Chez Mazilique

Stir fry de legume cu tofu

Cu siguranta nu la asta s-au gandit chinezii cand s-au apucat de stir frying, da’ eu folosesc tehnica asta intr-un mod destul de lautaresc (adica adaptat dupa ureche la nevoie, chef si ingrediente). Mai exact, daca mi-e foame si I’m in need of a quick fix, iau fix ce ingrediente gasesc zacand prind frigider (ideal neexpirate :-)) si imi fac ceva de mancare care nu dureaza mai mult de 15 minute de la inceput la final.

De exemplu:

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-1

 

INGREDIENTE

30-40 de minute, 2 portii

    • 2 morcovi
    • ½ ardei gras galben
    • ½ ardei gras rosu
    • (bineinteles ca puteti folosi doar un singur ardei gras intreg, ce culoare vreti voi, ca nu trebuie asortat cu nimic, this ain’t no fashion week here)
    • 1 cutie de tofu Inedit in saramura
    • 1 mana de varza de Bruxelles
    • 1 bucata de ghimbir (sau doua mai mici, dupa cum se vede)
    • 2 catei de usturoi
    • 2 linguri de ulei vegetal
    • 1-2 linguri de sos de soia light (putin sarat, pentru ca tofu e deja in saramura)
    • 3 fire de ceapa verde

 

Pregateste legumele dupa cum urmeza: taie morcovii in bastonase mici, varza de Bruxelles curat-o si tai-o in sferturi, ardeii in cubulete, ceapa verde in bucati, toaca marunt ghimbirul si usturoiul, iar tofu scurge-l bine, usuca-l cu prosoape de hartie si taie-l in bucati mici.

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-2

Incinge o lingura de ulei intr-un wok si prajeste tofu pana ce se rumeneste, apoi pune-l deoparte.

In restul de ulei rumeneste morcovii, varza de Bruxelles si ardeii, pana ce se inmoaie putin, apoi adauga cubuletele de tofu si mai gateste timp de 2-3 minute.

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-3

Adauga ceapa verde si sosul de soia (ai grija sa nu pui prea mult – gusta inainte, pentru ca tofu este deja sarat), amesteca si gateste timp de 1 minut. Si atat – transfera intr-un bol-doua si masa e gata.

stir fry de tofu cu legume si sos de soia-4

 

  • Try it withFoloseste putin ulei de susan
  • Presara la final doua linguri de caju sarat si tocat grosier
  • Schimba legumele cu ce ai prin frigider

 

 

 

//

Branza tofu de la Inedit, facuta din boabe de soia nemodificate genetic se gaseste prin mai toate supermarketurile din tara. Toate sortimentele de Tofu Inedit sunt in saramura. Sunt disponibile 5 sortimente: simplu, cu ardei, cu chimen, cu marar si afumat.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Oana Hategan says:

    Salut, Mazi! Ai vreun model de tigaie wok pe care il recomanzi pentru gatit pe plita regular care e wok-enabled dar totusi nu e chiar ca un wok adevarat? :)

    • Cristina Mazilu says:

      hello, pai nici ce am folosit eu acum nu e chiar un wok, ci o tigaie de la tefal cu o forma wok-inspired, asa :-)

  2. Laura says:

    18-20 biscuiți, Mazi? :))

Insta Moments

  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio