Chez Mazilique

Planul pentru masa de Craciun

Masa de Craciun de pe 25 decembrie necesita intotdeauna multe pregatiri. Si, daca am invatat ceva din orele pline pe care bunica mea le petrecea in bucatarie inainte de un asemenea festin, e ca ar fi bine sa planuiesti totul din timp. Doar nu vrei sa fii prea obosit ca sa te mai bucuri de masa atunci cand, intr-un final, reusesti sa termini de pregatit toate felurile pe care ti le-ai propus.

So here’s my plan:

 

23 decembrie

 

24 decembrie

 

25 decembrie

9:00 — Scoate carnea care a stat la marinat (curcanul/porcul/vita) din frigider si pune vinul alb, bubbly-ul si restul de bauturi in loc.

9:45 — Incinge cuptorul la 180ºC. Fa putina ordine prin bucatarie si scoate toate farfuriile si platourile de care vei avea nevoie. Pune-le deoparte, ca sa nu te incurce pe blatul de bucatarie.

10:00 — Pune carnea la cuptor si gateste-o conform retetei.

12:00 — Pregateste masa – asaza fata de masa, tacamurile, farfuriile.

13:00 —  Scoate folia de aluminiu de pe friptura din cuptor si da cuptorul la 200ºC, ca sa se rumeneasca.

14:00 — Verifica daca carnea e patrunsa, scoate-o si las-o sa se odihneasca. In acest timp, poti pregati un sos sau dezgheata-l pe cel din congelator.

14:15 — Scoate din frigider aperitivele pregatite cu o zi inainte si finiseaza-le (da la cuptor prunele invelite in bacon, pregateste pe gratar carnaciorii pe frigarui de rozmarin)

14:30 — Gateste sau incalzeste garniturile si roaga pe cineva sa se ocupe de bauturi – sa decanteze vinul rosu, sa umple  frapierele cu gheata pentru vinul alb sau spumant, sa pregateasca cocktailuri.

15:00 — Serveste invitatilor aperitivele si bauturile.

15:30 — Taie friptura si serveste-o impreuna cu sosul si garniturile.

De aici incolo va descurcati pana la desert ;-)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Laura says:

    That is quite a plan. However eu voi înghesui multe mâine, pe 24, singura zi în care pot face treabă.

  2. Anca Popa says:

    Scenariul e bun, astept ecranizarea. Dar sa vedem cine stringe masa, face curatenie si spala vasele.

  3. […] de a fi gazda la un astfel de eveniment, chiar daca dupa ce am citit (si aplicat cu alte ocazii) planul pentru masa de Craciun al lui Mazi, aproape ca ma si vad in stare de asa ceva. Privind din loja spectatorilor, m-am trezit sa dau si […]

Insta Moments

  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty
  • Dog and hotdog. The works.
//
#acasalasimbio