Kitchen Victim: Valentine’s dinner

12 Feb 2014, Cristina Mazilu

Filmat & montat de Lightaholic & Fame by Fame. Make up – Ioana Oprea

 

Morodan made me do it! Eu vroiam sa stau acasa, sa fac bangers & mash salata de quinoa & patrunjel si sa am o zi linistita, da’ a venit nebuna cu volumul dat la maxim si a zis ca “Valentine’s Day, Vaaaaalentine’s Daaaay!!!”.

Ei bine, fie (nu e ca si cum puteam sa opun rezistenta). Asa ca am invatat-o sa pregateasca una dintre retetele mele preferate (care e si foarte, foooarte simpla), perfecta pentru un dinner date (pe testate ;-).

INGREDIENTE

2 portii, 15 minute

  • 250g creveti  
  • 150g spaghetti
  • 3-4 catei de usturoi tocati marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 mana de rosii cherry, taiate in jumatati sau sferturi
  • 6 rosii uscate, taiate in bucati
  • busuioc si patrunjel proaspat, tocat
  • ulei de masline infuzat cu ardei iute
  • sare si piper proaspat rasnit
Apa se sareaza si se pune la fiert. Se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (vezi acolo cate minute sunt necesare pentru niste paste al dente). 
 
Intre timp, creveti se soteaza in ulei de masline, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Cand au prins putina culoare, se adauga rosiile cherry si cele uscate, se amesteca.
 
Cand pastele sunt gata, se scurg si se adauga in tigaie. Se amesteca bine si se transfera intr-o farfurie. Se presara cateva frunze de busioc proaspat, niste patrunjel proaspat tocat, se picura cativa stropi de ulei de masline infuzat cu ardei iute si… gata!
 
***
Sper ca ati reusit sa urmariti episodul pana la final, pentru ca avem si desert!
INGREDIENTE

2 portii, 15 minute

  • 1 bol cu capsuni proaspete  
  • 150g ciocolata neagra (deci cam doua tablete)
  • 5 linguri de smantana pentru frisca (sincer, eu cam pun din ochi… :-)
  • 100g migdale zdrobite
Ciocolata se topeste pe baie de aburi (intr-un castron asezat deasupra unei oale cu apa care fierbe incet; fundul castronului nu trebuie sa atinga apa). Cand aceasta s-a topit, se adauga smantana si se amesteca. 
 
Sosul astfel obtinut se transfera intr-un bol. Capsunile se inmoaie in ciocolata, apoi se trec prin migdalele zdrobite.
***
 
Ne vedem pe 26 februarie cu un nou episod din Kitchen Victim ;-)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (17)
  1. Ruxandra says:

    Ihm, nu prea e amuzant…

  2. Pentru cei care si-au gasit comentariile sterse: am citit, am notat, am inteles si tin cont de ele :-)

    Primesc cu interes orice critica imi e adresata (mai ales daca e constructiva), dar nu le voi tolera pe cele care-i vizeaza pe oamenii alaturi de care lucrez. Nu inseamna ca afirmatiile voastre nu au valoare sau importanta, ci doar ca aici nu e locul lor (am o adresa de mail pe care puteti sa-mi scrieti direct) – e ca si cum ati veni la o petrecere de-a mea si mi-ati spune ca ceilalti invitati ar trebui sa plece :-)

  3. Anonymous says:

    Atunci cand in video participa 2 persoane este normal sa vizam comentarii pentru ambele parti. Nu poti sterge un comentariu negativ sau subiectiv pentru ca vizeaza o persoana din echipa ta. Emisiunea este in doi, e normal sa fiti amandoua vizate si comentate. Sincer, este prima oara cand nu inteleg atitudinea ta si crede-ma ca sunt o persoana care iti frecventeaza de ff mult timp blogul. Practic, tu si Ana sunteti gazdele principale.
    Loredana

  4. Anonymous says:

    Draga mea…aveam mai multe pretentii de la tine si de la integritatea ta jurnalistica. iti inteleg punctul de vedere, insa cenzura opiniilor nu e ok. pai ce facem? bagam pumnul in gura oamenilor pentru ca au o parere proasta despre “invitatii” tai? crede-ma draga mea ca pot sa las aceleasi commenturi si pe blogul ei si pe al tuturor care promoveaza chestii de genul asta si oameni de genul asta… nu am de ce sa iti scriu pe adresa personala de mail pentru ca exact acesta era si scopul unui comment public, anume de a il vedea/citi si alte persoane indoctrinate de idiotenie si poate se mai trezesc la realitate. sau poate chiar persoana in cauza, vazand cu ochii ei ce cred unii despre ea, sa mai faca un dush rece si sa isi revina la realitate. ori suntem pro discurs liber si libertate de expresie (garantate prin constitutie tuturor)ori postam doar ce e frumos si se vrea auzit? (nu a fost oricum nimic calomnios, sau defaimator ci doar un gossip cum va place voua fetelor) si crede-ma ca parerea asta (chit ca o verbalizez doar eu sau prea putini) este in mintea si pe buzele tuturor… daca tot esti contesa iti asumi ce crede si spunea lumea, loveri si hateri in egala masura… un gest urat, Cristina, sa stergi commenturile, nu te credeam sa faci parte din casta asta de censorshiperi si pana la urma de pupincuristi… pai ce facem acum? lasam doar ce se vrea auzit si vazut sau incurajam lumea la un dialog deschis, transparent, transant, deranjant (de multe ori)… si mai reprezinti si zona de jurnalisti/oameni cu carte si pretentii in zona media/onlie… e treaba ta, in fine, blogul tau, spatiul tau, iti gestionezi cum doresti relatiile sociale si reactiile publicului… ceau!

  5. Anonymous says:

    nu cred ca e ok sa privezi iti cititorii de anumite reactii sau comentarii doar ca sa aperi imaginea unui personaj care ar trebui sa isi asume (ca si tine) in egala masura succesul sau esecul. de aia v-ati facut bloggerite, de aia va place sa va citeasca/vada lumea, de aia publicati ca sa faceti engagement si sa va numarati like-urile frecandu-va palmele entuziasmate. desi asumati-va, dragelor orice vorbe ca de aia ati iesit in public. prin atitudini de genul asta “politically correct” nu faci decat sa indepartezi cititorii de pe blogul tau, sa iti scazi autenticitatea ca profesionist de media/online si pana la urma sa iti tradezi audienta cenzurand ce nu iti/va convine… have some balls gurls!

  6. @loredana & anonim – e foarte simplu: eu pot sa-mi mixed or bad reviews, dar nu vreau sa fac asta in numele altcuiva.

  7. miruna says:

    Foarte haios si acest episod din kitchen victim si mi s pare ca voi 2 faceti un duo “light & bubbly” cum e si potrivit pentru un episod despre food & cooking :) keep up the good work

  8. chicineta says:

    Y’all care ati semnat cu “anonim”, de ce n-ati vrut sa stie lumea cine sunteti? (apropo de “have some balls, gurls)

  9. cookie says:

    Buna ziua, anonimi semnati!:) My two cents (deci, cum ar veni, ce mi se pare MIE normal). Mie mi se pare normal ca atunci cand n-ai ceva bun de zis, sa, mai bine, nu zici nimic. Stiu, shocking:)) Nu mi se pare normal sa bash people in spatiul public. Nu mi se pare normal ca daca cineva are ceva de zis despre Morodan, sa o faca pe blog la Mazi. Pur si simplu nu inteleg de ce sa-ti pierzi timpul cu asta. Nu e ca si cand fetele astea doua au pus un serial out there for all to judge. Nu pricep in ruptul capului de ce nu-si aleg oamenii din multitudinea de content care le e pus la dispozitie zilnic de catre unii, [niste prosti, cum ar veni:)), care n-au, nu-i asa, ceva mai bun de facut], ceea ce le place. Cum scoate unu capu, cu i se frige o tigaie peste el. Vai, vai.

    Cat despre pretentii… cu ce drept le avem, ma scuzati? Ce e circul asta? Pardon, dar I am pissed.

    “de aia v-ati facut bloggerite, de aia va place sa va citeasca/vada lumea, de aia publicati ca sa faceti engagement si sa va numarati like-urile frecandu-va palmele entuziasmate.”

    Jesus Christ, uneori am impresia ca traiesc intr-o bula… Cine sunteti, oameni buni, si de unde veniti?

  10. Beatrice says:

    Wow, nu ma asteptam la asa un val de comentarii negative. Nici eu nu sunt vreo fana a Anei Morodan, dar de aici si pana la a spune ca e sub nivelul tau, e cale lunga. Ca si cum tu te-ai ocupa de filosofie sau arta sau ceva treaba “grea” si partenera ta ar fi din cu totul alt registru. Ok, vad si eu ca nu sunteti la fel dar e absurd sa fii trasa la raspundere “pentru o asociere sub nivelul tau”.

    Am ras si de data asta, in episodul trecut Ana a fost mai simpatica, neasteptat de amuzanta, iar in acesta tu mi-ai placut mai mult :)

  11. BS! Smile and wave girls, smile and wave!

  12. ana says:

    <3 love! mie imi place foarte tare serialul, cred ca in 2-3 episoade chiar ajung sa cred ca bucataria e glamour :)))

  13. Lavinia says:

    Felicitari! Foarte inspirate si de data asta! Ma intristeaza insa oamenii astia care n-au ce face! Dumnezeula, cate frustrari! Felicitari inca o data amandurora! <3

  14. Lavinia says:

    Felicitari! Foarte inspirate si de data asta! Ma intristeaza insa oamenii astia care n-au ce face! Dumnezeule, cate frustrari! Felicitari inca o data amandurora! <3

  15. merryjo says:

    Fain and super-funny:)I love it a lot-you two make a crazy kitchen couple:d

  16. Anonymous says:

    In sfarsit un episod fain si vazubil pana la ultima imbucatura! Imi place:)
    Bune si retetele,bun cu totul.
    Keep on!

    Mada(fata) :))

  17. Eu ma distrez cu emisiunile voastre, pentru ca stiu ca sunteti amandoua mult mai mult decat vad unii anonimi la prima vedere.

Raspunde la chicineta
Follow on Instagram