Chez Mazilique

Taiwan: restaurant cu peste si fructe de mare in Changhua

I love crabs. They pinch
Taiwan e o insula intre Marea de Est si de Sud a Chinei si Pacific. Sigur ca pietele si restaurantele sunt pline de fructe de mare. La o carciuma din Changhua am descoperit o gramada de chestii noi, pe care nu le mai incercasem si cu care nu ma mai intalnisem niciodata – crabi de Pacific, melci abalone, icre sub forma de pasta intarita si taiata in felii subtiri.
searfood-restaurant-WanGong-Harbour-Changhua-County
Crab de Pacific cu orez prajit

 

Peste cu ghimbir proaspat

 

Creveti

De la masa asta lipsesc deserturile cel mai probabil pentru ca nu mi-au placut. Nu mai stiu daca am apucat sa va povestesc, da’ asta nu e punctul forte al taiwanezilor. N-am prea intalnit creme de ciocolata, in schimb am dat peste mult prea multe paste de fasole rosie. Sau supa de fasole verde – adica boabe de fasole verzi fierte cu apa si zahar – un vis nu alta. Cand m-am trezit cu un bol de supa din asta pe masa m-am gasit vorbind:

“Desert? But this looks like…”
“I beg of you not to finish that sentance”
, imi spune Peter, vazandu-ma impotmolita si banuind ca incercam sa-mi gasesc cuvintele pentru o apreciere nu tocmai pozitiva.
Avea dreptate, incercam sa traduc in engleza “spalatura de vase”, pentru ca asa arata desertul de pe masa noastra.

(In alta ordine de idei, cine nu stie faza cu crabul care ciupeste, poate sa o afle aici. Maybe little pinch? :))

YOU MIGHT ALSO LIKE

Insta Moments

  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions
  • Happy days at @mazilique_studio - #fluffy #ricotta #pancakes