Chez Mazilique

Taiwan: Micul dejun

Cand am aterizat in Taiwan, dupa un zbor de 13 ore Viena – Taipei, am ajuns la fix pentru micul dejun. Mi-am lasat bagajele in camera de hotel si am coborat rapid, nerabdatoare sa vad ce se pune pe masa la baietii astia.

My jaw pretty much dropped cand am ajuns intr-unul dintre restaurantele hotelului Palais de Chine, unde micul dejun era intins pe un bar de cateva zeci de metri, in peste 100 de boluri, bolisoare, castroane, castronase, oale, tigai, tavi and so on cu feluri de mancare din care am reusit sa identific bacon, alune si orez (despre care aveam sa aflu mai tarziu ca-ti poate rezerva multe surprize).

Brusc, oboseala mi-a pierit si m-am bucurat de noua distractie: m-am inarmat cu cea mai mare farfurie pe care am gasit-o si mi-am bricolat un platouas cum m-a taiat pe mine capul. Adica intr-o serie de combinatii cel putin discutabile, dupa cum aveam sa descopar cand am ajuns la masa si am gustat din ele. Ma alesesem, printre altele, cu o varietate de toppinguri menite pentru congee, un fel de mancare preparat din orez si apa, la care se mai adauga cateva ingrediente, in functie de zona de unde provine reteta (Ardeal, Moldova, Taipei – din astea).

Incercarea numarul doi (da, la acelasi mic dejun, not the next day, ca omu’ normal :)) s-a materializat intr-un bol de supa laksa cu taietei si fructe de mare. La recomandarea bucatarului, am presarat deasupra niste alune prajite, sarate si tocate marunt. Dupa capul meu, am adaugat felii de ardei iute si un strop de zeama de lime. Cred ca a fost prima data cand am mancat supa la micul dejun. Dar bineinteles ca nu m-am oprit aici.

A urmat tura #3, din care am revenit cu farfuria incarcata cu o tocana de porc in sos de soia, cartofi copti cu ceapa, pastai de soia pregatite la abur si tavalite prin sare condimentata, varza si morcovi murati, o salata de castraveti si inca una despre care pot spune ca a fost buna, dar nu si ca stiu ce ingrediente a avut. As putea spune ca erau bambus si alge (si cum n-ati fost acolo, nu ma puteti contrazice), dar putea foarte bine sa foi pastarnac si loboda. Cine mai stie si ce mai conteaza, a trecut fix o luna de cand m-am intors din Taiwan si eu tot la asta visez

(inca n-am terminat serialul, va mai povestesc – are you bored yet?)

Citeste aici mai multe despre aventura in Taiwan.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Michaela says:

    ai reusit sa mai faci ceva dupa acel mic dejun copios? asta e nasol cu mancarea….ti se pune capac la un moment dat si totusi raman atatea feluri interesante de gustat.

    not bored. keep going :)

  2. Mancarea e f. ieftina in Taiwan si foarte buna. Salariile is de cca 4 ori mai mari decat in Romania. Benzina e de cca. 2 ori mai ieftina ca la noi….

  3. Ana says:

    Nu, nu, nu.. don’t stoooop!

  4. coco says:

    cate ceva as gusta si eu, dar ce nu stiu exact ce este ma abtin!

  5. @coco – pai ai fi murit de foame-n taiwan :))

  6. Mancarea este delicioasa in Taiwan!

  7. roxana d says:

    nu ne arati mai multe poze?

  8. @roxana – n-am facut prea multe poze la micul dejun. diferenta de fus orar ma cam faulta :))

Popular posts

Insta Moments

  • pampering opportunities at @mazilique_studio, via @introdsgn
  • This is what happens if you wash your hands 60-70 times a day
  • Whole roasted #cauliflower at the @mazilique_studio #testkitchen. Recipe in profile link
  • #avocado #toast with #smoked #salmon, #capers, #dill and #lemon. Recipe on the blog and link in profile
  • #avocado #toast with #cherrytomato and #balsamic #vinegar. Recipe on the blog and link in profile
  • 10 ideas for #avocado #toast on the blog. Recipe in profile link
  • Lumi. Siropul de sâmbătă seară
  • For the #love of #chocolate - #chocolatetruffles #recipe on the #blog (and at @mazilique_studio). link in profile
  • This is my Lumi☀️❤️❄️. She's perfect.