Chez Mazilique

Stir fry de legume cu tofu

Cu siguranta nu la asta s-au gandit chinezii cand s-au apucat de stir frying, da’ eu folosesc tehnica asta intr-un mod destul de lautaresc (adica adaptat dupa ureche la nevoie, chef si ingrediente). Mai exact, daca mi-e foame si I’m in need of a quick fix, iau fix ce ingrediente gasesc zacand prind frigider (ideal neexpirate :-)) si imi fac ceva de mancare care nu dureaza mai mult de 15 minute de la inceput la final.

De exemplu:

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-1

 

INGREDIENTE

30-40 de minute, 2 portii

    • 2 morcovi
    • ½ ardei gras galben
    • ½ ardei gras rosu
    • (bineinteles ca puteti folosi doar un singur ardei gras intreg, ce culoare vreti voi, ca nu trebuie asortat cu nimic, this ain’t no fashion week here)
    • 1 cutie de tofu Inedit in saramura
    • 1 mana de varza de Bruxelles
    • 1 bucata de ghimbir (sau doua mai mici, dupa cum se vede)
    • 2 catei de usturoi
    • 2 linguri de ulei vegetal
    • 1-2 linguri de sos de soia light (putin sarat, pentru ca tofu e deja in saramura)
    • 3 fire de ceapa verde

 

Pregateste legumele dupa cum urmeza: taie morcovii in bastonase mici, varza de Bruxelles curat-o si tai-o in sferturi, ardeii in cubulete, ceapa verde in bucati, toaca marunt ghimbirul si usturoiul, iar tofu scurge-l bine, usuca-l cu prosoape de hartie si taie-l in bucati mici.

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-2

Incinge o lingura de ulei intr-un wok si prajeste tofu pana ce se rumeneste, apoi pune-l deoparte.

In restul de ulei rumeneste morcovii, varza de Bruxelles si ardeii, pana ce se inmoaie putin, apoi adauga cubuletele de tofu si mai gateste timp de 2-3 minute.

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-3

Adauga ceapa verde si sosul de soia (ai grija sa nu pui prea mult – gusta inainte, pentru ca tofu este deja sarat), amesteca si gateste timp de 1 minut. Si atat – transfera intr-un bol-doua si masa e gata.

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-4

 

  • Try it withFoloseste putin ulei de susan
  • Presara la final doua linguri de caju sarat si tocat grosier
  • Schimba legumele cu ce ai prin frigider

 

 

 

//

Branza tofu de la Inedit, facuta din boabe de soia nemodificate genetic se gaseste prin mai toate supermarketurile din tara. Toate sortimentele de Tofu Inedit sunt in saramura. Sunt disponibile 5 sortimente: simplu, cu ardei, cu chimen, cu marar si afumat.

  1. Oana Hategan says:

    Salut, Mazi! Ai vreun model de tigaie wok pe care il recomanzi pentru gatit pe plita regular care e wok-enabled dar totusi nu e chiar ca un wok adevarat? :)

    • Cristina Mazilu says:

      hello, pai nici ce am folosit eu acum nu e chiar un wok, ci o tigaie de la tefal cu o forma wok-inspired, asa :-)

  2. Laura says:

    18-20 biscuiți, Mazi? :))

Insta Moments

  • catch of the day at #MaziliqueStudio - #fresh #sardines
  • #sourcherry and #pistachio #tart on the blog. link in profile
•
•
•
#MaziliqueStudio #lazysummerdays #summercooking #fruitpie #fruity52
  • • mausi •
  • • bad to the bow •
  • late (working) lunch at the studio •
•
•
#MaziliqueStudio #prawns #aop
  • one hot mess
•
•
•
#strawberry #rustictart #fruittart #fruity52 #summercooking
  • #happydays at #MaziliqueStudio - totul e gata, am umplut masa și am adunat prietenii în jur, iar fiecare fel are câte o bere Silva - #foodpairing #craftqualitybeer #silvabeer
  • Dinner was served. #GatestePentruPrieteni
  • lattice play at @mazilique_studio // #GatestePentruPrieteni