Chez Mazilique

Taiwan: templul taoist Matsu in Lukang

In Lukang, oras pe coasta de vest a Taiwanului, am ajuns intr-o seara in care taifunul isi facea de cap in orasul care a fost cel mai important port al Taiwanului acum trei secole. Strazile erau pustii, siroind sub ploaie si scaldate in lumina felinarelor.

Cand vremea tine cu tine, aici poti sa descoperi cele mai frumoase temple din tara, strazi intortocheate si mici magazine prafuite, unde descoperi evantaie si lampioane artizanale, ori tonete cu mancare unde gasesti omleta sau clatite de stridii, plus alte chestii cu prajitura ochi de phoenix, mustati de dragon sau maimute din creveti.

Daca n-ar fi turnat cu galeata, as fi petrecut acolo o zi intreaga rascolind orasul vechi. Insa am ramas doar cu amintirea tempulului taoist Matsu (Mazu sau Ma-tsu), unul dintre cele mai frumoase din oras.

La plecare, ploaia se oprise, asa ca m-am oprit la o dugheana cu omleta de stridii. Ce altceva?

Insta Moments

  • It’s starting
  • Last meeting of the year at @mazilique_studio. Refueling our energy with #nespresso & #essenzamini
  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.