Chez Mazilique

Kitchen Victim: Ep. 9 – Victoria Sponge Cake // Tort rapid cu crema de unt si gem de capsuni

Dupa un an de Kitchen Victim, m-am gandit ca Morodan e pregatita – asa ca a venit momentul pentru un tort. Desigur, am cautat cea mai über-extra-mega-super-simpla varianta. Si am gasit-o sub forma unui Victoria Sponge Cake englezesc, pe care – ca sa fac lucrurile chiar si mai simple – l-am pregatit cu ajutorul lui Masterchef Gourmet de la Tefal.

Imagine: Mihai Dina si Vlad Constanda
Montaj: Vlad Constanda
 

 

Inca o data, pentru cine n-a retinut pana la capat:

 

INGREDIENTE

15 minute timpul de preparare, plus 20 minute timpul de coacere

PENTRU BLAT

    • 200g unt moale
    • 200g faina
    • 200g zahar
    • 4 oua, batute
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 linguri de lapte

 

PENTRU CREMA

    • 100g unt moale
    • 160g zahar pudra
    • 1 strop extract de vanilie (optional)
    • 300g gem/dulceata de capsuni
    • zahar pudra, pentru decorat

 

Incinge cuptorul la 180°C. Pune toate ingredientele pentru blat in vasul mixerului si amesteca bine pana ce obtii o compozitie omogena.

Acopera cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul de 20cm si imparte compozitia intre acestea. Da formele la copt timp de 20 de minute, pana ce sunt aurii, apoi lasa-le la racit (nu ca noi, care ne-am grabit sa incheiem primul sezon din Kitchen Victim :-))

Pentru a face crema, bate untul cu zaharul pana ce obtii o crema. Adauga si un strop de extract de vanilie, daca folosesti.

Intinde crema pe dosul unuia dintre blaturi, pune deasupra un strat de gem de capsuni si apoi asaza cel de-al doilea blat. Pudreaza cu zahar inainte de a-l servi.

Se pastreaza intr-un recipient inchis etans pana la doua zile.

//

Masterchef Gourmet de la Tefal este un robot multifunctional care, odata ajuns in bucatarie, face treaba pentru tine.

Robotul este special conceput pentru a asigura amestecarea omogena a compozitie in vas. Este dotat cu tel, mixer si malaxor si suficient de puternic pentru a prepara 1,8 kg de aluat (capacitatea bolului este de 4 litri).

De asemenea, robotul vine si cu un blender cu care poti pregati smoothie-uri si milkshake-uri.

In plus, Masterchef Gourmet vine si cu o masina pentru tocat carne (deci in sfarsit pot sa ma apuc de facut carnati!).

Pe langa acestea, este echipat si cu un storcator de fructe, plus o razatoare cu patru conuri.

Yup, v-am zis ca face el toata treaba ;-)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. […] Mazilu also brought her trusty helper this time – Tefal`s Masterchef Gourmet – a multifunctional robot which practically does the work for you (a cooking way which I practically adore). For more info about this smart robot check Mazilu`s details […]

  2. Mihaela says:

    si noi ne-am bucurat sa va urmarim in aceste episoade super amuzante. Astept cu nerabdare sezonul urmator. Poate cu episoade un picut mai lungi si cu retete mai complicate?? :D

    Sarbatori Fericite voua si echipei!

    • Cristina Mazilu says:

      daca o conving pe Morodan, si eu as zice sa trecem la nivelul urmator! :-) multumim, Mihaela!

  3. simona says:

    O metoda rapida de a taia hartia de copt pentru forme rotunde, less quantum physics https://www.youtube.com/watch?v=hHJHqKLtJ0o

Insta Moments

  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪