Chez Mazilique

Kitchen Victim: Ep. 8 – Apple Crumble // Placinta cu mere ultra simpla

Fara s-o mai lungim – ca sigur aveti ceva cumparaturi de Craciun de facut pe ultima suta de metri, deci nu aveti timp de pierdut – mai jos puteti vedea cel mai nou episod Kitchen Victim, in care (incerc sa) o invat pe Ana Morodan sa pregateasca o placinta cu mere. CEA MAI SIMPLA DIN LUME! (sau la care m-am putut gandi eu).

E minunata pentru Craciun si atat de buna si de usor de pregatit, incat o sa sfarsiti prin a o face tot anul, indiferent de anotimp.

De data asta n-o sa va mai explic reteta – sigur ca am si niste cantitati pe care le folosesc (uneori) dar de cele mai multe ori, apple crumble-ul e o un desert pe care chiar il fac din ochi. Asa ca va invit sa va jucati cu niste mere taiate cubulete, faina, zahar si unt. Parerea mea e ca ati putea adauga si niste jumatati de nuca si cateva stafide (daca au stat in rom inainte, nu se supara nimeni)

apple crumble - placinta cu mere - kitchen victim

Nu uitati de inghetata de vanilie – alegerea noastra a fost Häagen-Dazs ;-)

Also – stay tuned, pana in Craciun revenim cu un nou episod, ultimul din primul sezon Kitchen Victim!

Imagine: Catalin Opritescu, Mihai Dina, Vlad Constanda
Montaj: Vlad Constanda
 
  • Click AICI pentru mai multe retete cu mere!

  1. Gabi says:

    “Ca si cum ai manca zapada with a flavour!” :))))))))))))) Geniala!

  2. Gabrielle says:

    sunteti zuperrr in ‘combinatia’ asta!morodan e piesa!si reteta…e la fix in perioada asta.

  3. Anca Popa says:

    It was a pleasure seeing you. Both of you. Again. Pe principiul “mama impunge si eu trag, ce mai iishoara-mi fac”, Ana a gatit iar. Din priviri. E o performanta si aceasta. Inghetata chiar asta a fost la inceput zapada (gheata) with a flavour, ma rog, suc de fructe si ii datoram mult lui Marco Polo care dupa o vizita in China, la sfirsitul secolului al XIII-lea a popularizat-o si in Italia. Urmarindu-va simteam deja aroma scortisoarei, dar totusi nu mergea si un praf de sare in crumble ?Just ask. A se remarca rochia rosie a Cristinei si cerceii. E o schimbare. Parca asteptam sa apara de undeva, sa treaca putin prin cadru un ren, un Mos Craciun, ceva de genul. Very nice. Inteleg ca urmeaza inca o surpriza, deci sa stam pe aproape.

  4. nu prea imi place cum arata …zici ca e un terci …

  5. Mada says:

    Video e simpatic.
    Reteta insa nu prea are legatura cu cea de cramble. Ai spus ca trebuie sa iasa ca niste firmituri – in cazul de fata sunt conglomerate :D

  6. Mihai says:

    paiii aia e bucataria ta proprie? looks amazing :D

  7. Maria says:

    Hei, sunt o reala Kitchen victim cand vine vorba de prajituri. Nu ma omor dupa ele, nu imi place sa fac. Dar ma gandeam sa le fac o surpriza alor mei de Craciun, iar reteta aceasta pare quite simple. E ok sa o bag peste noapte la frigider? (ca sa nu se faca terci). Thanks and Merry Christmas :)

  8. Roxana says:

    Am facut ieri reteta aceasta si a iesit delicioasa, mai ales combinata cu inghetata de vanilie. Am pus la ochi in 4 ramekins ca mi s-a parut ca in tava se imprastie prea tare la servire. Sotul a fost si el innebunit, asa ca am cautat alte retete de-ale tale cu mere si acum nu ma pot hotari what’s next.
    Sugestia ta de a pune nuci tocate si/sau stafide (alcoolizate :P ) ar trebui inclusa in reteta ca un must, nu ca optiune, pentru ca e minunata combinatia.

  9. Georgiana says:

    Ce-mi place de voi!..:) :)

Insta Moments

  • Windowsill harvest at @mazilique_studio
  • tender is the night
  • (wannabe ) (ballerina) bun + golden retriever + cuddly hugs = hot dog?! 🌭💛
  • #peach and #pistachio #tart - recipe on the blog and link in profile
  • #figs #clafoutis, soon on the blog
  • 🎶🎶 take my ❤️ and please don't break it // geez, I'm having a cheesy morning at @mazilique_studio
  • Midnight promises at @mazilique_studio 
#testkitchen #chocolatecake #spreadthelust
  • tata crește roșii ❤️🍅
  • catching up with my breakfast