Chez Mazilique

Taiwan: pranz la un restaurant de peste si fructe de mare

Cum Taiwanul e o insula intre Marea Chinei de Sud, Marea Chinei de Est si Oceanul Pacific, bineinteles ca pe fiecare colt de masa se zbate cate un crab, un crevete si un navod de peste.
Intr-o dupa amiaza in care planul era sa ma plimb pe cheiul din Tamsui, am ajuns (dupa ce am vazut ca nu am cum s-o scot la capat cu taifunul care imprastia fara discriminare vant si ploaie) intr-un restaurant de peste si fructe de mare. Am mai adaugat o gaura la curea si m-am pus pe treaba.
Am inceput cu un platou de xiaochi – adica ceea ce in alte tari mai europene s-ar numi tapas sau meze. In cazul de fata – pui, rulada de pui cu prune, meduza, plus taietei amestecati cu un fel de animal iesit din mare (n-a fost chip sa aflu ce era, pentru ca eu in mandarina inteleg fix “buna ziua” si “multumesc”). Dar sa revenim la meduza. E cea din farfuria din mijloc, care arata ca o ceapa prajita. In my humble opinion, seamana cu soricul (doar ca mult mai moale) si daca e amestecata cu niste sosuri spicy e pretty awesome. Prin urmare m-am bagat la o portie dubla.
Dupa care a urmat un lighean de tocana (ca altfel nu stiu cum sa-i spun) de tofu cu ardei gras, ciuperci si ceva verzituri.
Iar ceaunul cu calamarul si busuioc a fost un alt hit.
Cand au venit crevetii deja I couldn’t care less – I was pretty full. Dar ce mi-a placut in Taiwan a fost ca stiam cand incepea masa, dar foarte rar cand se termina sau ce urma sa mananc. A fost foarte refreshing sa fiu mereu surprinsa, sa existe in mod constant ingrediente necunoscute si neintalnite, sa incerc sa-mi dau seama ce se intampla in farfurie.
De exemplu, runda urmatoare a mesei a fost un hot pot care a fost adus la masa odata cu o plita pe gaz. Vasul din ceramica a fost proptit pe flacara si acoperit cu un capac, asa ca am asteptat 20 de minute sa se coaca toate cate erau acolo: tofu, crabi, creveti, porumb, broccoli, dragon fruit, scoici si naiba mai stie ce.
Next on the menu: un peste scaldat in supa si acoperit cu fire subtiri de ceapa verde si ghimbir. Awesome sauce!
Langa care am trantit o tocana (?!) de alge…
… si o strachina cu orez prajit.
Iar cand credeam ca s-a terminat toata treaba – ei bine, nu: au urmat fishcakes. Peste si creveti inveliti in ceva frunza verde, dati prin pesmet si apoi deep fried. Si vedeti voi evantaiul ala de betze? Banuiesc ca erau niste noodles prajiti. Sper ca erau noodles prajiti si nu decoratiuni din surcele, pentru ca eu i-am mancat. Da, pe toti. I have this thing for everything crispy and very little self restraint.
Si aproape la final, a venit si bolul cu supa. Inauntru erau tot fructe de mare, dar vasul mi-a placut mai mult decat ciorba in sine.
La deserturi insa am avut ceva de obiectat – ii banuiesc pe taiwanezi ca nu prea stiu ce-i bun. Astea erau niste pateuri umplute cu pasta de fasole rosie. And they called that desert o.O Dar despre dubioseniile astea mai vorbim si cu alte ocazii.

  1. Primul meu contact cu Asia a fost Taiwan-ul :) M-a invitat la masa in oras o familie,nici nu prea recunosteam felurile de mancare ,nici ei nu se pricepeau sa imi explice:))Interesanta tara,pacat ca atunci nu prea stiam sa le apreciez mancarea,dar cum eram la inceput nu aveam cum sa ma obisnuiesc atat de usor cu noile arome si ingrediente.

  2. Monica says:

    Taiwan: ptr ca merit!

Insta Moments

  • It’s starting
  • Last meeting of the year at @mazilique_studio. Refueling our energy with #nespresso & #essenzamini
  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.