Motive pentru Londra in noiembrie – British pantry goodies (8)

05 Nov 2013, Cristina Mazilu

Ingredientele de mai jos se gasesc in mai orice pantry din UK. Cu ele-mi umplu bagajele cand ajung pe acolo (dar, mai nou, unele sunt de gasit si pe la noi).



Marmite – e o pasta facuta din extract de drojdie, cu gust foarte puternic si foarte sarat, asa ca va da o savoare intensa felurilor de mancare. Merge numai bine intinsa peste pui inainte de a-l coace la cuptor, dar la fel de bine si intr-un sandwich cu paine integrala si branza. Am vazut ca Nigella Lawson amesteca Marmite cu spaghetti (ma rog, asta n-am mai incercat).






Mustarul Colman’s – mi-l aduc aminte impreuna cu niste carnati pe care i-am mancat in Borough Market si nu pot decat sa ma bucur ca saptamana viitoare pe vremea asta o sa mananc exact asta. Cu un pint de bere. Iar dupa ce o sa-l readuc in bucataria proprie, o sa-l trantesc intr-o combinatie cel putin la fel de reusita: cu un beef steak sandwich.

Chipsuri cu sare de mare si otet de cidru – call it guilty pleasure, dar e una dintre primele chestii in care o sa ma infig. In .ro n-am gasit, insa la Pukka Food au Tyrrell’s Naked (adica fara sare) si Veg Crips (adica chipsuri din morcovi, pastarnac si sfecla – fara organisme modificate genetic, conservanti, aditivim gluten and such).

Golden Syrup – e un sirop gros, facut din glucoza si fructoza. E mai dulce decat zaharul, asa ca poti folosi mai putin. Are o aroma mai untoasa, asa ca merge la fix in prajituri, marinade, glazuri chiar si sosuri. Plus ca am o gramada de retete pe care nu le-am incercat (inca) pentru ca aveam nevoie de golden syrup.

Sarea Maldon – e sarea mea preferata. Are o textura speciala (fulgi de sare) si e tot ce ai (ne)voie sa presari peste o friptura de vita black & blue. Multe kilograme am purtat prin valize de-a lungul timpului (de exemplu in survival kit-ul de anul trecut), dar acum am vazut ca se gaseste si pe ft-shop.ro
Click aici pentru cateva retete recente in care am avut nevoie de sare Maldon.
Toodles,
Mazilique

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (13)
  1. Anonymous says:

    Lyle’s Golden Syrup gasesti si la Piata 1 Mai :) Alina

  2. Anonymous says:

    Siropul de glucoza-fructoza a fost inventat la baza pentru ca e mai ieftin decit zaharul(e din porumb). Si nu e recunoscut de creier ca un dulce, asa ca organismul are tendinta sa manince sau bea cantitati mari din produsele cu glucoza-fructoza(de ex bauturile carbogazoase), acest sirop fiind unul din principalii factori ai epidemiei de obezitate.
    Iulia

  3. @iulia – true, dar eu doar vroiam sa fac niste acadele pentru care aveam nevoie de golden syrup :-) nu sa-l distribui in gradinite si scoli :-))

  4. Carmen says:

    Pentru pantry goodies merita o vizita la Whole Foods (cel de la High Street Kenstington e mare si frumos). As mai pune si o sticla de Sriracha pe lista, nu e englezesc dar e cam bun si nu am vazut inca pe la noi

  5. @carmen – hehehe, Sriracha am luat eu din Dragonul Rosu :D

  6. carmen says:

    suuuper in cazul asta o sa am mai mult loc pentru fudge in valiza

  7. oh, fudge! fudge – cum de n-am trecut fudge pe lista? (era de la sine inteles, nu? :D)

  8. carmen says:

    fudge homemade de la borough market, neaparat cel cu sare

  9. @carmen – s-a notat. nu e viata daca nu e caramel sarat :D

  10. Anonymous says:

    este un magazin mic, sort of plafar, inauntru in piata 1mai. parca bionatura. si se poate comanda si online – sg problema e ca nu au tot timpul pe stoc.
    Alina

  11. Daniela Diamandescu says:

    si cidru? eu eram la cura cu cidru in fiecare seara in Londra….

  12. Sorin says:

    Am gasit si Mustarul Colman’s la ft-shop.ro. Au doua variante, normal…si pudra. Am luat si sarea maldon de la ei pentru diverse “topping-uri”. Le-am facut o vizita la magazin…daca sunteti pasionati, amatori de delicatese, NU va duceti fara bani, e plin de tentatii!

Comenteaza
Follow on Instagram