Chez Mazilique

Kitchen Victim: Ep. 6 – Irish Soda Bread // Paine cu bicarbonat si lapte batut

Cred ca toata lumea, indiferent de cat putin se pricepe la gatit sau cat de rar ajunge prin bucatarie, trebuie sa stie sa pregateasca paine. E ceva de baza, e simplu, e important, e bun – eu una ma declar fericita cu o coaja crocanta de paine calda, unsa cu unt si presarata cu putina sare de mare. Pun si un pahar de vin langa si este  p e r f e c t.

Asa ca in acest nou episod din Kitchen Victim am gasit de cuviinta sa-i arat Anei cea mai simpla si mai rapida reteta de paine pe care o stiu. Trag inclusiv sperante ca o s-o pregateasca si-n intimitatea propriei bucatarii (daca intre timp n-o fi transformat-o complet in dressing sau ceva). Oh well, one can only hope.


INGREDIENTE

5 minute, plus 40-45 de minute in cuptor

    • 500g faina
    • 100g fulgi de ovaz
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 500ml lapte batut
    • extra faina pentru framantat

 

Amesteca faina cu fulgii de ovaz, sarea si bicarbonatul de sodiu.

Adauga laptele batut, amesteca din nou, apoi framanta putin, pana ce obtii o compozitie omogena. Mai adauga faina daca e nevoie, apoi formeaza painea, pune-o pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptorul incins la 180°C timp de 40-45 de minute, sau pana ce e rumena.

Mananc-o pe nerasuflate. Cu prietenii.

irish soda bread paine kitchen victim

Imagine: Catalin Opritescu si Mihai Dina
Montaj: Vlad Constanda

  1. Diana says:

    Haha, love it, azi o sa incerc si eu. #no #ardeal

  2. Didi says:

    Cu alte cuvinte, in episodul 7 vom numara cati au mai ramas :). Genial tagline-ul unei bloggerite, care ti s-ar potrivi: “MANY HAVE EATEN HERE. FEW HAVE DIED” :)))

  3. aura says:

    doamne, penibile sunteti…

  4. Ileana says:

    Fac painea asta ACUM!
    You’re always fun to watch, mai ales daca mai scapi de ardeleneste (btw, what’s up with that?)

  5. Georgiana says:

    super! ce tip de faina ai folosit? ms

  6. Maxxine says:

    painea ca painea, dar bluza, de unde ziceai ca e the signature bluza? :)

  7. Anca Popa says:

    S-a invirtit saraca Ana pe linga bataie, dar intr-un final a reusit sa faca o piine. Parca vine din filmele mute ale anilor ’20 cu Louise Brooks. Ma astept sa o vad data viitoare cu pene sau o rochie cu crinolina, ceva manusi lungi, ce poarta tot omul in bucatarie cind gateste.Dar apreciez ca are regulamentar, paharul cu vin. Deci clar are ceva cunostinte de gatit. Bravo !!!!

  8. […] Bread recipe (original here). […]

Insta Moments

  • When life gives you lemons, make gin & tonic cake🍋🍋🍋🍸🍞. Link in profile
  • las și eu animalele astea aici.
  • Când eu încerc să lucrez la #MaziliqueTheBook și Lumi mă ajută 🐾❤️🖍️
  • Pasta, tuna, broccoli, olives, lemon, garlic - the works! Recipe link in profile
  • Words to live (and drink) by, via @overheardlondon ・・・
The Long Acre Bar. Covent Garden. 🍾💁
  • Olive oil and sea salt - the official sponsors of kitchens everywhere. (As of now, in my new home kitchen as well) • #casacucastani
  • Când se întoarce @oana_misha din vacanță 💙
  • 💙🐾 mornings with Lumi
  • @ottolenghi inspired #clafoutis, with wine and thyme caramelised figs. recipe in profile link