Tort cu zmeură și migdale

03 Aug 2015, Cristina Mazilu

Cum moderatia n-a fost niciodata – da’ niciodata – o trasatura care sa ma caracterizeze (nici macar un pic, nici macar putin, nici deloc-deloc), gemul de mai jos a fost doar the tip of the iceberg. 

In ultimele zile, zmeura s-a dezlantuit in bucataria mea – de la cea care a ajuns intr-un pandispan simplu si bun la alta care a aterizat in briose sau placinte, in sosuri si inghetate, peste o prajitura cu ciocolata, si, nu in ultimul rand, la zmeura care a sfarsit intr-un tort care a fost asa de bun, incat mi-a fost frica sa dorm cu el in casa.

 

INGREDIENTE

30-40 de minute, 6-8 portii

    • 140g migdale macinate
    • 140g unt la temperatura camerei
    • 140g zahar
    • 140g faina
    • ½ plic de praf de copt
    • 2 oua
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 300g zmeura
    • 2 linguri de fulgi de migdale
    • zahar pudra, pentru decor

 

Incinge cuptorul la 180ºC si unge cu unt o forma pentru tort cu fundul detasabil, cu diametrul de 18-20cm (eu am folosit una de 18cm).

Folosind un robot de bucatarie sau un mixer, amesteca migdalele, untul, zaharul, faina, praful de copt, ouale si extractul de vanilie pana ce obtii o compozitie omogena. (Eu am aruncat toate ingredientele in Masterchef Gourmet-ul folosit in episodul asta din Kitchen Victimmay the gods of kitchen bless his soul, ca e mai bine de juma’ de an de cand eu nu mi-am mai batut capul cu aluaturi, creme si albusuri and such).

Pune doua treimi din compozitie in forma de tort. Adauga un strat de zmeura deasupra, apoi asaza restul de compozitie intr-un strat uniform (s-ar putea sa-ti fie mai usor daca faci asta direct cu degetele, fara spatule sau alte scheme), apoi presara deasupra fulgii de migdale.

tort-cu-zmeura-si-migdale

Da la cuptor prajitura timp de 40-50 de minute, pana ce e aurie. Las-o sa se raceasca in forma, apoi scoate-o din tava si presara putin zahar pudra deasupra.

Incearca sa n-o mananci pe toata odata. O sa fie foarte greu, iti spun sigur. Motiv pentru care eu una m-am urcat in masina si am inceput sa duc felii de prajituri pe la prieteni. Niciunul n-a avut reclamatii.

bakewell raspberry cake -- tort cu zmeura si migdale-1-2

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (13)
  1. Ana says:

    Cu ce as putea sa inlocuiesc zmeura ca eu nu sunt din buc si p-aici nu se mai gaseste zmeura de ceva timp?

  2. Cici says:

    Buna,

    Cum obtin migdalele macinate? E faina de migdale? Sau doar migdale facute la blender?
    Multumesc.

    • Cristina Mazilu says:

      oricare dintre variante ti-e la indemana. in final si faina de migdale e facuta tot din migale macinate.

  3. Ana says:

    Afine de cultura si de padure si cred ca si mure:) mai am niste zmeura la borcan dar i’m not a big fan:))

  4. Ana Maria Por says:

    Easy. Eu am tava de 28, deci the more the merrier!
    In plus astept vreo 3-4 kg de zmeura. La fix!

  5. liliana says:

    hello!
    ai zis ceva de 18-20 biscuiti la ingediente .ce-i cu ei ? ca nu mai apar in reteta
    mci

  6. Maia says:

    Cele 140 g de zahar se pun in compozitie? Ca mi-au ramas pe afara ;) Multumesc!

  7. […] asa .. m-am oprit la bruschete, creveti cu usturoi si un tort cu zmeura si migdale a la Mazilique (http://mazilique.ro/2015/08/tort-cu-zmeura-si-migdale/ […]

  8. Andreea says:

    Hello! Intrebare intrebatoare :) daca folosesc zmeura congelata e ok? Trebuie sa I mai fac ceva in plus?

  9. Valen says:

    Am facut eu cu zmeura congelata si a iesit ok fara sa modific ceva la reteta.

Raspunde la Maia
Follow on Instagram