Chez Mazilique

10 lucruri de facut in Madrid

Prima data am fost la Madrid in 2009. Abia incepusem sa inteleg care-i treaba cu mancarea, asa ca mi-am petrecut toata vacanta mancand jamon si frecand muzeele. A doua oara, anul asta la inceputul lui mai, m-am dus pregatita, antrenata si cu considerabil mai multe mofturi. Mai jos sunt cele zece motive pentru care eu deja planuiesc niste bilete de avion de intoarcere.

 

1/ Rezerva o masa la Al Trapo, restaurantul condus de Paco Morales, unul dintre cei mai interesanti noi chefi ai Spaniei, care a pus la punct un meniu inspirat din bucataria traditionala, insa reinterpretat intr-o maniera moderna foarte misto. Acolo ti se pot intampla feluri precum croissant cu spider crab (4 €), tocana de coada de bou cu melci de mare si gnocchi de polenta (14 €), sote de baby calamar cu flan si piure de conopida si spuma de piper alb (14 €). (Nu stiu cum v-au sunat toate astea, da’ eu sunt deja pe Skyscanner si caut biletele alea de avion de care ziceam). Si o chestie care mie mi-a placut foarte mult, Morales isi descrie mancarea asa – “Una cocina suculenta, muy fresca, muy viajera, de aquí y de allá, que recoge la identidad  de todas las cocinas que me han seducido”.
Caballero de Gracia nr. 11

 

2/ Probabil cea mai memorabila masa pe care am luat-o in Madrid a fost cea dintr-o piata. Schema e sa vizitezi turistica piata San Miguel, dar sa te opresti la masa la Mercado de San Antón. Piata are trei niveluri, asa ca am luat cate un pranz la fiecare dintre ele. As one does. Constructia ideala, dupa cum mi-a fost aratat (gotta love nespecificitatea diatezei pasive) e dupa cum urmeaza: croquetas (cu hribi, jamon, branza) si bere la parter; stridii, arici de mare, queen scallops, almejas si cava la etajul 1, dupa care friptura de vita in sange cu cartofi prajiti, pimientos de Padrón si vin rosu la etajul 2. S-ar putea sa-ti fie greu sa te mai ridici de pe scaun, dar va fi meritat.
Calle de Augusto Figueroa nr. 24

Madrid - Mazilique.ro-8

Madrid - Mazilique.ro-10

Madrid - Mazilique.ro-9

Madrid - Mazilique.ro-11

Madrid - Mazilique.ro-12

 

3/ Ginul tonic e o traditie peste tot in Spania, iar in Madrid cu greu vei gasi un bar care sa nu serveasca propria varianta, de cele mai multe ori insotit de o farfurie cu jeleuri de fructe (la care intai m-am strambat, apoi am comentat si in final le-am mancat, desigur). Dar daca vrei sa treci la nivelul urmator, mergi in Chueca, cartierul cu probabil cea mai mare aglomeratie de carciumi, la barul hotelului Only You, unde te asteapta o selectie de 36 de feluri de gin (incepand cu 12 €). Iti doresc succes cand o sa vrei sa-ti gasesti drumul inapoi la hotelul tau.
Barquillo nr. 21 

Madrid - Mazilique.ro-6

 

4/ Rezerva-ti macar jumatate de ora pentru a parcurge parcul Retiro, fostele gradini regale create in secolul al XVII-lea. Nu rata Palatul de cristal, care cel mai probabil va gazdui si o expozitie. Cel mai bine insa, inainte de a ajunge in parc, treci printr-o delicaterie si cumpara jamon si manchego pentru un picnic impromptu.
Plaza de la Independencia nr. 7

Madrid - Mazilique.ro-2 

5/ Nu poti sa pleci din Madrid fara sa ajungi intr-un tapas bar unde sa te inghesui la rand la bere, sa arunci servetele pe jos si sa ceri inca o caña de cerveza langa un platou cu tapas. Locul unde mi-a placut cel mai mult sa fac asta a fost Taberna la Dolores.
Plaza de Jesús nr. 4

Madrid : Mazilique.ro : Taberna de Dolores

 

6/ Daca nu te-ai saturat (cum a fost si cazul meu), muta-te langa, la Cervecería Cervantes, unde poti continua distractia cu platouri de creveti, salata de ventresca de ton si calamari prajiti.
Plaza de Jesús nr. 7

Madrid : Mazilique.ro : Cerveceria Cervantes

 

7/ Daca iti place aroma de violete, trebuie neaparat sa ajungi la magazinul La Violeta, care vinde de la bomboane, dropsuri si flori de violete zaharisite la marmelada de violete.
Plaza de Canalejas nr. 6

 

8/ Prado, Thyssen-Bornemisza si Reina Sofia sunt cele mai cunoscute muzee (pe care vi le recomand sa le vizitati) (asta pentru ca, din pacate, nu am cum sa va oblig sa o faceti). Insa de data asta am descoperit farmecul muzeului dedicat pictorului impresionist Joaquin Sorolla. Fosta sa casa, care ii adapostea si studioul, a fost transformata in muzeu care acum ii gazduieste multe dintre opere, precum si o serie de obiecte personale. De asemenea, este o adevarata placere sa-ti petreceri ceva timp si in gradina casei, care a fost proiectata in stil andaluz chiar de catre artist.
Paseo del General Martínez Campos, nr. 37

 

9/ Pentru un adevarat clasic – croquetas de bacalao – opreste-te la Casa Labra si comanda cateva dintre faimoasele lor crochete de cod alaturi de un pahar de Jerez Fino. Restaurantul e deschis din 1860, iar decorul inca aduce aminte de epoca. De asemenea, aici a ramas o parte de istorie spaniola, pentru ca aici a fost fondat, pe 2 mai 1879, Partido Socialista Obrero Español (useless trivia, I haz it).
Calle de Tetuán nr. 12

Madrid - Mazilique.ro-7

 

10/ Daca vrei sa score some points si pe partea mai turistica, opreste-te la restaurantul Botín. Asa o sa poti da un check in pe Facebook in cel mai vechi restaurant din lume (recunoscut de Guinness Book of Records) – deschis in 1725. Cele mai populare feluri din meniu sunt cochinillo asado (purcel de lapte copt) si cordero asado (miel copt), pregatite in cuptoare cu lemne.
Calle Cuchilleros nr. 17

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Teodora says:

    Cand am vizitat Madridul am facut-o in conditii vitrege si nu mi-a placut deloc…nici macar mancarea, dar asa se intampla cand esti tarat prin KFC sau alte fast food-uri cu iz mai autohton decat aripioare de pui deep fried:( Abia in Barcelona si Gran Canaria am descoperit cat de minunata este Spania, ceea ce mi-a dat de gandit si in legatura cu Madridul. Cu postarea ta, mi-ai creat o nelniste si un dor de duca. But first, Stockholm is waiting for me! :D

  2. Am reusit si eu sa ajung la Mercado de San Antón si a fost super

    multumesc pentru recomandari, voi incerca sa ajung data viitoare si la celelalte locatii :)

  3. Mihaela says:

    Cele mai bune croquetas, recomandate de localnici, se pare ca le gasesti la Casa Julio (http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g187514-d796852-r192926972-Casa_Julio-Madrid.html).
    Eu le-am testat pe cele vegetariene si sunt aaaa-mazing! :)

    Si as mai pune pe lista barul cu cea mai spectaculoasa priveliste din Madrid, terasa de pe Circulo de Bellas Artes (http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187514-d4581271-Reviews-Terrazas_Circulo_Bellas_Artes-Madrid.html)

    happy travels! :)

  4. Cristina Mazilu says:

    asa o sa fac! happy travels si tie

Insta Moments

  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty