Chez Mazilique

3 paini, 3 sandwichiuri, 1 concurs

Sunt cateva feluri de mancare – cum sunt salatele si sandwichurile – care de multe ori raman intr-o zona foarte banala, cand de fapt ar putea fi niste feluri de mancare spectaculoase.

Asa ca atunci cand cei de la Paul m-au provocat sa creez trei sandwich-uri pentru trei dintre painile lor am acceptat rapid. Can’t say ‘no’ to a creative challenge ;-)

Ce-a urmat mai departe a fost o joaca cu cateva dintre ingredientele mele preferate. A rezultat un sandwich vegan, pregatit cu pain complet, unul de-a dreptul carnivor – cu carpaccio de vita si pain platine, si un al treilea (de care nu ma mai satur!) – un open sandwich cu salata de creveti asezata pe o felie de pain flamand complet.

Mai jos gasiti si retetele. Let me know care va place mai mult si, daca aveti o combinatie speciala pe care o folositi in sandwich-urile preferate, propun o demonstratie live!

Trimite-mi pana luni, 27 octobrie, un mail pe office@mazilique.ro cu reteta ta preferata de sandwich si, daca imi starnesti curiozitatea, te voi invita pe 31 octombrie, la brutaria Paul de la Universitate pentru o scurta – dar savuroasa! – competitie de sandwich-uri. Noi iti punem la dispozitie ingredientele, tu iti pui la bataie imaginatia si la final sigur vei primi un premiu delicios.

Dar sa revenim la sandwich-urile de azi:

 

Sandwich cu morcov, stafide si humus

sandvis_vegan_cu_morcov_humus_si_stafide

INGREDIENTE

5 minute, 2 bucati

    • 1 morcov mare, curatat si dat pe razatoare
    • 2 linguri de stafide
    • ½ lingura de otet de vin alb
    • 1 lingura de menta tocata
    • 4 felii de pain complet
    • 3 linguri de humus

 

Amesteca morcovul cu stafidele, uleiul si otetul. Asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit si adauga menta.

Imparte humusul pe doua dintre feliile de paine, intinde-l uniform si pune deasupra mixul de morcov. Asaza celelalte doua felii de paine deasupra si formeaza sandwichurile.

 

Triplu sandwich cu vita

Sandwich cu carpaccio de vita

INGREDIENTE

5 minute, 2 bucati

    • 200g de vita (eu am folosit carpaccio, dar merge minunat si cu felii de roast beef)
    • 6 felii de pain platine
    • 1 castravete murat, tocat marunt
    • 1 lingura de capere, tocate marunt
    • 1 mana de patrunjel, tocat marunt
    • 3 linguri de maioneza
    • ½ lingurita de sos Worchestershire
    • 4 picaturi de sos Tabasco
    • ½ cepa rosie, tocata marunt

 

Pentru a face sosul, pune intr-un bol castravetele murat, caperele, ceapa, patrunjelul si adauga maioneza, pentru a lega ingredientele. Asezoneaza cu sare, piper si cele doua sosuri – Worchestershire si Tabasco.

Pentru a asambla sandwich-ul, taie painea in felii si aseaza in straturi: o felie de paine, o lingura generoasa de sos, doua felii de carpaccio de vita, inca o felie de paine si apoi repeta.

Next-time

 

Adauga si un strat de frunze de salata.

 

 

 

Sandwich cu salata de creveti

Sandwich crevetiINGREDIENTE

5 minute, 1 bucata

    • 100g de creveti decorticati, fierti si raciti
    • 1 felie de pain flamand complet
    • 1 lingura de maioneza
    • 1 lingura de marar tocat marunt
    • 1 lingurita de sos de ardei iute Sriracha
    • ½ castravete taiat in cubulete
    • 1 mana de rosii cherry, taiate pe jumatate
    • 1 mana de frunze de rucola
    • 1 lingura de zeama de lamaie, plus extra pentru servit

 

Intr-un castron amesteca maioneza cu sosul Sriracha, jumatate din marar, sucul de lamaie si zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit. Adauga apoi castravetele, crevetii si rosiile apoi amesteca.

Pe o farfurie, pune felia de pain flamand complet, asaza deasupra frunzele de rucola si apoi amestecul cu creveti. Presara deasupra mararul ramas si serveste alaturi de sferturi de lamaie, care sa poata fi stoarsa deasupra.

 

Deci, cum vi s-a parut? Astept si propunerile voastre de retete pana luni, 27 octombrie, la office@mazilique.ro, si ne vedem pe 31 octombrie, la Paul de la Universitate.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Sebastian says:

    Me 2 \m/ -_- \m/

  2. Ivo says:

    Bookmarked ;) Incerc reteta nr 2. Doar mi-e frica de maioneza aia… inca nu am gasit una pe gustul meu :)

  3. Mirela says:

    Cand vom primi raspuns daca au fost considerate interesante retetele sau nu?:)

  4. Daniela says:

    Buna! :)
    Cum este acel carpaccio ? Unde se găsește ?
    Multumesc!

  5. […] vreo două săptămâni am citit la Mazi pe blog despre lansarea unui concurs de făcut sandvişuri, în colaborare cu Brutăriile Paul care fac anul acesta 125 de ani de la înfiinţare, la mama […]

  6. […] cu titlul „Bread Artists”, au fost selectați în urma unui concurs desfășurat pe blogul Mazilique.ro. Cristina Mazilu a lansat provocarea către cititori odată cu trei rețete de sandwich-uri propuse […]

  7. […] cu titlul „Bread Artists”, au fost selectați în urma unui concurs desfășurat pe blogul Mazilique.ro. Cristina Mazilu a lansat provocarea către cititori odată cu trei rețete de sandwich-uri propuse […]

Insta Moments

  • summoning spring
  • Playground, I haz it
at #MaziliqueStudio
  • #tropical days at #MaziliqueStudio
  • We're hiring. Check it out on the blog
  • Just a throwback to one of my favourite places - Baracca (and of of my favourite dishes)
>
>
>
#missingthis
  • Really excited about tomorrow, as I'm returning to #MaziliqueStudio and to working on my projects in my beloved kitchen. But until then, I'm treating the first Monday of the year as it should be - with 50 shades of grey laziness and a touch of nostalgia.
  • You really have to check this out. Recipe in profile link 
#chocolate #icecream #christmas #recipe
  • Some #bacon wrapped #turkey. Check out the recipe on the blog
  • a girl and her #pig