Tofu in crusta crocanta si noodles cu legume

08 Jun 2015, Cristina Mazilu

Prima data cand am experimentat cu tofu a fost la un atelier de cooking intr-un restaurant vegetarian din Zurich. Sa tot fie vreo patru ani de cand m-am imprietenit cu branza de soia, asa ca saptamana asta am revenit asupra subiectului si am mai incercat o reteta.

Daca (si tu) esti din categoria celor carora nu prea le e clar ce trebuie sa faca cu tofu, incearca reteta de mai jos – e una dintre cele mai bune variante pe care le-am testat.

ingrediente tofu crusta crocanta
INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 1 ou
    • 300g de tofu Inedit in saramura
    • 3 linguri de amidon
    • 4 linguri de seminte de susan
    • 150ml ulei de floarea soarelui
    • 2 morcovi
    • 1 ardei rosu
    • 3 catei de usturoi
    • 1 bucata mica de ghimbir
    • 2 fire de ceapa verde
    • 200g de taietei cu ou (sau fara, if you wanna keep it vegan ;-)
    • 1 lingura de sos de soia

ingrediente tofu in crusta crocanta

Taie sub forma de bastonase morcovul, ardeiul si ghimbirul. Taie usturoiul in felii subtiri si ceapa toac-o in fasii. Bate oul.

tofu

Taie tofu in felii, apoi in bucati triunghiulare.

 

Pune oul batut intr-o farfurie si trece bucatile de tofu prin acesta. Intr-o alta farfurie, amesteca amidonul si susanul, apoi tavaleste bucatile de tofu prin acest mix, pana ce sunt bine acoperite.

tofu - crusta crocanta

Lasa-le deoparte pana ce pregatesti taieteii cu legume.

Incinge doua linguri din ulei intr-un wok, adauga morcovii si prajeste-i amestecand pana ce se inmoaie putin. Adauga ardeiul, usturoiul, ghimbirul si ceapa verde si mai prajeste timp de cateva minute.

legume noodles

Intre timp, pregateste taieteii cu ou conform instructiunilor de pe pachet (in functie de cei pe care i-ai ales, va fi nevoie fie sa-i fierbi, fie sa-i inmoi in apa clocotita).

Cand taieteii sunt gata, adauga-i peste legume, impreuna cu sosul de soia.

Intr-o tigaie incapatoare, incinge restul de ulei. Cu grija, prajeste pe rand bucatile de tofu – cateva minute pe fiecare parte – pana ce se rumenesc. Scoate-le si scurge-le de ulei pe un prosop de hartie, apoi serveste-le impreuna cu taieteii cu legume si extra sos de soia, daca vrei. (Si imparte-le cu prietenii vegani, cum am facut eu. It was highly appreciated :-D)

tofu in crusta crocanta

//

Branza tofu de la Inedit, facuta din boabe de soia nemodificate genetic, mai poate fi gasita prin mai toate supermarketurile si in alte patru variante: afumata, cu marar, cu chimen, cu ardei.

Acum ca mi-am intrat in mana, eu mai am in plan sa pregatesc un stir fry cu tofu marinat in ghimbir si soia, cu legume si alune caju, plus un curry de tofu cu mango si orez. Will keep you posted ;-) Pana atunci, testeaza varianta de mai sus, o sa-ti schimbe parerea despre tofu (in bine, doh!).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Alina says:

    Sounds great! Cu ce se poate inlocui oul la tofu pentru ca reteta sa devina de post/vegana?

  2. Alina says:

    Sounds great! Cu ce se poate inlocui oul la tofu pentru ca retata sa devina de post/vegana? Multumesc

Comenteaza
Follow on Instagram