Cotlete de porc in vin, la cuptor

17 Dec 2015, Cristina Mazilu

Am pregatit reteta asta saptamana trecuta, pentru o petrecere de Craciun. Cum nu am avut vreme sa ma ocup de toate in timp util, mi-am dat seama ca daca vreau sa fie totul gata la timp, trebuie sa pregatesc felul principal cu o zi inainte. Asta a insemnat ca undeva trecut bine de miezul noptii, am ajuns si eu in bucatarie si am incropit o reteta rapida si fara prea multe batai de cap, cat sa apuc sa catch a few ZzzzZzzzs inainte de masa de a doua zi.
 
INGREDIENTE

1 ora

    • 10 cotlete de porc, cu os (sau mai putine, in functie de numarul de portii pe care-l vrei)
    • 50ml supa de pui
    • 150ml vin alb, sec (eu am folosit un Chardonnay, pentru ca asta aveam la indemana)
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Toata metoda de preparare e foarte simpla, in mare parte pentru ca ma grabeam foarte tare atunci cand am pregatit-o, deci nu aveam timp de prea multe mofturi :-)

Am pus tigaia de fonta, unsa doar cu putin ulei, sa se incinga pe foc puternic. Intre timp am insirat cotletele de porc pe o un fund de lemn, le-am presarat pe toate partile cu sare de mare si piper proaspat rasnit, iar apoi le-am rumenit in tigaie, in transe – cam 2 minute pe fiecare parte, cat sa prinda culoare si crusta.

Dupa ce toate au fost seared, le-am insirat intr-o tava incapatoare (a fost pretty much a puzzle sa reusesc sa le inghesui pe toate acolo), am turnat vinul si am bagat-o in cuptorul incins la 200ºC. Dupa 15 minute, timp in care alcoolul s-a mai evaporat, am adaugat si supa de pui si am lasat porcu’ sa se gateasca in continuare, timp de aproximativ o ora, intorcand insa cotletele pe la jumatatea timpului.

Rezultatul a fost unul spectaculos, mai ales avand in vedere cat de putin mi-am batut capul cu aceasta reteta pregatita pe genunchi, in miez de noapte. Cotletele au fost fragede, rumene si pline de aroma.

you must try

 

Daca iti mai ramane loc in tava, as zice sa arunci acolo si niste legume: ceapa taiata in jumatati sau sferturi, pastarnac, cartofi, ba si niste morcovi.

Sau poti alege unul dintre piureurile mele preferate. Soooo much goodness!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Alexandra says:

    Arata excelent si ceva similar anticipez si eu ca voi pregati pentru Craciun…

  2. Ana Maria Por says:

    Asa le fac si eu, pun si legume, dar nu sunt asa de …aratoase. Sunt bune ce e drept, dar mai….average-ish!

  3. Teodora says:

    Tocmai ce distribui un mail cu reteta catre persoanele responsabile cu gatitul pentru Craciun (eu ma eschivez in mod abil). Thank youuuuuu!

  4. Florina says:

    Chiar ma intrebab cum sa mai gatesc friptura anul asta sa fie mai altfel decat de obicei si iata. :)

Raspunde la Florina
Follow on Instagram