Londra: Borough Market (take two)

25 Nov 2013, Cristina Mazilu
Borough Market e cea mai mare si mai veche piata din Londra. Cand am fost acolo prima data, in 2011, m-am plimbat cu iPhonu’ printre tarabe si m-am intors acasa cu cele mai proaste poze (hipstamatic, non the less!) si cele mai frumoase amintiri cu carnati cumberland, bere, curry de pui si prosecco roz.

Tura asta am iesit la plimbare cu dslr-ul (Canon 70d, cel in teste), pentru ca I’ve learned my lesson. N-au iesit cele mai bune poze pentru ca am insistat sa ma plimb printre tarabe cu aparatul intr-o mana si flute-ul cu bubbly in cealalta, lucru care nu ajuta neaparat la obtinerea unui focus clar. Oh well, at least I had a lovely time.

Sambata trecuta, la Londra, vremea era minunata, soarele batea in curtea Southwark Cathedral, iar piata zumzaia de oameni care venisera la cumparaturile de weekend – pe langa fructe si legume proaspete, carne, charcuterie, peste si fructe de mare, in Borough Market gasesti si o gramada de bunatati gata preparate. Foarte greu de ales intre deserturi turcesti traditionale, ciocolata artizanala, nuci, alune si baclava, paine proaspata, prajituri si placinte, biscuiti handmade, branzeturi de mai multe feluri decat pot eu tine minte, condimente, chutney-uri, gemuri, uleiuri de iti vine sa o iei razna (ma rog, asta e senzatia care ma incearca pe mine cand sunt coplesita de atat de multe goodies), plus o gramada de oameni care-ti vor face pe loc sandwichuri cu confit de rata, carnati la gratar, raclette, curry-uri de ‘nshpe feluri, paella cu fructe de mare, smoothie-uri proaspete sau chiar wheatgrass shots. Whatever you fancy.

borough-market-2

borough-market-3
borough-market-4
borough-market-14
borough-market-24
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Uite cum arata o susanea de piata in Bucuresti, in comparatie cu un market din Londra: http://cazacioc.blogspot.ro/2013/11/o-piata-susanea-in-bucuresti.html

    Sa punem si niste repere. In 2007 echipa noastra a conceput Targul Taranului Roman, transformat apoi in Targul Taranului si Earth Market Slow Food. Viziunea era sa punem pe picioare o piata alternativa, privata, precum un Borough Market. Proiectul era asemanator pe hartie, inclusiv in practica. Am reusit sa facem circa 4-5 ani asta, la The ARK. Din diverse motive am inchis proiectul. Regret ca desi am avut sustinere, ea nu a fost suficienta din punct de vedere social, cultural si comunitar ca experimentul sa mearga mai departe. Si constat precum atatia altii, ca exista in continuare susanelele de piete, precum cea aprobata de PMB in buricul Bucurestiului, piete jalnice. Cand oare miscarea gastronomica din Bucuresti se va implica in sustinerea unei piete comunitare, alternativa, adevarata?

  2. Sunt de acord, insa pana la un punct. Ce ma deranjeaza la pietele din Bucuresti, inclusiv (sau mai ales) la cele alternative, este lipsa unei diversitati. De multe ori se intampla sa gasesti aceleasi produse, indiferent ca-i piata de Craciun, de Paste, sau de duminica. Dar discutia asta e putin irelevanta, cand aceste piete alternative aproape ca nu mai exista.

    La ce mod vezi implicarea “miscarii gastronomice”? Poate se poate face ceva :-) (whishful thinking, yes)

  3. Anonymous says:

    Buna ! Pot pune pe alt site / cont de FB pozele tale fara a specifica sursa ? Multumesc !

  4. @anonim – are you fuckin’ kidding me? :))) evident ca nu

Comenteaza
Follow on Instagram