiti cu spume de tot felul de farfurii cu mancare de nerecunoscut).

So, am inceput cu ceva simplu – pizza margherita. E atat de usor de facut incat poate sa o pregateasca orice bucatar incepator. Si e gata in 25 de minute (chiar daca o faci from scratch!), ceea ce inseamna ca e o scoti din cuptor mai repede decat ti-ar bate la usa orice pizza delivery. 

PASUL 1

Am aliniat urmatoarele: 200g de passata, o mana de busuioc, o bila de mozzarella Granarolo, cateva rosii cherry, 1 praf de sare si 1 de ardei iute (asta poate fi optional, da’ nu e cazul la mine) si 1 bucata de aluat de pizza (fix cel din reteta de mai jos).

 
 

PASUL 2

Am taiat cateva frunze de busuioc, am zdrobit catelul de usturoi si le-am amestecat cu passata de rosii, impreuna cu sarea si cu ardeiul iute.
 

PASUL 3

Am intins aluatul pe o foaie de copt, l-am uns cu sosul de rosii, l-am presarat cu mozzarella taiata in cubulete (sau poti s-o rupi pur si simplu) si am aruncat si cateva jumatati de rosii cherry deasupra. Asa a intrat pizza in cuptorul incins la maximum. A stat acolo vreo 12 minute.
 

PASUL 4

Dupa care am scos-o si am presarat restul de frunze de busuioc, impreuna cu un strop de ulei de masline extravirgin.
M-a facut sa ma gandesc la scena asta din Eat, Pray, Love (stupid movie, dar scenele in care Julia Roberts is stuffing her face with pizza and gelato are inspiring, adica iti fac pofta de mancare si plecat la Roma si Napoli, nu te zguduie nicio revelatie, sa fim seriosi), asa ca mi-am mai facut una, peste care am trantit prosciutto crudo si rucola. It was good, I was happy, si am iesit sa beau (prea multe sticle de) vin cu prietenii. Ceea ce va doresc si voua. (Apoi nu uitati sa va hidratati si sa Nurofen Forte ;-)
 
 

  1. Andrei Mita says:

    Din tot postul nu pot sa contest decat faptul ca la mine acasa Trenta livreaza in 20-25 min, iar la munca in fix 15 min.

  2. Cristina si daca fac un aluat(poate prea mult) si il bag la congelator, merge folosit mai tarziu, nu? :)

  3. coco says:

    vreau pizzaaaaa :(((

  4. @andrei mita – well, e si asta o varianta. whatever floats your boat :-)

    @mihaela – yup

    @coco – i know :-/ me too. contantly

  5. Damn it, o să fac pizza azi :)
    Deci … pozele astea … DROOL maxim!

  6. dap, Trenta chiar livreaza repede insa in ultima vreme parca pizza de la ei nu mai e asa buna…. odata chiar era minunata :)

  7. dap, Trenta chiar livreaza repede insa in ultima vreme parca pizza de la ei nu mai e asa buna…. odata chiar era minunata :)

  8. dap, Trenta chiar livreaza repede insa in ultima vreme parca pizza de la ei nu mai e asa buna…. odata chiar era minunata :)

  9. eulculinar says:

    Arata fantastic! :D

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.